İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Fatih Ada
Oraya gitmez zaten. O işaret arka sis farı işareti. Farlarınızı yakma kiçin anahtarı saat yönünde çevirip kendinize çekince arka sisleriniz yanar o onu anlatmak istiyor.

+1907 :p ilk zamanlar bende arardım nerden yanıyo bunun sisleri diye :crazy:

Yorum bağlantısı
Ahmet Büyüktopçu
(düzenlendi)

Merhaba,

Aracı alalı yaklaşık bir buçuk ay odu. İç aydınlatma çok yetersiz. Geceleyin arka taraf hiç aydınlanmıyor, zifiri karanlık sanki. Arka kısım yere birşey koysanız karanlıktan bulup alamazsınız.

Servise gidip Titanium donanımdaki gibi arka kısma aydınlatma yaptırsam ne kadar fiyat isterler acaba, daha önce böyle birşey yaptıran var mı?

Yaptırmışken öndeki aydınlatmayı da Titanium' daki gibi okuma lambalı yaptırsak çok mu pahalıya patlar? Bilgi verirseniz sevinirim.

22000 TL fiyatlı bir arabada arka tarafta da aydınlatma konurken bizim 40000 TL' ye yakın fiyatlı Collection Focus'larda neden böyle, anlayamıyorum doğrusu.

Teşekkürler.

tarihinde Ahmet B tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Titaniumdaki tavan lambası serviste çok pahalıdır eminim. Dışarıdan ya da Ebay'den falan alıp kendiniz takabilirsiniz. Ya da şu anki tavan lambasına 6-12 SMD ledle takviye yapabilirsiniz.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Bu sorun trendlerin hepsinde var ne yazık ki ve tabi collectionlarda yapıcağınız çözümlemeler resimli olursa çok seviniriz..

Yorum bağlantısı
Erkan Yılmaz

en güzeli gün ışıgı renginde şerit ledi alıp tavanın içerisinden kablo yardımıyla arka tarafa tasıyarak arkada uygun bir yere yapıştırmak. çokta ucuza maal olur 7-10 tl arasında :nazar:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Turkay Enez

Bu akşam far ayarı yapayım dedim... Kısalar Osram Cool Blue 4300 k mega, uzunlar Osram Nb...

Okul duvarına yaklaşık 8-9 m uzaktan şöyle resim çektim. Şimdi bilgisayarda bakınca sağ farımın biraz yüksek olduğunu farkettim. Sizin yorumlarınızı da almak isterim.

dd58c9c6.jpg

cb4bdbcf.jpg

a78451f5.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Duvar yanıltır, far ayar makinesi ile bakmalı. bunula ilgili bir girişimimiz olacak, pek yakında...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet sağ yüksek, diğeri ile aynı olmalı. Dergimizin aralık sayısında far ayarının nasıl yapılacağı anlatıldı.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Konu var olduğu için başka bi konu açmadım. Bugün güne güzel başladığımı düşünürken, kontagı çevirmemle sol farın yanmadığını farkettim. Arabamın bu güzel süprizlerine bayılıyorum :p .Neyse servise gittim xenon ampülü değiştirdik 24 Tl. Bu arada servisteyken çok ilginç bi olaya denk geldim. 2010model 35000km benzinli otomatik fiesta, aracın motor bitmiş , ustaya sorduğumda kullanıcıdan mı yoksa fabrikasyon hatasımı var söküldüğünde belli olacağını söyledi. Bi dahaki servise gittiğimde merak ettim gerçekten öğreneceğin neden motorun bittiğini.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Umut Tarlı
(düzenlendi)

Merhaba focus'da start stop dugmesi surekli yaniyor mu. Arabayi kilitledim geri indim bir sure sonra halen yaniyor ? Cevabiniz icin tesekkurler simdiden

sorun cozuldu kendi kendine kapaniyormus o da acemilik boyle bir sey olsa gerek :)

tarihinde Umut Tarl? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Kemal Sapmaz

selamlar yılbaşından önce focus 2006 ghia almıştım araba orjinal mod lu ve xenon var..ilk gördüğümde sevindim ama 4 gün sonra falan yanmadı sonra yandı söndü arada bir yanıyor bir müddet sonra sönüyor yada hiç yanmıyor:)

ne yapmalıyım acaba motor da mı yoksa ampul demi problem ne önerirsiniz

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
selamlar yılbaşından önce focus 2006 ghia almıştım araba orjinal mod lu ve xenon var..ilk gördüğümde sevindim ama 4 gün sonra falan yanmadı sonra yandı söndü arada bir yanıyor bir müddet sonra sönüyor yada hiç yanmıyor:)

ne yapmalıyım acaba motor da mı yoksa ampul demi problem ne önerirsiniz

bağlantıları kontrol edin,bağlantılarda sorun yoksa balastlarda problem olabilir.. (arada yanıp sönüyor dediğiniz için ampulde problem olmayabileceğini düşünüyorum,içiniz rahat edecekse çalışan ampülün bağlantısına yanık söneni takın,problem ampuldeyse bu şekilde belli olur zaten..)

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin-2

Merhabalar,

Aracı çalıştırdığımda farlar sönük halde göz kırpargibi farlar yarım saniye yanıp sönüyor

Gecen kısa far da patladı acaba arabanın aküsü mü bitiyor yoksa bir şase mi var...

Arabanın üzerinde orjinal aküsü duruyor 2006 focus

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Mustafa bey sorununuz akü ,akünün değişmesi gerekiyo. Aynı sorunu bende yaşadım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özgür İncigülcan

Abiler bugun 1 saatlik öğlen arasında ford çıkmacıdan cmaxdaki arka iç aydınlatmayı satın aldım.75liraya.Tam istediğim özellikler vardı.Aracımın içinde mevcut olanı cıkarttım ve oraya yeni aldıgım lambayı taktım sorun HARİKA.Kesinlikle trend kullananların bu modifiyeyi yapması şart.İçersi resmen kendine geldi.Şimdi aracımdan çıkarmış oldugum lambayı arkatarafa takmak istiyorum.Tavan döşemesini nasıl kestirecem ne yapacam hiç bilmiyorum.Daha önce bu işlemi yapan mehmet abi duy sesimi:D Nasıl kestiniz ve birşey daha sorucam.Sanayide alır almaz bir elektirikciye gittim sakın arkaya taktrma lambanın ısısından araçta tavandan yangın cıkabilir dedi ama içime bir sıkıntı aldı? Sizden cvp bekliyorum.Hiç kafama yatmadı çunkü ghia da hepsinde var sorun olmaz herhalde kimseye kestiremezsem servise soracam?

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Bugün çok istediğim arka tavan lambama kavuştum. :) Öğlen saatlerinde Bornova 3. Sanayiye gittim. Tanıdık tavsiyesiyle bir döşemeci buldum. Korka korka tavanı kestirdim ve lamba, yerine çok güzel oturdu. Sonra elektrikçiye gittim. Burada ön taraftaki ışıklardan arka tarafa kablo çektirdim. Eğer siz de yaptıracak olursanız tek zor birşey var kabloyu geçirirken tavandaki çelik çubuktan kabloları geçirmek zor. Oraya takılabiliyorlar. Sonuçta ben yaptım ve muhteşem oldu. Bütün Trend modellerinin bu modifiyeyi yapmalarını öneririm. Aracın içine nur doğdu.:good1: Yakında fotoğrafları ekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Güle güle kullan. Ama fotoları hemen koy ki görelim, ona göre operasyon yapalım değil mi? Neden bekletiyorsun bizi? :good1: Hatta şimdi hemen çekip koyarsan harika olur. :)

Bugün çok istediğim arka tavan lambama kavuştum. :s Öğlen saatlerinde Bornova 3. Sanayiye gittim. Tanıdık tavsiyesiyle bir döşemeci buldum. Korka korka tavanı kestirdim ve lamba, yerine çok güzel oturdu. Sonra elektrikçiye gittim. Burada ön taraftaki ışıklardan arka tarafa kablo çektirdim. Eğer siz de yaptıracak olursanız tek zor birşey var kabloyu geçirirken tavandaki çelik çubuktan kabloları geçirmek zor. Oraya takılabiliyorlar. Sonuçta ben yaptım ve muhteşem oldu. Bütün Trend modellerinin bu modifiyeyi yapmalarını öneririm. Aracın içine nur doğdu. :) Yakında fotoğrafları ekleyeceğim.
Yorum bağlantısı
Erkan Kaplan
Bugün çok istediğim arka tavan lambama kavuştum. :) Öğlen saatlerinde Bornova 3. Sanayiye gittim. Tanıdık tavsiyesiyle bir döşemeci buldum. Korka korka tavanı kestirdim ve lamba, yerine çok güzel oturdu. Sonra elektrikçiye gittim. Burada ön taraftaki ışıklardan arka tarafa kablo çektirdim. Eğer siz de yaptıracak olursanız tek zor birşey var kabloyu geçirirken tavandaki çelik çubuktan kabloları geçirmek zor. Oraya takılabiliyorlar. Sonuçta ben yaptım ve muhteşem oldu. Bütün Trend modellerinin bu modifiyeyi yapmalarını öneririm. Aracın içine nur doğdu.:good1: Yakında fotoğrafları ekleyeceğim.

Hayırlı olsun güle güle kullanın ama resimlerini bekleriz..

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan
(düzenlendi)

Değerli arkadaşlarım;

Aracıma taktırdığım arka iç tavan lambasının görünümüne ait resimleri sunuyorum.Eve şimdi geldim ve hemen fotoğrafları çektim.Kesinlikle sizde bunu yapın Umarım fotolardan anlaşılır

http://img821.imageshack.us/i/fotoraf051.jpg

http://img694.imageshack.us/i/fotoraf050s.jpg

http://img691.imageshack.us/i/fotoraf049.jpg

http://img546.imageshack.us/i/fotoraf048.jpg

http://img202.imageshack.us/i/fotoraf043.jpg

http://img573.imageshack.us/i/fotoraf041.jpg

http://img228.imageshack.us/i/fotoraf042.jpg

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Orjinal yapılmış gibi olmuş. Elinize sağlık. Araç çok aydınlık olmuş şimdi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

E göremedikki resimleri hala.. bir saattir yüklemeye çalışıyor... :flowers:

Resimleri link haline getirdim, 800x600 olarak yeniden yükleyin lütfen...

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan
E göremedikki resimleri hala.. bir saattir yüklemeye çalışıyor... :flowers:

Resimleri link haline getirdim, 800x600 olarak yeniden yükleyin lütfen...

Şimdi olmus galiba mehmet abi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...