İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Turkay Enez

2. foto titremeseymiş daha iyi olacakmış..

Hocam hayırlı olsun. Tam arşivlik foto olmuş :bravo:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

2. foto titremeseymiş daha iyi olacakmış..

ışık şiddeti önemli, titremesi göz ardı edildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Arada fark aşikar.Kaça aldınız? keşke fotoyu manuelde çekseydiniz.Auto mod ayarları açmış ve kısmış.Herşeye rağmen başarılı...

60 tl idi galiba.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Varişler

Focus 2.5 x paket farının park ampulleri nasıl çıkıyor? Farın yapısından dolayı ampül derinde görebildiğim kadarıyla plastik çubuk gibi bir şey ampul duyuna bağlı fakat ne yaptıysam çıkartamadım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Harun Payas
(düzenlendi)

arkadaşlar merhaba ben Bursa'dan Harun yeni üyeyim öncelikle herkese selamlar.

Yeni araç aldım 2010 Ford Focus trend x sis lambası var lambasıda takılı gözüküyor ama yakamadım acaba bağlı değil mi nasıl yardımcı olursunuz arka sisleri yanıyor fakat ön sisler yanmıyor lütfen cevap yazın.... teşekkürler.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
; İmla,eksik harf
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Düğme sis far var çevir yakmalı yakamazsa sis düğme olmalı o zaman sis soket far. Arka far var sis olmalı yanmalı sis far düğme far.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Tahir sen bu yazdıgın ve özellikle son cümleden bişi anladın mı? :D :D gece çarpmış seni hadi git yat. :tongue:

Far anahtrınızın üzerinde 2 tane sis lambası işareti var mı?Var ise sigortalarına bakın.Her iki ampulde tesadüf budur ya patlamış olabilir.Yada far anahtarının sis açık konumu bozulmuş olabilir.

İşaret yok ise Tahir'in yazdıgı gibi ayrı bir anahtar konmuş olabilir.Muhakkak Direksiyon altında bir yerdedir

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ön sisleri yakmak için kısa farlarınızı yaktıktan sonra anahtarı kendinize doğru çekeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Düğme sis far var çevir yakmalı yakamazsa sis düğme olmalı o zaman sis soket far. Arka far var sis olmalı yanmalı sis far düğme far.

2012 nin oscarlık iletisi olur bu :rofl:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

far anahtarında sis far çift kademe kendize doğru ilk çektiğinizde ön sis bir daha çekince arka sis yanar. Ön sisleri yakmak için far anahtarını en kötü ihtimalle park konumuna arka sisi yakmak için kısa far konumuna getirmek gerekiyor. Gerekslz yere arka sislerinizi yakmayın.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serdal Soysal

Arkadaşlar benim aracın sis farlarının ampüllerini değiştirmek istiyorum ama nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum ampüllere. Yardımcı olabilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Abilerim arkadaşlarım kusura bakmayın sizi bu konuya çekmek için mesajlarınızı alıntı yaptım, benim derdime çare olabilirmisiniz.?

3 ayrı konuya yazdım fakat bir türlü cevap alamadım hep gözden kaçtı. :(

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abilerim arkadaşlarım kusura bakmayın sizi bu konuya çekmek için mesajlarınızı alıntı yaptım, benim derdime çare olabilirmisiniz.?

3 ayrı konuya yazdım fakat bir türlü cevap alamadım hep gözden kaçtı. :(

Teşekkür ederim

Valla anladığım bir şey değil ya :(

Ama mantık yürütürsem.Kapaklar tırnaklıdır sanırım kenarlarında tornavida ile kanırtınca çıkar diye düşünüyorum.Sonrasında sis farına ulaşman lazım Serdal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Ender

Merhaba, yeni konu açmak istemedim, en uygun yer burası göründü...

Kısa far aydınlatma menziline takmış durumdayım. Son iki muayenede de hafif kusur yedi. Focus II'de farlar genel olarak zayıf mı? Her türlü ampulü denedim (Bosch Xenon Silver, OSRAM NB Plus vb.) Bu ampüller beyaza yakın güzel ışık veriyor ama sanki menzile bir katkı sağlamıyor. Sonradan çakma Xenon da istemiyorum. Farları mı ayarlatmalıyım? Arabaya karşıdan bakınca, hatta eğilerek bakınca normal görünüyor ve yolun biraz daha uzak kısmı için ayarı yükseltirsem, göz alırmış gibi geliyor, bilemedim. Şu anda üzerinde NB Plus'lardan biri 1 yılın sonunda patladığı için benzinciden alınma Narva'lar var.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İmkanınız var ise 10mt uzaktan gece duvara farlarınız bakar biçimde bi görüntü alalım?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Far fazla yere vurursa sizin gözünüzü alır, fazla yukarı olursa önünüz yine aydınlanmaz, ışık yere vurmayacağı için.

Düzgün yapılmış far ayarı ihtiyacınız var .

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Haklısınız. Bu işi en iyi hangi oto elektrikçi yapar acaba? Duvara yansıtarak duvardaki ize göre yapan bir yer olmalı sanki, sadece cihazı farın önüne getirip oradaki yansımayla değil. Bir de benim gördüğüm şöyle bir şey var: O far ayar cihazlarının yüksekliği nedense hep aynı, hangi araç gelirse gelsin, değiştireni görmedim...

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Far ayar işini en iyi Servet abi yapar :)

Bide benim sis far ampülünü nasıl değiştireceğimi de söyler :fiuw:

Far fazla yere vurursa sizin gözünüzü alır, fazla yukarı olursa önünüz yine aydınlanmaz, ışık yere vurmayacağı için.

Düzgün yapılmış far ayarı ihtiyacınız var .

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Haklısınız. Bu işi en iyi hangi oto elektrikçi yapar acaba? Duvara yansıtarak duvardaki ize göre yapan bir yer olmalı sanki, sadece cihazı farın önüne getirip oradaki yansımayla değil. Bir de benim gördüğüm şöyle bir şey var: O far ayar cihazlarının yüksekliği nedense hep aynı, hangi araç gelirse gelsin, değiştireni görmedim...

Farların araçlara göre eğimi vardır yüzdesel olarak. Far ayar makinalarında onu ayarlamaları gerekir. Binek araçların genelde yüksekliği standart oluyor. İllaki 3-5cm aşağı yukarı oynatılıyordur.

Yorum bağlantısı
Mert Ender
(düzenlendi)

Farların araçlara göre eğimi vardır yüzdesel olarak. Far ayar makinalarında onu ayarlamaları gerekir. Binek araçların genelde yüksekliği standart oluyor. İllaki 3-5cm aşağı yukarı oynatılıyordur.

Valla hiç ayar yaptıklarına rastlamadım. Yoksa olması gereken tarif ettiğiniz gibi olmalı.

Link paylaşımı için teşekkür ederim, oldukça detaylı anlatılmış.

tarihinde Mert Ender tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Serdal 2 seçenegin var.Aracın altına yatıp kafanı içe doğru süzdürebilirsen ampul çevirmeli şekilde çıkıyordu.Yada farı söküp daha rahat şekilde çıkarabilirsin.Farları tek vida tutuyordu sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...