İçeriğe Yönlendir

220 Volt AC-DC konvertör yapıyorum..

Nuri Başer

Recommended Posts

Nuri Başer

12 V - 220 V DC-AC Konvertör yapıcam.. Devre şemasını hazırladım.. parçaları yarın alıcam.. gerçi piyasada hazırları mevcut ama maksat kendi yaptığımı kullanmanın verdiği mutluluğu tatmak :rolleyes:

şu an üzerinde çalıştığım 50W çıkışlı.. fanlı ve kısa devre korumalı.. isteyen olursa daha sonra board şemalarını yollarım.. bitince de fotoları..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kendiniz yapın çok güzel birşey ama, sonuçta 220V lardan bahsedince ve bu tip konvertörlerin hemen heryerde 50-100 ytl fiyat ile satıldığını düşününce... ; kendiniz yaparken max. dikkati sarf edin ve zevkine varın. Ayrıca başarılı olursa, yapım aşaması, devre şeması, gereken malzeme listesini de isteriz!

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

çok hazırcı gördüm hepinizi :rolleyes: :rolleyes: şevkim kırıldı desem yeridir.. (ama kendin yap kendin kullan felsefesine devam)

zaten araçlarımıza yaptığımız birçok şeyin hazırı mevcut.. olaya böyle baktığımızda araç yıkamak ta gereksiz zira 10-30 YTL.. mesela ben aracımı kendim temizlediğimde içim rahat oluyor, hem zevkli de bir uğraş.. (ev hanımlarının salon temizliği gibi :D )

sonuçları yazarım en kısa zamanda..

doktor nuriydi s,md,de meslegı elımızden alıcak sen gıtsene labratuvarına :)

mert ben de meslek çok :D :D yapamazsam alırım yardım..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ses %50 azalmış daha ne verisi olsun çay bardağı hacmindeki çin plastiğinin. Zaten 3lt/100km olan yakıt tüketimi yüzünden çatlıyorum :rolleyes:

Bu arada bu 12-220 konvertörü skutırda acaip de işe yarayabilir. Kuaförlerdeki saç kurutma makinası kaç bar hava üflüyordu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Zaten 3lt/100km olan yakıt tüketimi yüzünden çatlıyorum :rolleyes:

Çok yakıyormuş... Ama Mertol'un hacmindendir.. Bende 2 litreyi geçmez o kanımca...

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz
Çok yakıyormuş... Ama Mertol'un hacmindendir..

+yelken

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ses %50 azalmış daha ne verisi olsun çay bardağı hacmindeki çin plastiğinin.

Bu cevabı yeterli bulmuyorum.Dyno ya da daha önce 20 km.ile çıkılan yokuşlar şimdi 22 km.ile çıkılıyor falan gibi bilimsel sonuçlar istiyorum. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şu an alet rodajda. 3.5 litreye falan çıktı tüketim..

Bu ne be.. Benim mondeo kadar yakıyor .. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sen ehil çin motoru teknisyenine, motor yaptırma, 20 ytl işçilikten imtina et, tüketim daha da artsında gör. 9 ytl lik çin piston eriyip, kompresyon kaçırıyordur. 150 cc 3.5lt yakarsa, 1500 cc 35 lt/100km yakar denklemini kuracak olursak iş vahim.

Bence art yakıcı sisteminin tersi gibi düşünüp, egzosdan çıkan yanmamış benzin buharını yoğuşturup, emmeye gönderen bir sistem tasarla, '' Art toplayıcı''

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

kulak vererek avans ayarı ,göz kararı ile subap ayarı ,gücünün yettiği kadarda sıkıp silindir kapağı sıkarlardı.

bunları kullanmasını söylediğinizdede ,gerek yok el alışkanlığı ,araban jet gibi olacak meraklanma diyerek terslerdiler.

mertol bey elinize sağlık,en doğrusunu siz yapmışsınızdır

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
kolay gelsin nuri abi bekliyoruz. bizim ledler yalan oldu ama :)

yapıcaz yapıcaz.. nabalım sen yoğun bi iş adamısın.. ;)

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Bu inverteri kullanan var mı?Yada ne için kullanıyorsunuz?Benim tek şahit olduğum olay minibüsüne split klima takan minibüs şoförüydü... ;)

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
ikili konuşma mert konuyu kilitleyebilirler :)

görelim bakalım gel butaraflara da :)

mertede dedim 2li konuşmayalım abi :p

neyse.....

yahu ben çalışıyorum da iş yerini gördün önünde rahat rahat yaparıs :)

onur 3 lü konuşalım ozaman :) :) 3 lü de problem çıkmaz belki... :)

bide sen artık konu açma.. sonra direk kapanıyo.. :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
onur 3 lü konuşalım ozaman :) :) 3 lü de problem çıkmaz belki... :)

bide sen artık konu açma.. sonra direk kapanıyo.. :)

Bende geldim bende 4 lü olduk sorun yok :):)

Yorum bağlantısı
Çağdaş Yalman

bari çıkınca altıparmaktaki kokoreççiden benim içinde kokoreç yeyin :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
bari çıkınca altıparmaktaki kokoreççiden benim içinde kokoreç yeyin :lol2:

kokoreçsiz olmaz zaten .. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

konvertörden kokoreçe.. :rolleyes: ne geçiş ama.. bu arada bayılırım kokoreçe ama alkol kullanmıyom.. :lol2: a uymammmmm... :lol2: :lol2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...