İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Okan Akın
Halojen farda, direksiyon ile dönme özelliği var mı ? Bu arada içerde far yükseklik ayarınız var mı Okan bey?

var hocam yükseklik ayarı var

fakat bugün servise gittim far sola dönmez sadece sağa dönder dediler sola dönerse karşıdan gelen adamın gözünü alır dediler.

arkadaşlar lütfen benim aracın aynı özelliğe sahip arkadaşlar var mutlaka benim için bir konturol ederlerse sevinirim

farketmez sola hareket halinde iken yada araç duruken sola dönüyorumu dönüyorsa bende gidip serviste hakkımı savunacağım

her şey için teşekkür ederim saolun cevaplarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Necat'ta aynı araçtan var ve sola dönmez demiş. O öyle diyorsa öyledir :)

Araç dururken far sola dönmez. Dururken yalnızca sağa döner. Harekete geçince sola ve sağa hareket etmesi gerekir.
Yorum bağlantısı
Okan Akın
Necat'ta aynı araçtan var ve sola dönmez demiş. O öyle diyorsa öyledir :)

tamam hareket halindeyken dönüyormu kesin eminmisiniz kendiniz denedinizmi çünkü serviste bu şekilde olduğunu idda etmiyolar çünkü sola dönmez diyolar :(

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
Necat'ta aynı araçtan var ve sola dönmez demiş. O öyle diyorsa öyledir :(

Karşıdan gelenlerin gözünü almasın diye araç hareket etmez iken far sola dönmez, sadece sağ dönüş yapar diye tembih ettiler bana. Sonra bu far bozuk diye servise gelirsin demişlerdi :)

tamam hareket halindeyken dönüyormu kesin eminmisiniz kendiniz denedinizmi çünkü serviste bu şekilde olduğunu idda etmiyolar çünkü sola dönmez diyolar :(

Araç seyir halinde iken heriki farımda sağa ve sola dönüş yapıyor. Dururken sadece sağ far, sağa dönerek sağ yanı aydınlatıyor, sol far ise ileri odaklı vaziyette kalıyor.

Halojen farda, direksiyon ile dönme özelliği var mı ? Bu arada içerde far yükseklik ayarınız var mı Okan bey?

Mercekli halojen far Çağlar Abi. Mercekler hareket ederek ışığın yönü değişiyor. İçeride ise klasik bildiğimiz far yükseklik ayarı var.

Yorum bağlantısı
Okan Akın

ranger vardı bende daha önceleri far yükseklik ayarı yapan motor bozukmuş değişmesi gerekir denilince sıfırını sormuştuk serviste 500 ytl idi sene 2000 de buna göre bedava

Yorum bağlantısı
Kerem Arıkantürk

El kitabında bu konu ayrıntılı şekilde anlatılıyor...

Yorum bağlantısı
Okan Akın
Ranger parça fiyatından keybetti zaten.

valla haklısın ama çelik gibi derler ya obiçimdi araç çok sağlam bi araba

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Bayur

Xenon cahiliyim ama bu siteden öğrendim: Kısaca:

1. Mercek, bildiğimiz büyütecin tersi bir camdır, normal ampul ile kullanımda , farın tasarımı önemli ve gereksiz

2. Angel, yuvarlatılmış mikadır, uçlardan ışık verince yuvarlağı parlar, Farınız arka siyahı ile cam ayrılacak (kesilerek-ısıtılarak) sonra silikonla geri yapıştırılacak, işçilik kötü ise su alır.

3. Sonradan takılma çakma xenonlarda, mercek şarttır ama kime ne :D takan pek yok, gözlerimizi almaya devam

4. Kullanıcı yorumlarından Osram Nightbreaker ın öne çıktığı belli oluyor

Ne işlem yapacaksanız yaıpın, artık tüvtürk muayenesinde far konusuna çok çok dikkat ediyorlar, ağır kusur olarak muayeneden kalabiliyor, benim sadece sağ uzun farım ayarsız, aşağıda diye ağır kusurlu kaldım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
peki ben bu osram nigtbreakır ı alsam direk farlarımın içine uygulayabilir miyim. başka bi ekstra işleme gerek var mı. birde sefa hocamın arabasına takmış olduğu 4300 k oem zenonlar da güzel sanırım. onda da sadece farların içine zenon ampullerimi takıyoruz.

Nightbreaker normal halojen ampuldür.. normal ampullerinizi söker bunu takarsınız.. Işığınız % 90 artar.. Işık rengi % 10 beyazlar amaa Nightbreaker beyaz değildir..

Zaten beyaz ışık sağlıklı da değildir.. Yani performanslı değildir.. Sadece görseldir.. Sadece şehir içinde daha gösterişli olmanızı sağlar...

Bunları bir kez daha düşünün...

çağlar hocam teşekkürler. emmime de ayrıca teşekkürler. geniş bi zamanda siteyi incelicem. ama muayenede sorun çıkacaksa eğer standart farlarımın kalması en mantıklısı. yada sizlerin bi tavsiyesi var mı. ne yapmalıyım. ışığın beyaz olmasını istiyorum :D görüntünün angel gibi olmasını yada mercekli olmasını istiyorum. :D sırasıyla ne yapmamm lazım.

Hiç uğraşmaya kasmaya yorulmaya gerek yok... Siz birek bunları alıp aracınıza takmalısınız...

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Selamlar..

sol h7 nin flamenti kopmuş.. ancak tokatlayınca çalışıyor :) hazır patlamışken değiştireyim dedim..

Osram NightBreaker (yanlış yazdıysam kusura bakmayın) takayım diyorum.. nerede bulurum? (büyük market, parçacı, nette v.s.) yada başka önerileriniz varmıdır??

Şimdiden Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Onur Demir

oto elektriği(ampul,led vs. )satan parçacılardabulabilirisiniz. 2-3 hafta önce aldım çiftine 35tl den fazla vermeyin

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Bauhaus, Praktiker gibi bir mağaza varsa yakınında daha uygun fiyata bulabilirsin. Vakumlu ambalaj almaya dikkat et.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
oto elektriği(ampul,led vs. )satan parçacılardabulabilirisiniz. 2-3 hafta önce aldım çiftine 35tl den fazla vermeyin

Teşekkürler..

Nasıl memnunmusunuz??

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener

Öncelikle, bütün arkadaşlarımıza iyi seneler diliyorum.

Aracımda,(2009 Focus Trend+SP) ayak bölgesi aydınlatması için(ön taraf), eski Ghia' larda olduğu gibi 5 Watt lık dipsiz park ampulu takılabilecek duylar mevcut. Ancak ampul takınca yanmıyor. Parkları, kısaları hatta kontağı da açtım ama tavan lambası(gecikmeli tip) yanınca, onlarında yanması lazım, bildiğim kadarıyla ?

Sigortası da mı takılı değil acaba? Yoksa denediğim ampul de(led değil) mi sorun vardı?

Bilgisi ya da nasıl yapabileceğimi tarif eden arkadaşımız olursa çok sevinirim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Kablo çekilmesi de gerekiyor olabilir..

Adaşıma teşekkür ederim.

Sanırım en iyisi önce servise sorup, sonra da serviste ya da iyi bir elektrikçi de yaptırmak.

Ya da yine şeklen öğrenip, tavan lambasının sigortasından kablo çekmek.

Diğer arkadaşlardan da gelecek cevaplara göre, bakarız.

Tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Tavan lambasının sigortasından kablo çekmeniz durumunda lamba sürekli yanacaktır.Normal çalışması ise kapaılar açıldığı zaman yanmasıdır.Kabloyu ya kapıdana yada tavan lambasının kendisinden çekmelisiniz.Duy varsa kabloda vardır ayrıca. :D Başka ampül deneyin.

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Tavan lambasının sigortasından kablo çekmeniz durumunda lamba sürekli yanacaktır.Normal çalışması ise kapaılar açıldığı zaman yanmasıdır.Kabloyu ya kapıdana yada tavan lambasının kendisinden çekmelisiniz.Duy varsa kabloda vardır ayrıca. :D Başka ampül deneyin.

Serhan bey,

Aracıma tekrar gidip baktım, gözle göremesek de, duyun arkasına el attığımızda, gelip bağlanmış bulunan izoleli bir kablo var. Ampulü de değiştirdim, hatta led bile denedim ama yolcu tarafı yanmadı. Sürücü tarafına da henüz bakmadım ama birşey farkedeceğini sanmıyorum.

İyi günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Peki siz bu uğraşlar içindeyken tavan lambanız da yanıyor muydu?

Ayak yeri aydınlatma tavan lambasının paralelidir. Aynı anda yanarlar, aynı anda sönerler.

Sefa bey, size de iyi yıllar.

İlginize teşekkürler.

Evet, yanıyordu. Aracım yeni model Focus ve bildiğiniz gibi bunlardaki tavan lambası gecikmeli sönüyor. Ancak, kapı açık, göğüs altına eğildiğim için zaten sürekli yanıyordu. Hatta, tavan lambası anahtarından sürekli açık konuma da aldım, yine de yanmadı.

Basit ama eksik bir durum var herhalde.

İş arası fazla ilgilenemedim elbette ama akşama kadar da kafamı kurcalar şimdi. ))

Bakacağız.

Selamlar, saygılar.

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
Sefa bey, size de iyi yıllar.

İlginize teşekkürler.

Evet, yanıyordu. Aracım yeni model Focus ve bildiğiniz gibi bunlardaki tavan lambası gecikmeli sönüyor. Ancak, kapı açık, göğüs altına eğildiğim için zaten sürekli yanıyordu. Hatta, tavan lambası anahtarından sürekli açık konuma da aldım, yine de yanmadı.

Basit ama eksik bir durum var herhalde.

İş arası fazla ilgilenemedim elbette ama akşama kadar da kafamı kurcalar şimdi. ))

Bakacağız.

Selamlar, saygılar.

selam benimde 2009 focus trend hb var bende baktım ama duy falan göremedim tam nerde olduğunu tarif edebilirmisin. şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Okan Beloğlu

ben bu akşam baktım . gerçekten var sağda ve solda . sanırım dipsiz ampül gerekiyor ama kaçlık olduğunu bilmiyorum. ışıldak falan varsa aydınlatılırsa çok iyi görülebiliyor yuvalar. kaçlık ampül olduğunu bilen varsa sevinirim. p.tesi almayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...