İçeriğe Yönlendir

Komponentlere inat-99Mondeo kapı hoparl&#246r montajı


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur
:spiteful: Umuma açık alanlarda, güvenlik açısından kulaklık ile araç sürmeyi, kamuya açık internet sitelerinde tavsiye etmeyi çok yanlış bulmaktayım, hem o zaman V6 nın mırıltısını nasıl duyacağım?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Algıyı bilmem de, teknik datalarda seçicilik olmaz, çoğu 4 silindirli deki akan ytl miktarı daha fazla, tabii sürücü kriteri en büyük etken :spiteful:

Bu arada Mondeo kapıları için 6x9 montajında kullanılabilecek bir mdf yaptırma hadisem vardı, bir süredir askıda, hayata geçince çok şık duracak, yalnız ön kapılar hakikaten bir dert. Kapı döşemesi ve cam arasındaki toplam mesafe çok kısıtlı. Neden 5x7 ler yaygınlaşmaz anlamam, hala eski kalıp 6x9 lar var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet abi hoparlörü tam oturmak için kapı sacını kesmezsin dimi :spiteful: ,ben olsam başka bir yolu yoksa keserdim :spiteful:

Onu da düşündüm... Önleri kesilebilir ama arka zor... İşin gari bi de esas sorun arkada zaten... Arkayı yan kesmem gerekir.. Yani bir tarafını çok kesip diğer tarafını kesmemem gerekiyor...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Röno 9 lardaki ovaller 5x7 değil? Kaçxkaç bilmiyorum ama çok daha ufak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Söz , kasnak yapınca, Astraya da monte ederiz, kapı hoparlör boşlukları uygun değilse, önce sacı keser, kasnağa uygun hale getirir sonra hoparlörleri tekrar monte ederiz :spiteful:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arabaya takılan arabada kalmalı, sonraki sahibinin zevkini düşünerek hareket edemem, tel makası ile kesibilecek saca sahip araç kullanmayı da sevmem, pnömatik kesiciler vazgeçilmezim :spiteful: sorunsuz,dertsiz montaj çok sıkıcı ama amtörler için birebir tabee :spiteful:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Orcinal sunroof um bana yaz-kış gökyüzüne bakma zevkini veriyor zaten, yağmurlu havalarda cam sunroofdan dışarıyo seyrederek, boğazda sahlep içmek gibi zevkler de mevcut.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Süha Demirtaş

Merhaba

Yeni aldığım 5x7 leri kapıya monte etmek istedim şimdi ama ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü yan pandizotu çıkartamadım. Tüm vidalarını söktüm kapı açma koluda dahil olmak üzere ama cam kısmının orda sanki bir şey var tutuyor aşağı yukarı sağa sola tüm ihtimalleri denedim ama çıkmadı. Bende sinirlendim kapadım tekrar ölece yeni hop. lar bana bakıyor şimdi ben onlara.

Bu pandizotu sökmenin yolu nedir bu işlemi püf noktası nedir acaba ?

Sevgiler saygılar..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ön kapıda, yan ayna arka plastik kapağını da sökeceksiniz. Minik yuvarlak plastik ile gizlenmiş, tam ortasında bulunan bir adet vidası daha var. Bunu çıkarınca, pandizodu, yukarı doğru iterek çıkaracaksınız.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Çağlar bey

onuda söktüm evet ama nafile kapı tutma kollarının içini, kapı açma kolunun içi hepsini söktüm.Öne doğru geliyor ama çıkmadı bir türlü. Bakalım yarın sabahtan deniyecem kırılır diyede kuvvetlicene bastırmadım ama son çare demekki kuvvetlice yukarı doğru çekmek sanırım deniyeceğim ilginize teşekkürler.

Bu arada arka tekerin oralardan çukurlara girildiğinde yada yoldaki yamalara denk geldiğinde araç "tok" diye bir ses geliyor bende amartisörcüye götürdüm ama sorun yok dedi. Acaba neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pandizodun tüm vidaları sökülü ve artık sallanır halde ise, üstten tutatark, yukarı doğru çekin , pandizodun iç kıvrımında, kapının sacına geçen bir kısm var, yani pandizod boyunca U kıvrımlı.

Arkadan gelen ses için öncelikle arka viraj demirin, küçük z-rotlarına baktırın. Askı lastiği de denir.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Öncelikle şunu diyim arkadan gelen ses ile ilgli olarak yazıyı yazdım ama sonra burası yeri değil diye başka konu açıp orda sordum fakat burdan silmeyi unutmuşum kusura bakmayın ve yinede cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi ise uzun bi U varsa pandizotta tam benim sıkıntım oluyor evet. Yarın gündüz gözü ile deniyeceğim sonucu paylaşmaktan zevk alıcam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pandizodu, yukarı doğru çekerken, iki elinizi değişmeli olarak kullanın, yani, önden -arkadan sırayla yükseltmeye çalışır gibi, veya hafif geriye çeker gibi yaparak yukarı çekin, U demirden kurtulduğu an tık diye çıkacak, biraz sıkı kavrar, korkmayın yukarı çekin. Çekerken üst kısımdan kavrayın, pandizosun ortasından değil.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...