İçeriğe Yönlendir

2009 yeni Fiesta hararet göstergesi?

C.İlker Özsaraç

Recommended Posts

Yiğitcan Coşar

Bizim fiesta malum satılık. En üst versiyon otomatik almak istesek mümkün olan kampanyalardan faydalanarak ne kadar fark veririz ? Bilgisi olan varmı acaba ? Benzinli dizel farketmez...

Yorum bağlantısı
Melih Buluç
Dostum yol tutuşu gayet iyi ben 15 sene Vectra A kullandım bunun yanında golf , megane II , grande punto, vw jetta kullandıkm ve vectra kadar yol tutabilen dengeli bir araç görmemiştim ama buda onun kadar iyi, ses konusunda evet eski fiestadan sessiz ama bence ford genel olarak ses konusunda çok ama çok başarısız benim 15 yıllık vectram test ettiğim mondeodan bile az yol sesi alıyodu. Fiesta'nın yenisinden bunlar geliyosa eskisini düşünemiyorum bile, kapılar konsol, başlıklar heryer bir noktadan osnra sesli, düz asfaltta ama hiç ses yok , zaten düz asfaltta bizim ilk arabamız olan R12 TSE bile sessizdi :unsure:. Aracın ön konsola entegre müzk sistemi ford araçlar arasında gördüğüm en güzeli bence. eski araçlarda ve bazı modellerde orta göğüse afedersiniz kelebek gibi koydukları tüm döşemelerin yanında sırıtan sony lerden iyi durduğu kesin. Ve çok kullanışlı ben ilk aldığımda 1 cd lik mp3 hazırlayıp koydum daha cd yi çıkarmadım bile. onca albumun arasında gezip bir şarkı seçmek son derece kolay ve ses sitemi gayet kaliteli ses veriyor.İşin şakası Ford kaliteli bir marka bunu kullandığım diğer araçlara kıyasla değil onları tanıdığım için söylüyorum . Bir kere sınıfının en güzel aracı diyebilirim şekil olarak. Bütün bu eleştrileri yaparken şunuda unutmamak lazım aldığınız araçta sessizlik, sürüş konforu, güvenlik,elektronik donanım ve güç gibi etkenleri bu kadar detaylı sorgularsak yanlış yapmış oluruz. Zira bunların hepsini düzgün karşılayabilen bir kaç marka var. Bu paraya bu kadarı iyi bile. :unsure:

Özgür bey kesinlikle katılıyorum, evet arkası biraz dar, belki de ileride ses yapacak, vesaire vesaire. Şunu da düşünmek lazım eleştiri yaparken, B sınıfı araçlar arasında karşılaştırma yaptığımız zaman her modelin kendine özgü artıları ve eksileri olacaktır mutlaka, ama fiesta yeni ve dinamik bir tasarım, sadece bu özelliğiyle bile B sınıfı araçlar arasında liderliği almış durumda. Eskilerin tabiriyle "ne kadar ekmek, o kadar köfte", bu fiyatta ve bu sınıfta bir araç için, gayet beklentileri karşılayan bir otomobil bence. Son derece mükemmel ve kusursuz bir araç olsa, focusları ve mondeoları o paralara nasıl satacaklar bi düşünün..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arabayı arada bir servise gittikçe inceliyorum, tamam güzel fakat bana dar geliyor ön güzel ama okadar arkada kasvet çöküyor bana, tabi içi için konuşuyorum, ayrıca hararet göstergesi olmamasını anlamadım, benim tdci ile aynı motor var fakat gösterge yok, bence kontrollerinizi daha sık yapmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Misafir

Hararet göstergesini servise sorduğumda , zaten uyarı seviyesini geçince hararet ışığının yanacağını ve fan'ın çalışmaya başlayacağını söyledi. Ben de devamlı hararet göstergesine bakan biri değilimdir. Zira benim eski vectra 90 derecenin altına inmediği için pek takmam. benim için bir eksik değil :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ford bu, mazallah harareti yaptıktan sonra yanmasında ...

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

bizim araba 9 yaşına girdi 2000 focus st 235.000 km yaptık daha ben hiç haralet göstergesinin ortadan 1mm ilerlediğini görmedim fiestayı bilmem ama...

Yorum bağlantısı
Misafir

benim vectra yanmadıktan sonra fiesta hiç yanmaz, kullandığım 15 sene boyunca 90 derecenin altına düşmedi hiç

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Umut_Doğan

vallahş arkadaşlar hepinize tavsiyem 2010 fiesta almanızdır ben aldım 2009 a gore + ları

1. 15" jantlar 50 yanak lastikler yarılma olayı azalıyor + lansman jantından cok cok daha guzel

2.2010 larda boya problemı yok

3. su alma problemı yok

4.elektrıklı katlanır aynalar super ınanılmaz karızma katıyor arabaya

5.yol sesı 15" jantlar kadar yok kalın lastık + ınce yanak ses yapar + arac 16" ler kadar gezmıyor yolda

Yorum bağlantısı
Umut_Doğan

bence araçtan biraz anlamak lazım fiesta küçük sınıf bir araçtır ve yol tutusu sınıfının en ıyısıdır eger test aracı kullandıysanız lastık basıncları yuksek olabılır bılemem ama fıesta son teknolojı bır aractır bazı eksıklerı olabılır

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özden Sazlı
selamlar herkese.

1 hafta önce yeni fiesta titanium 1.4 dizel aracımı aldım..öncelikle çok güzel bi araba. ancak ilk uzun yolumu yaptığımda hararet göstergesinin olmadığının farkına vardım. elektronik bi göstergemi diye kurcaladım bulamadım..servisi aradığımda onlarda bir cevap veremediler (olmadığının farkındalar) satarken bişi sölemediler. bu sorunla karşılaşan bir fiesta sahibi var mı acaba?

Merhaba Can;

Öncelikle aracın hayırlı olsun... Bende 2010 fiesta aldım yarın 1 ay olacak :p

aynı şekilde bende hararet göstergesini göremedim. Kitabını evirip çevirip buldum. Sadece arıza halinde uyarı veriyormuş.

Ayrıca sana destek olmak istedim :) Aracımdan bende çok memnunum tavsiye ederim. Bir eksii daha var aslında anlık yakıt tüketimini göstermiyor aracım benzinli olduğu için eksikliğini yaşıyorum :p Bana göre başka eksiği yok kara bücüğümü çok seviyorum :)

Yorum bağlantısı
Özden Sazlı
selamlar herkese.

1 hafta önce yeni fiesta titanium 1.4 dizel aracımı aldım..öncelikle çok güzel bi araba. ancak ilk uzun yolumu yaptığımda hararet göstergesinin olmadığının farkına vardım. elektronik bi göstergemi diye kurcaladım bulamadım..servisi aradığımda onlarda bir cevap veremediler (olmadığının farkındalar) satarken bişi sölemediler. bu sorunla karşılaşan bir fiesta sahibi var mı acaba?

Tarihe dikkat etmemişim 2008 miş .. :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

fotoğraf sizinse yüksek topuklarda olmanız gerekmiyor mu otomatik olarak?

yönetim uyumaaaa :p

Yorum bağlantısı
Özden Sazlı
fotoğraf sizinse yüksek topuklarda olmanız gerekmiyor mu otomatik olarak?

yönetim uyumaaaa :p

msj attım benide aranıza alın diye :)

Yorum bağlantısı
C.İlker Özsaraç
Tarihe dikkat etmemişim 2008 miş .. :lol2:

Evet bir sene + 15 gün oldu aracım 30.000 km.ye geliyor nerdeyse..Sileceklerim dışında herhangi bir sorun yaşamadım şu ana kadar ;) 5-6 kere değiştirdimde :)..Sanada hayırlı olsun bu arada..Anlık yakıt tüketimini, bilgisayarında ortalama değerdeyken sinyal kolundaki düğmeye basılı tutunca gösterior 30 sn. kadar sonra ortalama almaya devam ediyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yönetim uyumaaaa ;)

Yönetime alırsam seni, görürsün uyumayı :lol2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

harareti gerekli görmemiş ford ;) demekki araca o kadar çok güveniyorlar.siz sürmenize bakın bişi olmaz ona :lol2:)

Yorum bağlantısı
Serdar Arbaş

Renault Twingo kullanırken bu duruma alışmıştım ve hatta devir göstergesinin yokluğuna. Şimdi kadran oldukça zengin görünüyor gözüme :angry:

Güle güle kullanın aracınızı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)
Yönetime alırsam seni, görürsün uyumayı :)

alın valla, burayı çok seviyorum, yapabileceğim her türlü desteğe varım.

tarihinde Sani Ger?on tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Gökhan Anıl
Evet bir sene + 15 gün oldu aracım 30.000 km.ye geliyor nerdeyse..Sileceklerim dışında herhangi bir sorun yaşamadım şu ana kadar :D 5-6 kere değiştirdimde :)..Sanada hayırlı olsun bu arada..Anlık yakıt tüketimini, bilgisayarında ortalama değerdeyken sinyal kolundaki düğmeye basılı tutunca gösterior 30 sn. kadar sonra ortalama almaya devam ediyor..

09 yeni fiesta 1.25 sahibiyim bnmde silecekler dışında antifiriz eksiltme yapıyor sizdede varmı bu sorun birde araba daha 8 aylık ama 90 model şahin gibi takur tukur heryerinden ses gelio süspansiyonu sıfır pişman oldum aldığıma

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
09 yeni fiesta 1.25 sahibiyim bnmde silecekler dışında antifiriz eksiltme yapıyor sizdede varmı bu sorun birde araba daha 8 aylık ama 90 model şahin gibi takur tukur heryerinden ses gelio süspansiyonu sıfır pişman oldum aldığıma

Almadan bi test sürüşü yapsaydınız keşke.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Alper Demir
(düzenlendi)

Yeni konu açmıyım dedim. 2009 fiesta var bende. Hararet göstergesi simgesi var(hararet yapınca yanıyor herhalde) ama sıcaklığı görebileceğim bir yer yok. Bunun sebebini bilen var mı? 

Sebep derken teknik olarak bu arabada o göstergeye gerek yok çünkü..... diye bir cümle daha iyi olur.

Eski deneyimlerime göre hararet yapmasa bile bir araç ortalama 90 dereceye kadar ısınırken daha sonraları 100 derece ortalama ile gezmeye başlıyorsa ufaktan ufaktan sorun aramak lazım diye düşünüyorum. Bu araçta bu şansım yok galiba ?

Diyelimki yok. Bu gösterge ışığı yanında yol kenarına çekip çekici mi çağırcaz? ne yapmamız lazım? Şimdiden teşekkürler.

tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Gönderilen Resim

Ortalama tuketimin altindaki cizgiler hararet gostergesi ben de suan tam ideal sicaklikta

Tüketimi de otoyolda yaptım. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Demir

Ortalama tuketimin altindaki cizgiler hararet gostergesi ben de suan tam ideal sicaklikta

Tüketimi de otoyolda yaptım. ;)

Sanırım bende yok ama daha dikkatli bakayım. Şöyle bir şeyi koymadılarsa kınıyorum ford mühendislerini :) Eğer koydular da ben görmediysem kendimi kınıyorum :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...