İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Serdal Soysal

Serdal 2 seçenegin var.Aracın altına yatıp kafanı içe doğru süzdürebilirsen ampul çevirmeli şekilde çıkıyordu.Yada farı söküp daha rahat şekilde çıkarabilirsin.Farları tek vida tutuyordu sanırım.

Abi çok teşekür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mehmet Yaşamalı

Arkadaşlar merhaba. Aracım focus 2 titanium 2010 model hb parlament mavi. xenon far almak istiyorum aydınlatması beyaz ve güçlü olsun, karşımdakini rahatsız emesin(küfür yemeyelim :) ) ama ne yapacam, nasıl yaptıracam. Alırken nelere dikkat etmeliyim, ne marka almalıyım vs vs. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erden Yenice

Arkadaşlar, titaniumun sis farları trende oluyormu?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Eyüp Karataş

Ben de bu ampulleri 3-4 aydır kullanıyorum. ben de memnunum özellikle tatide gece dağ yollarndan geçerken çok çok güzel aydınlattığını farkettim.

Hocam bu ampuller sadece kısa için mi uzunları yaktığımızda da beyaz yanıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Benim basima geleni anlatayim size daha önceki focus 1 aracima osram marka beyaz ampül seti takmiş ve çok memnun kalmistim.bu aracimada 2006 focus sari ampülü patlayinca almisken beyaz alayim dedim modacar h7 h.o.d xenon gazli beyaz ampül seti aldim. Ve taktim nemi oldu tesisati yakacakti 4 dk denememde cok aşiri isindigini tesisati isittigini gördüm.100w ampül takmayin derim tesisata röle taktiklarini duydum ama geregi yok bence aliyosaniz osram marka olsun.deneyerek anladim.şimdi osram 55w sari ;-) takarak beyaz ampül den vaz geçti.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Hocam bu ampuller sadece kısa için mi uzunları yaktığımızda da beyaz yanıyor mu ?

H1 ve H7 olan farlarda iki ampul bulunduğundan ikisi de aynı olursa etki güzel olur..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:s sigorta kutusna cin girmiş :selo: farlar orjinal mi? herhangi bir led vs. sonradan ilaveler var mı?
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Sani Gerşon

2013 model araçta soyulma var ise, direkt servise, garantiden değişim...

Bi dakika, konu focusII'de, profilde b-max :s

Yorum bağlantısı
Arif Görkem AKTAŞ

Orjinal far değil derken farlarınızı değiştirdiniz mi?  Eğer orjinal far değilse de farlarınızı aldığınız yere götürerek farlarınızın ücretsiz değişimini isteyin .

Yorum bağlantısı
Volkan özyurt

anladığım kadarıyla farlar açılıp mercek takılmış. ısının etkisi ile farların kaplaması soyulmaya başlamış. bildim mi??

Yorum bağlantısı
Abdurrahim Yılmaz

Konu açılmışken bende sorayım bari:

benimde fiestanın tek farı soyuldu ama 4-5 cm uzunluğunda. Farım orjinal değişim filan olmadı.

Garanti devam ediyor. Gidip değiştirmeye değer mi? Yoksa hiç uğraşmayayım mı? İlerde daha kötü olma ihitmali var mı? Diğer farda herhangi bri sorun yok.

Mercek felanda yok farlar gayet orjinal :))

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Konu açılmışken bende sorayım bari:

benimde fiestanın tek farı soyuldu ama 4-5 cm uzunluğunda. Farım orjinal değişim filan olmadı.

Garanti devam ediyor. Gidip değiştirmeye değer mi? Yoksa hiç uğraşmayayım mı? İlerde daha kötü olma ihitmali var mı? Diğer farda herhangi bri sorun yok.

Mercek felanda yok farlar gayet orjinal : :)

Hemen değiş, fırsatın varken....

Eğer dışardan ise, Hakan abinin dediği gibi köpüklü yıkamadaki kimyasal madde yapıyor bu işi.

Suyu dibinden tuttuğun anda aynısı oluyor bu arada...

Yorum bağlantısı

Görünen o ki farın üst ksımları sorunlu bence zımpara yaptırmayın.Eğer mercek önündede aynı soyulmalar var ise de matlaşma olmadığı sürece elletmeyin.Ciddi matlaşma var ise yapacak şey zımpara fakat sonrasında kaliteli vernik yaptırmak lazım ama vernik öncesi deneme şart.

Ben daha öncede yazdım.Matlaşma yok ise ömrü uzaması için şeffaf film kaplatılmalı.Zımpara yapılacak isede zımpara sonrasında iyi bir pasta cila ve akabinde şeffaf filmle kaplatın.Öyle bir kaç gün sonra değil güneşe çıkmadan bu işlem olmalı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Abi ne yapacağız o zaman, her yıkamayı sonaxta mı yaptıralım, oto yıkamalar bilinçsiz yapıyor bu işi, kafasına göre tutuyor suyu köpüğü.

Köpük kullandırtmayacaksın, tabancayıda yakın tutturma, şehirde yıkamak dert vallahi, elle yıka desen yıkamzlar sanırım, yada mecburen sonax gibi marka yerlerde yıkatacaksın.

Yorum bağlantısı

Eğer dışardan ise, Hakan abinin dediği gibi köpüklü yıkamadaki kimyasal madde yapıyor bu işi.

+1 Kimyasal maddeler ve basınçlı su aslında arabalarımızın en nefret ettiği şeylerdir,bize de tam tersi iyice temizleniyor gibi geliyor...ben bu işi zevk ile yaptığım için tarafımca sorunum yok,ama vakti olmayıp yıkamacının kapısına gidenin işi cidden zor...

Adama sorsan ne var tüpte,sadece cilalı şampuan der geçer.o anda sadece adamın sözüne itimat edip yıkatırsın aracı,aslında sormakta saçma gelir zaten.her türlü yıkatıcaksın aracı çünki kaçarı yok...

Yine adama desen ki o tabancayı yakın tutma...tamam abi merak etme der 2-3 dk sonra bakmışsın yine standardına uygun tutar ve geçer,sende her seferinde hatırlatamıyacağın için çaresiz izlersin durumu...

Yorum bağlantısı
Olcay Artış

Arkadaşlar merhaba..Arabamın farı yanmadığı için sanayiye gittim.Adam far soketini ampulu vs. değiştirdi.Her seferinde olmasa da müzik dinlerken arada bir selektör yaptığımda teyp 3-4 saniye susup sonra devam ediyordu adama bunu da belirttim.Benden farları açıp direksiyonu sağa-sola cevirmemi söyledi.Direksiyonu cevirirken farların gözle görülür bir şekilde kısıldığını farketti ve bunun nedeninin şarj motorundan olduğunu,direksiyon elektrikli olduğu için şarj motorunun artık direksiyona yetmediğini bu nedenle de farlardan ya da teypten gerek duyduğu elektriği kestiğini söyledi.Şarj motorunu değiştirdikten sonra farlarım düzeldi artık kısılmıyor fakat dün akşam selektör yaptığımda teyp yine 3-4 saniye sustu sonra devam etti.Bunun nedeni ne olabilir ? Daha önce başına gelen var mı ?Sorun sigortalardan kaynaklanabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Suleyman Aratma

2011 model aracımın farlarıda aynen böyle oldu,garantiden değişim talep ettim fakat olumsuz yanıt geldi.neymiş ;dış etkenlere bağlı kimyasal teması felan yanıtı geldi.bende dellendim açtım ağzımı verdim mesajımı..

Yorum bağlantısı
Olcay Artış

akü ne durumda??

Akü yada şarj kaynaklıdır.. 

aküyü kontrol ettirdim şarj motoru değişirken aküde sorun görünmüyordu ama...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...