İçeriğe Yönlendir

Ek Aksesuar ve Ceza


Mustafa Akarslan

Recommended Posts

Mustafa Akarslan

ceza yazdılar mı, yazmadılar mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bundan sonra nolur bilmiyorum ama.. Ruhsata işlenmeden projesi uygunluk belgesi alınmadan araca sonradan takılan her şey yasaktır...

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

bazı yorumları sildim bilginize...

Hasan Bey aracınızda connectlere takılan üstünde sis lambası olan domuzluklardan mı var?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Galeriler motoru bitmiş aracı pasta cila yardımı ile de müşteriye teslim ederler, referans olmamalı. Önde 1+1 sis yasak diye biliyorum. Çakma Xenonların da akıbeti bu yönde.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

bizim burda da bir kaç arkadaşım aynı sebepten dolayı ugraşmak zorunda kaldı. sadece bunlar değil o transporterlara takılan meşhur krom domuzluklara da aynı sorunu çıkardılar. epeydir çoğu araçta görmüyorum çünkü bir çoğu artık uğraşmaktan sıkılıp sökmek zorunda kaldı. zaten normalde bu aksesuar yasak, sizin aklınız servis tarafından takılmış olmasına takıldı sanırım, ama yasak..

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

2918 sayılı trafik kanununu incelemenizi öneririm..

Araçların teknik şartlara uygunluğu

MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a) (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değiş. kabul: 25.05.1997-4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 8.500.000 lira para cezası,

b) (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 17.100.000 lira para cezası,

İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur, ihtarda verilen süre içinde teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde, araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

ek sis farlarıda sanırım yasa kapsamında yasak nitelendiriliyor..

Yorum bağlantısı
Barış Günay
adamlar bu parçaları satıyorlar yasak olsa nasıl satılır diye düşündüm ve taktırdım.

belli bi ürünün kullanımı yasak diye satılması da yasak olacak diye bi kural olmaz kanımca.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İşlenebilir...

Bir trafik müşavirinden fikir alın...

Projesi çizilirse ruhsata işlenebilir...

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Birde yaya güvenliği konusu var.. takılan parça tam olarak nasıl bilemiyorum ama ön kısma takılan ek metal çıkıntılar, tamponlar v.s. yaya güvenliğini tehdit ettiği için (kaza anında darbeyi arttırıcı) cezai işlem uygulanması konusu mevcut olduğunu birkaç kez işittim ama durum hiç bu noktada kadar bütyütülmüyor. en iyisi eğer gerçekten yasak olduğu konusu netleşirse söktürmek ve içinizi rahat tutmak..

bu konuda belki bir ceza ödenmesi söz konusu olabilir. bağlanan araç zaten aynı anda trafikten men edilir.. bence çok fazla düşünüp kendinizi üzmeyin konu çözülmeyecek bir mesele değil.. Allah kaza bela vermesin..

Yorum bağlantısı
Okan Yeşim

dün arkadasıma yazdılar plakalıktakı tr varya mavi olan o kırmızı idi 110 ytl ceza yazdılar gerekce hukumete karsı protesto imiş

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Araca takılan ek aksesuarlarla ilgili bbir yazı vardı bende. Rollbar larla fln ilgili. Qashqai ye taktırdıgımızda , polis bize herhangi bir sorun çıkardığında , bunları gösterin dediler.

Babamın arabasına yolum düşerse bakarım bi =)

hatırladığım kadarıyla , aracın önüne takılan koruma demirlerinin ,aracın tamponundan dışarıya 10 cm ye kadar izni var. Aynı şekilde yanlara doğruda 4 cm.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Obbaa tamponu da genişletiris 10 cm de ordan aldık mı araba iki katına çıkar :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Görkem Azizoğlu

Benzer bir olay eniştemle uzun yoldayken başımıza geldi Hyundai h100 vardı ve öndede o çelik koruma barlarından. Memur bey durdurdu 1 saat kadar konuştu "yasak, ceza keserim, sökeceksin, sen vurunca karşıdakine ne olacak sök bunları" gibi bir çok laf söyledi. Barların oraya kaynaklı olduğunu burda sökülemeyeceğinide anlattı eniştem açıkçası memurunda niye durdurduğu belliydi (tamamen duygusalite) :) . Güç bela yanından ayrıldık.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gökhan Torun
bende duymuştum bil hassa fenni muayenede bu domuzluklar yan basamaklar falan 10 cm yi aşmadıkça fenni muayenede bile sorun çıkartmıyolarmış ama arka merdiven çok çıkıntı olduğu için o yasakmış bende tuvtürk fenni muayene istasyonunda çalışan bir abimizden duymuştum ama seninki sanırım farklı bir durum çünkü sis farları var onu bilmiyorum hatta artık cam filmi ble serbestleşmiş yani muayenede bişi demiyolarmış

konuyla çokta alakalı değil belki ama cam filmlerinin muayene den geçmeyi engellemediğinden eminmisiniz? bende ona göre filmlerimi söktürüp gitmyi düşünüyordum da.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Çakma Xenonların da akıbeti bu yönde.

Bu yeni civiclerdeki xenonlar da çalma xenon gibi merceksiz falan..Onlar ne olacak acaba..

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Onlarda orjinal değilki , zaten çakma =)

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)

bende geçen valideyi biyerden alırken köpek vardı korkup kaçsın diye ön sisleri ve uzunları yakmıştım

ön sisler açık yola çıkmışım farkında değilim tabiki, sahil yolunda çevirdiler, sisiniz açık sağa çekin diye, memurun yanına gittiğimde bugün olmasa affederdik ama bu gece 50 tane makbuz yazmamızı istediler gibi densiz bir cevapla karşılaştım, sağ şeritten giden tüm araçları neredeyse durduruyorlar zaten, kontrol edip ceza yazıcak yer arıyorlar, bana cezayı yazarken sol şeritten hızlı giden ve sisleri açık araçları gösterdiğimde "şimdi nasıl ben sol şeritteki aracı durdurayım", gibi başka bir absürd cevapla karşılaştıktan sonra makbuzumu aldım ve gittim..

kısacası siz yine ucuz kurtulmuşsunuz.. orada sök bunları diyebilirdi..

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Merhaba arkadaşlar aracım 2008 Connect 110 ps GLX aralıkta ilk yılı dolacak.Aracı aldığım yer Gebze Nazer Otomotiv.Aracı teslim almadan önce satıcı bize paketlerden aksesuarlardan bahsetti ve standart şekliyle pekde şık durmuyordu, bizde gerekli eklemeleri yaptırdık , ancak bu eklemeler sırasında bizim yörelere has sisli hava derdinden aracın önüne ekstra bir ön panel takıldı üzerinde sis farları var.Sorun burada başlıyor 1 yıla yakın bir zamandır şehirler arası yol yapan bu kadar zamandır trafikte olan aracın önündeki ek panael ilk defa dün akşam bir ekibin dikkatini çekmiş ve çevirdiler.İndik genel evrak kontrolü sonrası bu farlar yasak bunlar nedir ? garip garip sorular.İlk önce şaka yapıyo zannettim.Galerinin full+full diye verdiği aracın bi parçasının kanunen yasak olduğunu söylemeye çalışıyo sanırım.Konu uzayınca münakaşa ve beraberinde aracın trafikten men noktasına geldik.Memur aracınız trafikden men dedi kafayı yemek üzereyim.memur bey suçumuz ne ne yaptık , tek sıkıntı aracın önündeki ekstra far ve siz aracı trafikten men etmekden bahsediyosun dedim.Ekip arabasındaki diğer memur evraklarımı aldı işlem yapmaya başladı elindeki çizelgeye tüm bilgilerimi işledi ısrarlarımız sonunda tamam evraklarınızı alın dediler ve bizi gönderdiler.Şimdi sizlere sorum şu bundan sonra ne olur, sizin görüşleriniz nelerdir.( Olayın şoku ile bazı şeyleri eksik yazmış olabilirim sorusu olan varsa cevaplarım)

Saygılar..

Israr sonucu "tamam gidin" diyen polisler ülkeyi bu hale getirdi. O cezasını yazar, sen itiraz eder mahkemeye verirsin olay biter. Haklı haksız belli olur bir daha da ceza yazamaz ya da haklıysa sen aksesuar takamazsın.

orijinal olmayan sislerin kılıfla kapatılması lazım biliyorum.

dün arkadasıma yazdılar plakalıktakı tr varya mavi olan o kırmızı idi 110 ytl ceza yazdılar gerekce hukumete karsı protesto imiş

o niye kırmızı?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Deniz Emek

onlar polis onlara yasak olmaz bende Eskişehirdeyim ama sen bence eğer taktıracaksan yeni polislerdeki fiber olanlardan taktır ona pek bişey diyemezler ama demir olanların yasak olduğunu ve eğer bir yayaya çarpıp hasar verirseniz o nikelajlı aparat yüzünden daha fazla ceza veriyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
bazı yorumları sildim bilginize...

I got it...! :)

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

iki gün önce girdim araç muayenesine aracım belirttigim gibi 2007 connect. arka tamponda basamak vardı bu sökülecek dediler. bu sene söktürmedim ancak seneye sanırım sökücem. sol taraftaki farlarım ayarsızmış özellikle sol sis bunun çaresi yok fabrikada hatası diye söylediler .

bu tuik sanırım bana arabayı satırır:)) bu kadarda inatçıyımdır. allah vize alamayanlara sabır versin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...