İçeriğe Yönlendir

Kapı açıkken sağ sinyal yanıyor


Zafer Ofli

Recommended Posts

Zafer Ofli

İki üç gündür kontak açıkken ve arabayı çalıştırmadan önce kapıyı açtığımda göstergedeki sağ ve sol sinyal ışıklarından sadece sağı gösteren yanıyor. Oysaki önceden kapıyı açtığımda ikisi birden yanıyordu.normal sinyal koluyla sinyal verdiğimde ise problem yok her ikiside yanıyor veya dörtlü flaşörlere bastığımda da problem yok sadece kapıyı açtığımda problem var. Bunun sebebi ne olabilir acaba. 96 modellerde arıza lambası yok göstergede. Dolayısıyla herhangi bir arıza varmı bilemiyorum. Acaba kimi zaman forumda konusu geçen airbaglambası belli fasılalarda yandığında kimi arızaları gösteriyorya onun gibi birşey olabilirmi acaba? Geçenlerde bilgisayarada bağlattım sadece zengin karışım çıktı onuda sildirdim sebebi nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aracınızda sonradan takılmış alarm sistemi var mı?

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Evet çağlar bey.Bu arada sorunuza biraz geç yanıt vermiş oldum kusura bakmayın

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Normalde kapıyı açınca da göstergedeki sinyal işaretlerinin yanmaması gerekir. Mondeo ların kapı tetiklemeleri + - lerine uymlu aram çok azdır. Yani montaj yapılırken sinyal lambalarına biraz ters girilmiş gibi geldi. Şu anda tek sinyal işaretinin yanması değilde, hiç yanmaması yönünde yeni bir montaj yapılması daha isabetli olacak.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
(düzenlendi)

kontak açık değilken sinyaller yanmıyor. sadece kontağı ikinci basamak konumuna getirdiğimde kapılardan biride açıksa o zaman gögüsteki sinyaller yanıyor.Bu şekildeykende de mi tekrardan düzenlemek gerekiyor acaba

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kapılardan biri açıksa, alarm bunu algılar bu normal. Ama sinyal işaretinin yanması, alarmdan sinyal lambalarına çekilen hattın doğru bağlanmadığını gösterir. Yani normal olarak kapı açıksa, iç göstergedeki sinyal işaretleri yanmamalı.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

O zaman bu sadece alarm bağlantılarıyla ilgili ektra bir arıza sözkonusu değil o zaman ankaraya döndüğümde o işe baktırayım bakalım problem nerdeymiş. Çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...