Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Focus1'lerde tavana vida yoktur... Tavan döşemesin lamba için kesilen yerinin kenarları metaldir.. lamba buraya sıkışır... Belki F2 de böyledir... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 http://www.otoclubturkiye.com/forum/Mondeo-Glx...la-t171932.html model farklı ancak yapılacak işlem aynıdır. Yorum bağlantısı
Kadir Yavuz 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Arkadaşın dediği gibi trendlerde sis farını taktıktan sonra anhtarı da değiştirmek mi gerekiyor ark sis farı da ek özellik olamaz heralde ben açamıyorum Yorum bağlantısı
Mustafa Ülger 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Ghia larda tavan kaplaması, bahsedilen lambanın olduğu yerde, sanırım tavandan dışarıya çıkıntı yapmaması için ve tavana gömülmesi için ufak, dışa doğru çıkıntı verilmiş, ama bu çıkıntı Trendlerdeki tavan kaplamasında yok, dolayısıyla montajı olur mu bilmiyorum? ama Çağlar Beyin Mondeo da yaptığı uygulamaya göre, bu çıkıntı olmasa da sorun değil anlaşılan. en iyisi Çağlar beyin yaptığı gibi Transit tavan lambası alıp, taktırmak. Yorum bağlantısı
Kadir Yavuz 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 focus 2 trendlerin çok farklı modelleri var galiba ya 110 hp ve 90 hp olanların farkları neler bilen var mı ya kafam karıştı benim Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 Dizellerin trend vers. da iki farklı motor mevcut. Birisi 90hp diğeri 109hp teknik ayrıntılarını bilmiyorum ama özetle birisi daha az güçlü diğerinden ama bence 2 si de yeterli, tabi ne kadar yüksek hp o kadar daha fazla güç o da tercih meselesi tabi. Yorum bağlantısı
Kadir Yavuz 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 bu iki farklı motorun dış görünümde de farkı olması gerekmez mi? bilgisi olan var mı acaba? Yorum bağlantısı
Emre Doğan 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Arkadaşın dediği gibi trendlerde sis farını taktıktan sonra anhtarı da değiştirmek mi gerekiyor ark sis farı da ek özellik olamaz heralde ben açamıyorum Anahtarı değiştirmek sizin insiyatifinizde, eğer değiştirmek istemezseniz yanılmıyorsam arkalarla beraber yanması için kabloları kesip sizi masraftan kurtarabiliyorlar fakat bence iyi bir uygulama değil. Anahtarın tek kademesinden aşırı akım geçiyor bu işlemi yapınca. Ayrıca sis farınızı açmak için far anahtarınızı park veya kısa far konumuna getirdikten sonra anahtarı kendinize doğru çekin, sis farınız yanacaktır zaten göstergede simgesi belilir. Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Focus II lerde gözlemlediğim kadarıyla kısa far sorunu çok yaygınlaşmaya başladı galiba. Orjinal ampulun geçmesinden sonra 3 ay önce osram NB takmıştım, 1 ay dayandı ve 1 tanesi geçti. Sonra elektrikçiden ışık rengini çok sevidiğim aydınlatması da çok güzel olan başka bir beya ampul taktım dün o da geçti. Yani son zamanlarda yaklaşık 1.5 ayda bir 2 kere ampulüm geçti. Aynı şekilde dün gece benim ampulum geçince yollardaki diğer ampulu geçmiş focuslar da dikkatimi çekmeye başladı. Dün gecen bu saate kadar 3 tane tek gözlü focus gördüm. Bu kadar sık geçmemesi için ne yapmak lazım? orjinal sarımtırak ampullerini mi takmak lazım? yoksa elektriksel bir sıkıntıyı mı gidermek lazım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Ampuller kendi kalitesinden dolayı patlar. Araçtaki voltaj, ampule göre sabit denecek kadar oynak değildir. Mondeo ya 5 ay önce gibi Osram Nb takmıştım, ama kalitelisinden ! hala sorunsuz. focus II de de orjinal ampuller var hala yanmakta. Araçta voltaj problemi olsa, ampule gelmeden teyp, beyin sensörler var.... Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Ampuller kendi kalitesinden dolayı patlar. Araçtaki voltaj, ampule göre sabit denecek kadar oynak değildir. Mondeo ya 5 ay önce gibi Osram Nb takmıştım, ama kalitelisinden ! hala sorunsuz. focus II de de orjinal ampuller var hala yanmakta.Araçta voltaj problemi olsa, ampule gelmeden teyp, beyin sensörler var.... Bende osramımı praktikerden almıştım Çağlar abi. Benimki de çakma değildir heralde. Birde aklıma şu geliyor tabi, malum istanbulun yolları, sert bi şekilde çukura girince patlar mı acaba? ( Çukurlardan da elimden geldiğince kaçmaya çalışırım ama ) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Şubat 2010 Paylaş 14 Şubat 2010 Osram NightBreaker'ın teorik ömrü 200 saat zaten. Bosch deneyin, bakalım ne olcak ? http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2764 Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 bir sene önce kısa farın bir tanesinin ampulu patlamıştı. şimdi 2 ay ara ile her iki ampulde patladı. böyle sık patlaması normalmidir. birde bosch plus 90 h7 nereden bulabilirim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 Performans ampulleri uzun süre dayanmaz. Çözümü yok. %50 kategorisindeki ampulleri deneyebilrsin belki daha uzun dayanır. Bosch Xenon Silver bu kategoridedir, gittigidiyor, bosch car service'lerden bulabilirsin. Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan 1 Mart 2010 Paylaş 1 Mart 2010 osram nb taktırdım hafta sonu bakalım ömrü ne olacak. Yorum bağlantısı
Arif Arslan 7 Mart 2010 Paylaş 7 Mart 2010 Forumu dolaşım ve focus 2'nin kullanım kılavuzunu buldum. Detaylı inceleme yaptım. Bazı kafama takılan yerler var onunla ilgili bir sorum olacak. Birincisi far sensörü. Otomatik de ayarlı ancak gündüzde farlar yanıyor. Herhangi bi ayar yapmak mı gerekiyor. İkinci sorunun yeri burası mı bilmiyorum ama onu da sorayım kızmazsanız. Yağmur sensörü, kolu ikinci konuma getirin diyor ancak ikinci konumda silecekler normal silme işlemi yapıyor. şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Arif Arslan 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 Forumu dolaşım ve focus 2'nin kullanım kılavuzunu buldum. Detaylı inceleme yaptım. Bazı kafama takılan yerler var onunla ilgili bir sorum olacak.Birincisi far sensörü. Otomatik de ayarlı ancak gündüzde farlar yanıyor. Herhangi bi ayar yapmak mı gerekiyor. İkinci sorunun yeri burası mı bilmiyorum ama onu da sorayım kızmazsanız. Yağmur sensörü, kolu ikinci konuma getirin diyor ancak ikinci konumda silecekler normal silme işlemi yapıyor. şimdiden teşekkürler... Hala bir cevap alamadım. Yardımcı olacak kimse yok mu acaba? Yorum bağlantısı
Emre Erülgen 14 Mart 2010 Paylaş 14 Mart 2010 bende de serviste söylediler ama o anda fotoğraf çekilmesi dahilinde değişebileceğini söylediler. bende bi türlü buharlı görüpte fotoğraf çekemediim Yorum bağlantısı
Soner Köroğlu 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 bugün farkettim ki 2 gün önce yağan yoğun yağmurdan sonra arka stopların ikisininde aynı yerden buhar yaptığını gördüm daha önce bununla karşılaşan varmı ? bunun garanti kapsamına girip girmediğini merak ediyorum...servise götürsem buna bir çare bulunabilirmi? Ben arabamı aldığımdan 3 ay sonra bu sorunu farkettim. Yıkama yaptıktan sonra sağ arka stop içinde buhar oluyordu fakat diğerinde sorun yoktu. Servise götürdüm. Orada lambanın dış plastiğinin bagaj içine dogru olan kısmında bir çatlak tespit ettiler ve garanti kapsamında değiştiler. benzer bir problem olabilir. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Bu ford beni paranoyak yaptı Gidip bakayım buhar var mı? Yağmur yağdı da bugün Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Ne iş bu focusII'ler anlamadım. Güzelim f1 7 yıldır hiç bir yeri buhar yapmadı Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Ne iş bu focusII'ler anlamadım. Güzelim f1 7 yıldır hiç bir yeri buhar yapmadı Ne varsa eskilerde var. Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Ne iş bu focusII'ler anlamadım. Güzelim f1 7 yıldır hiç bir yeri buhar yapmadı Onların da ön farları buğu yapıp durur... Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Öncelikle aynı sorun bende de var bunun normal olduğunu söyleyenler bence yanılıyorlar çünkü bu normal değil ayrıca garanti kapsamına girmekte ben servise gittim ve garantiden değişir dediler sadece servise gittiğinizde buğunun orda olması gerekir.. Yorum bağlantısı
Engin Evni 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Arkadaşlar Focus II Ghialarda zemin aydınlatması standart diye biliyorum ama bir kaç önce farkettim aracımın zemin aydınlatması ya yok yada çalışmıyor. Zemin aydınlatmasının ampullleri mi patladı yoksa sigortası mı attı yoksa Ford benim araca zemin aydınlatması koymadı mı? Araç kapılar açılınca tavan lambaları yanıyor? Lambaları nerede eğilip baktım bir şey göremedim sırt üstü yatıp bakmak gerekiyor yapmadım. Sizce sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Recommended Posts