İçeriğe Yönlendir

Mondeo İçin Cam Fitili

Murat Karahan

Recommended Posts

Murat Karahan

Merhaba

Arabamın 4 cam fitilinide değiştirmek istiyorum.Camı kaldırırken sürtünmeden dolayı cam motoru zorlanıyor ve yalıtım özelliğini kaybettiği için içine aşırı şekilde toz giriyor.camı kaldırırken cam çiziliyor.

Forumda fitilleri değiştiren veya fiyatından haberi olan varmı acaba?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Fitilleri ilk önce ılık su ve şampuanla (aman çok dökmeyin ) güzelce silin yada ,ıslak mendillerle camlar açıkken bastırarak temizleyin ve kurumasını bekleyin .Fitiller ıslandıkaça kir çıkacaktır ve arasıra camı indirip kaldırın ve bu temizleme işini tekrar edin.En sonda da camın yürüdüğ dikey yolu çok ince yağlayın .Camlarınızın daha rahat kapanacağını göreceksiniz.

Eğer bunlar fayda vermezse satın alma işini ayrıca konuşuruz.Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Camın zorlanması fitilden ziyade, mekanizmadan ileri gelir. Elektrikçi-kilitçi de bakımını yaptırmanı zhem ucuz hem de esas çözüm yoludur.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Bilgiler için teşekkürler.yarın ilk işim temizlik olacak.sonuç alamazsam sanayiye gidip mekanizmayı kontrol ettiririm.bu arada hasan bey ne tür bir yağ kullanayım.Tekrardan teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kapı döşemelerini söküp, sıvı gres tarzı spreyle yağlayabilrsiniz ama cam ayarı yapamazsınız. Ehil bir kiltçiye gitmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Karahan

bugün ford servisine ve sanayiye gittim cam fitillerine bir çare bulabilirmiyiz diye.hepsinin ortak düşüncesi cam fitili aşırı yıpranmış düzelme olmaz.tek çare değişim.fitilde sıcaktanmıdır nedir dalgalanmalar oluşmuş ve düzelmiyor.eğri büğrü olduğu içinde toz ve su alıyor.fiyat araştırması yaptım en ucuz cam fitilini www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com da buldum sağolsunlar bayağı ilgilendiler.tek cam için 65 ytl ama ban yinede bana pahalı geldi.toplamda 260 ytl tutuyor.Yokmu yan sanayisi veya ucuzu acaba?

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

arkadaşlar galiba yanlış anlaşılma var.ben fiyat verirken bir camın komplesi için fitil fiyatı vermedim.sadece camın dış alt tarafındaki (yaklaşık 30 cm)yatay lastik fiyatı bu.camın tüm çerçevesindeki lastikler hariç.zaten fordda sordum komple takımı 4 adet yaklaşık 900 ytl.bende sadece cam sıyırıcı alacağım.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Dışardan bakınca, camın alt tarafında göünen plastik-keçe karışımı parça.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Dışardan bakınca, camın alt tarafında göünen plastik-keçe karışımı parça.

Aslında bana lazım bunlardan ama.. asla 65x4 lira vermem...

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Fatih Karaot

Ben de de aynı sorun var.Amma kronik problemi var mondeoların...Hemen hemen hep aynı yerlerden sıkıntı çıkartıyo,forumu şöyel bi gezdim,bütün problemler tanıdık :)bu arada fitil farklı cam sıyırıcı farklı mı şimdi?Benim arka cam çizildi bile..

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Değişim olacak ise adım adım fotolarınıda ısrarla bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Fatih Karaot

Ben şimdi sordum,85 lira dediler :blush: ,65 demişsiniz dedimse de 85 de ısrar ettiler,daha ucuzunu bulan var mı? :blink:

Yorum bağlantısı
Ali Açan
bugün ford servisine ve sanayiye gittim cam fitillerine bir çare bulabilirmiyiz diye.hepsinin ortak düşüncesi cam fitili aşırı yıpranmış düzelme olmaz.tek çare değişim.fitilde sıcaktanmıdır nedir dalgalanmalar oluşmuş ve düzelmiyor.eğri büğrü olduğu içinde toz ve su alıyor.fiyat araştırması yaptım en ucuz cam fitilini www.reklam yasak.com da buldum sağolsunlar bayağı ilgilendiler.tek cam için 65 ytl ama ban yinede bana pahalı geldi.toplamda 260 ytl tutuyor.Yokmu yan sanayisi veya ucuzu acaba?

teşekkürler.

Kardeş ben arabayı ilk aldığımda benim cam fitilleride yıpranmıştı banada parçacılar aynı fiyatları söylediler. Yıldız sanayi sitesinde kazalı mondeo buldum. onunkiler sağlamdı bende 4 tanasini 50 tl ye aldım. şimdi çok iyi. tavsiyem yıdız sanayi sitesi...

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Valla iyi fiyata almışsınız.neredeyse 1 tane fiyatına 4 tane almışsınız.hayırlı olsun.bende bulsam hemen alırım.

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

bende çiftini yıldız sanayinde 50 liraya aldım ama temizini buluncaya kadar göbeğim çatladı.onlarda o kadar iyi değil.en temizi sıfırını almak bence paraya kıyıp.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Burçin Kabasakal

Kapı kenarındaki fitillerin içine serum lastiği iyi iş görüyor. Cam sıyırıcıyı ise bir arkadaşım vazelinlemişti, leke bırakıyormuş.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ozan Akkaya

Bende nette biraz araştırdım. Bulabildiğim en ucuzu teki 90 lira.

Yorum bağlantısı

benim 4 cam için de ihtiyacım var.ama gereksiz pahalı.sürekli söküp içinde taşlaşan metal kısmı kesip temizleyip geri takıyorum.yakında içinde metal kalmayacak:(

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Taner Kızılkor

Forumda birisi izmirde böyle bir iş yaptırdığını yazmıştı aradım bulamıyorum şimdi. Aslında yaptıran arkadaş detaylı bir açıklama yapsa belki kendimiz yapabiliriz... Çok sinir bozucu görüntüsü ve sesi var ya bir tarafı kalkıyor ya biryerinden toz almış cam açılırken cayırdıyor.

Alırken de gördüm aslında sıyırıcıların sorununu da işte içimden "aman cam sıyırıcı değilmi değiştiririm gider" demiştim. Fiyatına da bakaydım iyiydi :shok::hahahoho:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...