İçeriğe Yönlendir

Fusion'da polen filtresi nerede?

Halil Yıldırım

Recommended Posts

Halil Yıldırım

1.6 TCDI 2008 Fusionda polen filtresinin yerini bilen arkadaş varsa tarif edebilir mi?. Kendim değiştirmeyi düşünüyorum. İlk aldığımda sürüş sırasında öndeki hava kanallarından dışarıdan taze hava çok geliyordu şimdi oldukça azaldı tozlu yollarda çok kullandığım için bu filtrenin tıkandığını düşündüm. Yerini bilmediğim için gözlemleyemedim bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Gaz pedelının sağında olmalı.Ancak pedal sökülmeden çıkmıyor.Fiesta'da ve FII lerde orada çünkü.Fusion da aynıdır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
İlker Demir

Evet serviste bakım yaptırırken gördüm. Gaz pedalı ve yanındaki plastik aksamı özel bir tornavida yardımı ile söküp polen filtresini değiştiriyorlar.

Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz

Gaz pedalı 10 lokma anahtar ile sökülüp polen filitre kapağı tors anahtah ile açılıyor.Takım ve işçilik gerekiyor.Değiştirilebilir.

Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım

Arkadaşlar yardımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Bu pazar polen filtresini değiştirdim. sizlerle paymaşmak istedim.

Gerekli takımlar:

1. 10 mm lik lokma anahtar, uzatması ve cır cır kolu

2. Ucu ince biz

3. Torx tornavida (sanırım 10 luk bendeki tornavidada numarası yazmıyordu)

İlk önce gaz pedalının sağındaki yıldız şeklinde gördüğünüz vida plastik bu yüzden tornavida ile döndürsenizde çıkmıyor. dübel üzerine çakılmış bu vidayi biz yardımı ile başından biraz gevşeltip elimizde çekiyoruz. Dikkatlice plastik kapagı çıkarıyoruz. Daha sonra gaz pedalının 3 tane 10 mm lik civatasını lokma yardımı ile söküyoruz. Bu Vidaları çıkardıktan sonra gaz pedalının kablosunu tırnağından çıkarıp pedalı uygun bir yere koyuyoruz. Daha sonra torx tornavida yardımı ile polen filtresinin kapağının vidalarını (4 adet) söküyoruz. Filtreyi parmagimizla gevşeltip çıkarıyoru ve yerine yenisini ayni şekişde takıp yaptığımız işlemlerin tersini yaparak kapatıyoruz.

İlk söktüğüm için 20 dk filan sürdü ama bir daha sökersem 10 dk sürmez. çok kolaymış.

burda dikkatimi çeken bir şey oldu kalorifere giden su boruları sıcaktı. Bu boruların motor kisminda bir vanası yok mu yani içeri sıcak su girişi kapatılmıyormu. yazın biz klimayı bu sıcak su borusu yüzünden biraz daha cok çalıştıyoruz sanki. yoksa benim arabada mi bir arıza var bu sıcak su kısmında bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım

Yaşar usta teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Peki bu boruya musluk takma gibi bir durum mümkün mü. Garantisi bitince böyle bişey yaptırsam nasıl olur devirdaimi etkiler mi?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

gerek yok böyle bir işleme klimanın petegi ayrı kaloriferin petegi ayrı. bunun için klimaya bir etkisi olmaz bu olayın

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

Yaşar usta daha iyi bilir ama benim tahminimce kalorifer peteğine kadar ısınan su geliyor ,peteğin girişinde musluk var,kalorifer düğmesinden kumandalı..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...