İsmet Oruç 7 Ekim 2008 Paylaş 7 Ekim 2008 (düzenlendi) Araç:2001 Model Focus HB 116.000 Km de Sorun : Aracın 4000 devire çok zor ulaşması ve bu devrin üzerine çok zorlanarak çıkması ve aşırı motor sesi Problemden servise ve sanayideki ustalara bahsedildi Servis : Yapılan İşlemler :MAF temizliği - Boğaz ve kelebek temizliği-Benzin filtresi değişimiı Sonuç : 1-2 hafta sonra aynı sorunlar Sanayi : Katalitik konvertörün tıkanmış olduğu tesbit edildi.(Tipik yumrukla kontrol) Yapılan işlemler (1) : Katalitik konvertör yerine susturucu takıldı-Manifolttan itibaren tüm ekzos sistemi orijinaliyle değiştirildi. Sonuç :Araçta belirgin bir rahatlama 4500 -5000 devirlere çabuk ve zorlanmadan çıkma.Yakıt tüketiminde hissedilir azalma. 1.225 Km sonra motor arıza lambası yandı Yapılan işlemler (2) : Km si düşük bir araçtan alınan çıkma bir Katalitik Konvertör takıldı - Arıza kodu silindi-Motor arıza lambası söndü. 50 -100 Km lik kullanımda farkettiğim Rahat ve çabuk ivmelenme-Sessiz çalışma- 4000-5000 devir aralığına çabuk çıkma Sonuç: Katalitik iptali yapılacaksa mutlaka yerine Yeni bir katalitik konvertör taktırmakta fayda var.Çift sensör olan araçlarda 2.ci sensörü kandırmak çok zor oluyormuş.Cheater kullanımı bir süre sonra tekrar arıza lambasını yakabiliyormuş.Yaklaşık maliyeti 125 YTL imiş.Çıkma Katalitik Konvertörü ise Ankarada 200 - 700 YLT arasında bulabilirsiniz.Bu arada tüplü arabalarda 2. sensör daha kolay kandırılıyormuş.2.sensöre direnç takılmasını önermediler.Neden diye sorduğumda yolda kalırsın dediler Fazla üstelemedim. NOT: Yukardaki yorum sanayide konuştuğum Oto Elektrikçi-Modifiye araçlarla uğraşan bir dükkan sahibi-Ekzoscu ve motor ustası ile yaptığım konuşmalar sonucu yapılmıştır. Unutmadan : Forumdan bu konu hakkında bana fikirleriyle yardımcı olan ve zaman ayırıp Pm'den cevap yazan; Çağlar beye ve Mehmet beye çok teşekkür ederim. 7 Ekim 2008 tarihinde ?smet Oru tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 7 Ekim 2008 Paylaş 7 Ekim 2008 Katalitik konvertör yerine susturucu takıldı-Manifolttan itibaren tüm ekzos sistemiorijinaliyle değiştirildi. Sonuç :Araçta belirgin bir rahatlama 4500 -5000 devirlere çabuk ve zorlanmadan çıkma.Yakıt tüketiminde hissedilir azalma. Öncelikle geçmiş olsun şuan hallolmuştur umarım tüm sorunlar, gelecektede bir arıza daha çıkmaz. Anlamadığım nokta, araç önceden yüksek devirlere zor çıkıyor dolayısıyla performansı düşükken, yapılınca performans arttı ama yakıt tüketimi nasıl azaldı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2008 Paylaş 7 Ekim 2008 Kat tıkalı iken, araç yürümediği için aşırı gaz veriliyordur, kat çıkarılınca zorlanmadığı için gaz veirlmiyor ve az yakıyordur. Aslında kaybolan verim geri gelmiş. Yalnız ikinci el kat ın km si düşük araçtan alındığının güvencesi nedir? Bir de artık yan sanayi kat imalatı yapıyorlar diye duymuştum, sadece ilave edeyim dedim.. Çok faydalı bilgiler sorunların giderilmesinden sonra yazılan açıklamalar çok iyi oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Esgin 7 Ekim 2008 Paylaş 7 Ekim 2008 Aynı sorun bizim 99 elantrada da var.Araç çok sesli çalışıyor.Öncedende bahsetmiştim.Motorun içinden yüskes seste homurtu geliyor.traktör gibi çalışıyor.Sanayiye götürdüğümde kat. dolmuş dedi değişmesi lazımmış.Yan sanayi taktırmak istemedim.Orjinalide çok pahalı çıkmada bulamassın dediler.Bende katalizörü boşalttırdım.Şu an arabada belirgin bir çekiş artışı var.Ancak ses hala aynı.Çıkma bulsam yada yan sanayi taktırsam orjinal motor sesiyle çalışırmı araç acaba? Ayrıca ufak bi son susturucu var.Sanayideki eleman motordaki sesli çalışmanın kaynağı susturucu dedi orginal son susturucu takılırsa seste orjinale döner dedi.Fikri olan var mı acaba bu konuda?Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2008 Paylaş 7 Ekim 2008 Kat ın içi boşalınca yankı sesi yapar, ama son susturucunuzun durumunu bilemem. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 8 Ekim 2008 Yazar Paylaş 8 Ekim 2008 Yalnız ikinci el kat ın km si düşük araçtan alındığının güvencesi nedir? Bir de artık yan sanayi kat imalatı yapıyorlar diye duymuştum, sadece ilave edeyim dedim.. Çok faydalı bilgiler sorunların giderilmesinden sonra yazılan açıklamalar çok iyi oluyor. Çağlar bey; Ustamın (12-13 yıldır tanırım) ilk bulduğu Katalitiğin fiyatı 700 YTL idi.Sonra Ankaradaki-Yıldız sanayi de bakıp bulduğunu 250 YTL' ye aldık.Yerli olup olmadığını bilmiyorum.Ama ustama güvenmek durumundayım :)Sorunların giderilmesinden sonra yazılan açıklamalar hakkındaki yorumunuza tamamen katılıyorum.Zaten amaç paylaşmak ve sağlıklı bilgilerle forumun içeriğinin zenginleşmesini sağlamak olmalı. Öncelikle geçmiş olsun şuan hallolmuştur umarım tüm sorunlar, Teşekkür ederim Ali bey şu an her şey yolunda. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 8 Ekim 2008 Yazar Paylaş 8 Ekim 2008 Geçmiş olsun . Bu arada kat'ın yenisinin fiyatı müthiş pahallı . Çevreye verilen zararı düşüren bu tip elemanların özellikle daha ucuz olması gerekmezmi . Ki millet uğraşmasın böyle sensör kandırmakla falan . Kim çevreyi düşünüpte çıkarıp cebinden 1.000YTL kat alır . Kesinlikle size katılıyorum Selahattin Bey;Güzel ülkemde çevreyi daha az kirleten LPG yi teşvik etmek yerine fiyatının sürekli artması ve Devletin bundan sanki benzin yada motorin gibi vergi almasını da anlamak mümkün değil.Çevreyi kirletmeyi teşvik ediyorlar sanki. Yorum bağlantısı
Özkan Torna 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 merhaba 2004 fiesta da araç 1.viteste seri şekilde kalkmıyor ve 100ytl lik benzinle 400km yapıyor şehir içinde. servis KATALIZOR arızası dedi ve büyük bir bedel çıkardı. acaba doğrumudur. Dogruysa çıkmasını bulabilrmiyim ve faydalı olurmu..teşekkürler Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 araba 58000 de Mümkünse başka bir servise daha gösterin. Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 araba 58000 de benim aracım 160bin km de daha bu sorun çıkmadı başka bir usta baksın aracınıza. Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 Araç:2001 Model Focus HB 116.000 Km deSorun : Aracın 4000 devire çok zor ulaşması ve bu devrin üzerine çok zorlanarak çıkması ve aşırı motor sesi Problemden servise ve sanayideki ustalara bahsedildi Servis : Yapılan İşlemler :MAF temizliği - Boğaz ve kelebek temizliği-Benzin filtresi değişimiı Sonuç : 1-2 hafta sonra aynı sorunlar Sanayi : Katalitik konvertörün tıkanmış olduğu tesbit edildi.(Tipik yumrukla kontrol) Yapılan işlemler (1) : Katalitik konvertör yerine susturucu takıldı-Manifolttan itibaren tüm ekzos sistemi orijinaliyle değiştirildi. Sonuç :Araçta belirgin bir rahatlama 4500 -5000 devirlere çabuk ve zorlanmadan çıkma.Yakıt tüketiminde hissedilir azalma. 1.225 Km sonra motor arıza lambası yandı Yapılan işlemler (2) : Km si düşük bir araçtan alınan çıkma bir Katalitik Konvertör takıldı - Arıza kodu silindi-Motor arıza lambası söndü. 50 -100 Km lik kullanımda farkettiğim Rahat ve çabuk ivmelenme-Sessiz çalışma- 4000-5000 devir aralığına çabuk çıkma Sonuç: Katalitik iptali yapılacaksa mutlaka yerine Yeni bir katalitik konvertör taktırmakta fayda var.Çift sensör olan araçlarda 2.ci sensörü kandırmak çok zor oluyormuş.Cheater kullanımı bir süre sonra tekrar arıza lambasını yakabiliyormuş.Yaklaşık maliyeti 125 YTL imiş.Çıkma Katalitik Konvertörü ise Ankarada 200 - 700 YLT arasında bulabilirsiniz.Bu arada tüplü arabalarda 2. sensör daha kolay kandırılıyormuş.2.sensöre direnç takılmasını önermediler.Neden diye sorduğumda yolda kalırsın dediler Fazla üstelemedim. NOT: Yukardaki yorum sanayide konuştuğum Oto Elektrikçi-Modifiye araçlarla uğraşan bir dükkan sahibi-Ekzoscu ve motor ustası ile yaptığım konuşmalar sonucu yapılmıştır. Unutmadan : Forumdan bu konu hakkında bana fikirleriyle yardımcı olan ve zaman ayırıp Pm'den cevap yazan; Çağlar beye ve Mehmet beye çok teşekkür ederim. toplam kaça mal oldu size bu bakım. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 8 Ekim 2008 Yazar Paylaş 8 Ekim 2008 toplam kaça mal oldu size bu bakım. Servisin İlk bakım için 65 YTL (Yaklaşık 5 ay Önceydi) Sanayide Tüm Eksoz sistemi için 275 YTL (İşçilik Dahil) Katalitik için 250 YTL Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 gecmiş olsun umarım şikayetleriniz tekrarlamaz Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 8 Ekim 2008 Yazar Paylaş 8 Ekim 2008 gecmiş olsun umarım şikayetleriniz tekrarlamaz Teşekkür ederim Zaten garantili, kullanılan malzemeler. Sorun olursa tekrar gidip yaptırma şansım var. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 merhaba 2004 fiesta da araç 1.viteste seri şekilde kalkmıyor ve 100ytl lik benzinle 400km yapıyor şehir içinde. servis KATALIZOR arızası dedi ve büyük bir bedel çıkardı. acaba doğrumudur. Dogruysa çıkmasını bulabilrmiyim ve faydalı olurmu..teşekkürler Özkan Bey benim arcımda aynı ve aşağı yukarı aynı kmlerde.Sıfır aldım ve söylediğiniz durumlar aldığımdan beri aynı.100 ytl ile 400 km bence iyi .Kısa mesafe ve çok dur kalk yapılıyorsa 10lt yi geçiyor yakıtı 100 km de.1.viteste daha önce daha büyük motorlu bir araç kullandıysanız yavaş gelebilir.Devir çok hızlı artıyor ama hızlanma yavaş kalıyor. Yorum bağlantısı
Özkan Torna 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 Özkan Bey benim arcımda aynı ve aşağı yukarı aynı kmlerde.Sıfır aldım ve söylediğiniz durumlar aldığımdan beri aynı.100 ytl ile 400 km bence iyi .Kısa mesafe ve çok dur kalk yapılıyorsa 10lt yi geçiyor yakıtı 100 km de.1.viteste daha önce daha büyük motorlu bir araç kullandıysanız yavaş gelebilir.Devir çok hızlı artıyor ama hızlanma yavaş kalıyor. Bölgemdeki fort satıcısı arkadaşım. Bana aracın 1.vitesde ağır kaldığını o söyledi. Servise gittim katalizör arızalı dediler. servisteki usta kurum dolmuş temizledim dedi.ama değişmesi gerekir dedi. Forumdaki ki arkadaşlar 500-600 km lereden bahsedince açıkcası kıllandım arabadan. dediğiniz gibi daha önceki aracım büyük motorlu idi. Yorum bağlantısı
Levent Kuzu 8 Ekim 2008 Paylaş 8 Ekim 2008 (düzenlendi) Üç ay önce bende katı değiştirdim. Belirtildiği gibi sıfırı çok pahalı olduğu için Ankara'dan 150 ytl almıştım. Şansıma 2005 model hurda bir focustan gözümün önünde söktüler. Bizim fordların katları porselen olduğundan çok çabuk dağılıyor. Ani ısı değişimine veya darbeye karşı biraz nazikler. 8 Ekim 2008 tarihinde Levent Kuzu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 9 Ekim 2008 Yazar Paylaş 9 Ekim 2008 Üç ay önce bende katı değiştirdim. Belirtildiği gibi sıfırı çok pahalı olduğu için Ankara'dan 150 ytl almıştım. Şansıma 2005 model hurda bir focustan gözümün önünde söktüler.Bizim fordların katları porselen olduğundan çok çabuk dağılıyor. Ani ısı değişimine veya darbeye karşı biraz nazikler. Sanırım doğru olan uygulama katın iptalinden çok değiştirilmesi.Ama maaliyetinin yüksek olması Focus 1 kullanıcılarını 2.ele yönlendiriyor. Yorum bağlantısı
Özkan Torna 9 Ekim 2008 Paylaş 9 Ekim 2008 Bulunduğum şehirde çıkmacı yok. Bildiğiniz bir çıkmacı varsa telefon nosunu yazabilirmisiniz.Yada adresini.. Yorum bağlantısı
Özkan Torna 9 Ekim 2008 Paylaş 9 Ekim 2008 www.otohurda.com mehmet bey teşekkürler.. Ankara da bildiğiniz bir yer varsa o bana daha yakın ... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ekim 2008 Paylaş 9 Ekim 2008 Ankara'da bildiğim yer yok.. Ama Yıldız sanayide yok yoktur... Ayrıca verdiğim adres istediğiniz parçayı adresinize gönderir... Bu güne kadar sorun yaşayan olmadı.. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 9 Ekim 2008 Yazar Paylaş 9 Ekim 2008 (düzenlendi) Ben sormuştum Msn den Katalitik ararken ellerinde yoktu.Fiyatta veremediler.Mehmet beyin de dediği gibi Yıldız sanayinde çıkmacılarda fiyat çeşitliliği ve alternatif çok fazla. 9 Ekim 2008 tarihinde ?smet Oru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts