Rasim Bolat 10 Aralık 2013 Paylaş 10 Aralık 2013 hoparlördeki mıknatıs yanlış göstermesine veya bozulmasına sebep oluyor, eğer bozuksa bozulmasında bunun etkisi vardır. bir kaç kez depoyu zorladı pompacı geç kaldım uyarmaya 2 adet oval ver baya bir yüksek ama bu depoyu'da boşaltayım bir daha denicem belkıda gaz tam bitmiyor ama hoparlörü de sacı keserek yerleştirdim nasıl olacak şimdi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 Aralık 2013 Paylaş 10 Aralık 2013 bir kaç kez depoyu zorladı pompacı geç kaldım uyarmaya 2 adet oval ver baya bir yüksek ama bu depoyu'da boşaltayım bir daha denicem belkıda gaz tam bitmiyor ama hoparlörü de sacı keserek yerleştirdim nasıl olacak şimdi hoparlörü bir sok vidalarından gaz alıp göstergeye bak, düzgün gösteriyorsa sıkıntı yok geri takarsın, önceki aracımda depo değişiminden sonra sıkıntı yaşadım, satarken ses sistemini sökünce düzeldi, lpgcilerde hoparlörden demişti. bu şekilde de kullanabilirsin aslında. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Yeni konu açmadan buradan yazayım dedim. 40 litrelik tank 32 litre kadar alırken, son zamanlarda 18 litreden fazla almamaya başladı. Ayrıca lpg aldıktan hemen sonra gaz bitti uyarısı veriyordu. Stop ettikten sonra düzelip sonra tekrar ötüyordu. 4 ayrı lpg servisine gittim. Biri "şamandıra bozuk değiştirmemiz lazım, 200 TL" dedi. Biri "abi tankın servisine git, onlar cihaz bağlayıp söylerler, bunların ohm değerleri vs. var, biz bakamıyoruz" dedi. Diğeri de bu tank 40 değil 30 litrelik, üzerinde 40 lt yazıyor deyince,yanlış basmışlar" dedi.Diğerini hatırlamıyorum. Gazı ısrarla zorlayarak iyice bitirdikten sonra uygun bir yerde giriştim. Şamandırayı dışarı çıkardım inceledim. Mekanik olarak anormal birşey göremedim çalışmasında. Tekrar geri taktım ve sorun çözüldü. Yalnız riskli ve tehlikeli bir iş. Gaz bitmemişse özellikle vidaları yavaşca sökerek kalan gazın yavaşca bitmesi sağlanmalı. Benim sorunun kaynağı sanırım %80 den fazla doldurtmamdı. Bu yüzden şamandıranın konumu bozuldu sanırım. Ayrıca tankın hemen üstünde 2 adet 20cm çapında hoparlör vardı, onları da söktüm. Belki faydası olmuştur. Ruhi beyin anlattığı ayarı da yaptım. Önceden yanlış olan gösterge de şu an doğru gösteriyor. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Gösterge olarak led yerine bunu kullanıyorum çok başarılı.http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243755-dijital-lpg-seviye-g%C3%B6stergesi-acar-lpg/?view=getnewpost 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts