Murat Karahan 25 Eylül 2010 Paylaş 25 Eylül 2010 Cekiyorum Mehmet bey. Ama resimde gösterdiğim yerin üzerine tam olarak gelmediği için sormuştum.Mustafa bey sağolsun aydınlattı. Teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Forumdaşlar Focus MCA kasa aracımın park lambalarını turuncuya çevirmek istiyorum.Peki bunun duy veya soket tipi nedir?İlanlarda görüyorum bazen T10 gibi ifadeler yer almakta.Kesin olarak bu bilgiyi alıp ona göre sipariş etmek istiyorum.Birde Watt değeri olarak 5/21W demiş kitapçıkta.Bu tam olarak ne anlama geliyor.İlk başlarda 5W sonrasında 21W mu yanıyor?Sinyal lambaları gibi. Birde dikizin üstündeki harita lambasının içerisinde iki ampül mü yer almakta?Kitapçıkta lambalar 10W diye geçmiş.5W-5W diye mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Forumdaşlar Focus MCA kasa aracımın park lambalarını turuncuya çevirmek istiyorum.Peki bunun duy veya soket tipi nedir?İlanlarda görüyorum bazen T10 gibi ifadeler yer almakta.Kesin olarak bu bilgiyi alıp ona göre sipariş etmek istiyorum.Birde Watt değeri olarak 5/21W demiş kitapçıkta.Bu tam olarak ne anlama geliyor.İlk başlarda 5W sonrasında 21W mu yanıyor?Sinyal lambaları gibi.Birde dikizin üstündeki harita lambasının içerisinde iki ampül mü yer almakta?Kitapçıkta lambalar 10W diye geçmiş.5W-5W diye mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Siz çift duylu ampul alacaksınız.Parklar 5w-frenler 21w.T10 diye geçen ampuller dipsiz ampullerdir.Daha çok ön parklar ve sinyallerde kullanılır.Harita lambası da emin değilim ama 1 adet 10w sofit ampul olabilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Park lambası turuncu olmaz (kanunen) TÜvturk vb. Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 (düzenlendi) Amacım ön park lambaları.O halde T10 soket tipine mi müsait?Turuncu olacak diye bir şartım yok beyaz LED'de olabilir.Yeter ki soket tipini öğreneyim. 15 Ekim 2010 tarihinde Mustafa K tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Arabanızı biraz rahat bırakın, yapacaksanız ölçülü olmalı, sonra yapacağınız değişiklikler güzellik yerine tuhaflık olarak karşımıza çıkabilir... FOCUS'a iyi davranın Yorum bağlantısı
Turkay Enez 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 (düzenlendi) Ön park ampulü budur. 12v 5 w dipsiz ampul diye geçer. 16 Ekim 2010 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Enis Arıcı 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 herkese selam 2007 focus 1.6 tdci Ghia hb araçımda geçenlerde kapıyı kitlediğimde sol aynadaki sinyalin yanmadığını fark ettim. sonra merak edip sola sinyal verdim ve yanmadığını gördüm. farlarda sinyal yanarken aynadaki sinyal yanmıyordu. araçımı bir ustaya gösterdim ampülüne baktı bir sorun olmadığını söyledi. sizce sorun ne olabilir? herhangi bir sigartası varmı bu aynalardaki sinyallerin. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 herkese selam2007 focus 1.6 tdci Ghia hb araçımda geçenlerde kapıyı kitlediğimde sol aynadaki sinyalin yanmadığını fark ettim. sonra merak edip sola sinyal verdim ve yanmadığını gördüm. farlarda sinyal yanarken aynadaki sinyal yanmıyordu. araçımı bir ustaya gösterdim ampülüne baktı bir sorun olmadığını söyledi. sizce sorun ne olabilir? herhangi bir sigartası varmı bu aynalardaki sinyallerin. söken arkadaş bağlantı soketlerine bakttımı elektrik varmı diye kapının oradan bir yerde kablosu falan kopmuş olmasın ayrı bir sigorta yok diye biliyorum sinyallere direk bağlı olması lazım tam bilmemekle beraber Yorum bağlantısı
Enis Arıcı 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 söken arkadaş bağlantı soketlerine bakttımı elektrik varmı diye kapının oradan bir yerde kablosu falan kopmuş olmasın ayrı bir sigorta yok diye biliyorum sinyallere direk bağlı olması lazım tam bilmemekle beraber baktı kontrol etti. kablosunda bir kopukluk neden olsun ne bileyim sonucta kapı kapandığında kapıya sıkışacak hali yok kablonun. :lol: Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 25 Ekim 2010 Paylaş 25 Ekim 2010 baktı kontrol etti. kablosunda bir kopukluk neden olsun ne bileyim sonucta kapı kapandığında kapıya sıkışacak hali yok kablonun. kablo kısadır gerilmiştir uzanmamıştır gibi birşeyler olabilir Yorum bağlantısı
Rauf Kubilay Candan 27 Ekim 2010 Paylaş 27 Ekim 2010 öncelikle hepinize merhaba2011 model Titanium X TDCİ Focusumla bende yollarda ve forumdayım size kafama takılan iki soruyu hemen sormak istiyorum 1-far düğmesinin bulunduğu yerde yanında saat işareti (zaman göstergesi de diyebiliriz) olan bir düğme var. o ne işe yarıyo ? kullanma klavuzuna baktım göremedim ? 2-gündüz farlarını veya normal farları yaktıktan sonra aracı stop ettiğimizde farlar kendi kendi sönmüyor mu ? farları auto seçeneğine aldığımızda gündüz farları yanmıyor, kendim açmak zorunda kalıyorum ama bu seferde arabayı stop ettiğimde kendiliğinden sönmüyor ??? önceki aracım 308 di. gündüz farları kendiliğinden yanar araç stop ettiğinde de sönerdi ? yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin. 2010 Focus Titaniumda gecikmeli sönen farlar mevcuttur bilginize Yorum bağlantısı
Fatih Ada 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 (düzenlendi) Merhaba; Liderlerde bakımda parklara led takmak istediğim için Osman Usta ledleri taktı fakat farın arkasındaki kapağı tam kapamadığı için nasıl olduysa (yıkamada olabilir) az önce gördümki farın içinde cam üstünde damlacıklar halinde yoğun buğulanma var,bunu nasıl giderebilirim ? Kendiliğinden geçermi yoksa bişey yapmak gerekirmi? Leke bırakıp far performansını etkilermi? Teşekkürler. 12 Kasım 2010 tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Çok uzak değilseniz, gidin yine Osman usta'ya halletsin hemen. Olmazsa kuruyana kadar kapaları açık tutun. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Çok uzak değilseniz, gidin yine Osman usta'ya halletsin hemen.Olmazsa kuruyana kadar kapaları açık tutun. peki kuruduğunda leke bırakırmı? ben az önce farı söküp kapağı oturttum bi süre uzunları açık tuttum ısınsın cam diye ama bakalım ne olacak. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Kapakları açın,2 saat dursunlar,sıkıca kapatın. Açmasanız da kendiliğinden geçerdi ama şu sıralar geceleri serin oluyor,zaman alır. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Kapakları açın,2 saat dursunlar,sıkıca kapatın. Açmasanız da kendiliğinden geçerdi ama şu sıralar geceleri serin oluyor,zaman alır. Bildiğin damlacık halinde su var camın üstünde Tırnağı kırılmış kapağın yenisini almak lazım bide sanırım,yarın aksaraya uğramak gerek herhalde.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Bildiğin damlacık halinde su var camın üstünde Tırnağı kırılmış kapağın yenisini almak lazım bide sanırım,yarın aksaraya uğramak gerek herhalde.. Benim sol farın içinde balık yüzecek kadar suyun 1 günde buharlaştığını bilirim. Far ampulünden olduk,o ayrı. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Benim sol farın içinde balık yüzecek kadar suyun 1 günde buharlaştığını bilirim. Far ampulünden olduk,o ayrı. leke yapmasında tek derdim o.. sabahta xenon taktırmaya gidecektim neyse arada onuda halledeyim bari.. bu kapaklardan nerede bulurum yedek parçacılarda varmıdır? Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 leke yapmasında tek derdim o..sabahta xenon taktırmaya gidecektim neyse arada onuda halledeyim bari.. bu kapaklardan nerede bulurum yedek parçacılarda varmıdır? Zor. Çıkmacılara bakmak daha mantıklı. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Zor. Çıkmacılara bakmak daha mantıklı. bu arada taktırdığım ledde çakar gibi yanıyo şuan çok komik olmuş.. farın içi ıslak led saçma sapan yanıyo.. yarın bi bakayım artık inşallah bulurum. son olarak soruyorum gider dimi bu su damlaları leke bırakmaz dimi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 benim aracımdada aynı sorun vardı ve kuruduktan sonra leke bırakıyordu bu lekeler gitgide artınca gittim servise garantiden değiştirdim farları garanti olmasaydı eğer farklı alternatifler deniyecektim tabiki ama bugu yapan far leke bırakıyor Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 benim aracımdada aynı sorun vardı ve kuruduktan sonra leke bırakıyordu bu lekeler gitgide artınca gittim servise garantiden değiştirdim farları garanti olmasaydı eğer farklı alternatifler deniyecektim tabiki ama bugu yapan far leke bırakıyor bugün xenon taktırdım taktırdığım yerde fön makinası ile iyice kuruttuk leke bırakmadan gitti çok şükür.. umarım tekrarlamaz.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 Far soketinin plastiği erimiş ampul patlayınca gördüm. (H4 focus 1 farı) ampulü değiştim soketin 3 ayağından üsteki olanın etrafında plastik yok, kabloda erime gözükmüyor. böyle biraz kullansak sorun yaratır mı ? enteresan olan soketi eriten ampul NB Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 penseyle sökebildim penseyle takabildim. Elimde sağlam bir soket var ama kesip kabloya ek yapmak istemedim.Geçici olarak kullanıp farı yenileyeyim diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts