İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Far, Stop, Sinyal ve Aydınlatma

Alkın Yılmaz

Recommended Posts

Ömer Yüce

Normal farın üzerine xenonda uygulanabilir. Ama bazı trafik arkadaşların sana pek fazla mutlu bakmazlar. Göz alma ihtimali çok yüksek... Piyasada H7 xenon farlar yaklaşık 120 ile 700 lira arasında değişiyo. Bunların içlerinde en iyisi Philips ve M-Tec. Ama yok ben karşımdakileri düşünüyorum ama mercekli fara ayıracak param yok diyosanız beyaz ampul takmayın yerine tekrarm aynısı olan osram halojen ampulle değiştirin...

Yorum bağlantısı
Çağatay Ateş

Bana sorarsanız, eğer paraya kıyıp gerçek xenon tesisatı yaptırmayı düşünmüyorsanız çakmasına hiç para harcamayın, orjinal farları kullanmaya devam edin. Asıl dikkat etmeniz gereken; asla farlar açık konumdayken arabayı çalıştırmayın çünkü, işte o zaman ampül kesiyor bu arabalar. Marşa basmadan önce mutlaka farlarınızın kapalı konumda olup olmadığını kontrol edin. Ben bizzat birkaç kez yaşadım ve sonunda öğrendim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ömer Demirezen

Arabamın sol far ampulu kısa aralıklarla iki kez patladı. Servisten yeni focusların dinamoları öncekilerdeb güçlü olduğundan böyle sorun yaşanıyor dediler. Doğru mudur?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi

sis farı olmayan trendlerde far anahtaraı değişimi olmdan sis farı takımı takılabiliyor mu tesisat var mı focus I lerde olduğı gibi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arabamın sol far ampulu kısa aralıklarla iki kez patladı. Servisten yeni focusların dinamoları öncekilerdeb güçlü olduğundan böyle sorun yaşanıyor dediler. Doğru mudur?

Saçma...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hakan Yavaş

Bi soruda ben sorıyım konuyu bulmuşken

Benim arabada merceksiz çakma xenonlardan var

kısasından memnun olsamda uzunları yaktığımda kısalardan farklı olarak sadece bıraz parlaklık katıyo yola, pek bi faydası yok yani.

acaba bunun sebebi ayarsızlıkmı ampulmu(ki hangi ampul takılı bilmiyorum)

Ve uzunları deiştirsem xenon yerine normal bir ampul taksam herhangi bi yapısal deişiklik yapmam gerekirmi.

Ayrıca kısa ve uzun aynı anda yandığından dolayı kısa beyaz, uzun sarı ; herhangi bir görüş bozukluğu yaratırmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kısalar xenon ve her yere dağılıyor...

Kısanın gücü ve saçma sapan dağılımı yanında standart halojen uzun ampulleri pek kendini gösteremiyor...

Aslında uzun farınız yeterli, birşey yapmanıza gerek yok...

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
Kısalar xenon ve her yere dağılıyor...

Kısanın gücü ve saçma sapan dağılımı yanında standart halojen uzun ampulleri pek kendini gösteremiyor...

Aslında uzun farınız yeterli, birşey yapmanıza gerek yok...

Normalde bundan önceki arabamda normal farlarla kısa-uzun farkı bariz bir şekilde belli idi.

Bunda dediğim gibi kısadan uzuna geçişti sadece hafif bir parlama başka bir deişiklik yok.

Normal ampulde bi işe yaramıyosa böyle devam edicez demekki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kısalara normal ampul takarsanız uzuna geçtiğiniz bariz şekilde belli olur...

Burdaki sorun.. Kısanın uzun seviyesinde aydınlatmayı yapıyor olması...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hakan Yavaş
Evet.. ne yazıkki...

Bundan dolayı vede kulağımın sık sık çınlamasını durdurmak adına benim çakma xenonlardan vazgeçtim artık.

Sorum ise eski ampullerim duruyo; bunları direkt yerine takmam yeterlimi herhangi başka bi işlem yapmama gerek varmı vede bunu kendi başıma yapabilirmiyim acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Xenon takarken, ampul dıylarından balasta elektrik çekmiştiniz..

İşlemin tersini yapıp, duyu boşa çıkarıp, balastları sökmeniz yeterli olacaktır..

Ampulü duya takıp, güzelce sabitlersiniz..

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Ben takmadığımdan vede takılırken başında olmadığımdan dolayı en iyisi bi oto elektrikçiye hallettiriyim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Bora Akbaş

Arkadaşlar,benim far camı,içten sanki yıkanıpta silinmeyince su iz bırakır ya,öyle lekeler var,bu lekleri nasıl temizlerim?Far camı nasıl içten silinebilir?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Arkadaşlar,benim far camı,içten sanki yıkanıpta silinmeyince su iz bırakır ya,öyle lekeler var,bu lekleri nasıl temizlerim?Far camı nasıl içten silinebilir?

Garanti kapsamında farlar değiştirilir sorunda çözülmüş olur :rolleyes:.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Aydınlatmayı engelliyor mu? Ya da şöyle sorayım;dikkatli bakmaya gerek olmadan da görülebiliyor mu? Eğer cevap hayırsa;yazıktır günahtır,garantili de olsa değiştirmeye değmez.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konuya acayip teknik yaklaştın Nuri :nazar:

2009 model arabanın far camı buğu yapsa, bu buğunun da ön camda izi kalsa, ben garantiden değiştirirdim..

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Konuya acayip teknik yaklaştın Nuri :nazar:

2009 model arabanın far camı buğu yapsa, bu buğunun da ön camda izi kalsa, ben garantiden değiştirirdim..

Nerdeyse temizlenemicek kadar zor bir yerde. Aynı şekilde bende değiştirirdim.

ateş sizi çağırıyooo. :nazar:

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
Ampul yuvasından bir cıbık vasıtası ile mikrofiber bezle desem çokmu ütopik olur.. :nazar:

Denenmiştir. Pek işe yaramıyor...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...