İçeriğe Yönlendir

Akünün konulduğu yerin tabanı çürük


Mehmet Akpunar

Recommended Posts

Mehmet Akpunar

merhabalar. başlıkta da bahsettiğim gibi akünün konulduğu yer çürümüş. bir kaportacıya gösterdim. çürümenin boyutu oldukça büyük olduğuiçin, ön konsolun sökülmesi gerektiğini söyledi. çünkü yukardan bakınca sağ taraftaki paspas görünüyor. ön konsolun sökülmesi epey masraflı olduğu için, bana bagalitten yaptırmamı önerdi. sizce nasıl olur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çürüme sebebi akmış olan akü asididir, buna sebebiyet vereni ne yapmak lazım bilemiyorum, geçmiş olsun. Yaptırmadığınız sürece o asit her gün sacı yiyecektir, tahta kurusu kemirir gibi bu durmaksızın devam eder. Bakalitten nasıl bir çözüm önerdi bilemiyorum ama , tarifinize göre, torpido sökülmeden tam anlamı ile onarılamaz gibi.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Maalesef asit sızıntısı olmasa bile çürümüş kısım tamamen temizlenip hava ile olan teması da kesilmeden çürümenin durdurulması mümkün değil...Sanırım kaportacı sadece oluşan deliğin kapatılması için bir yol söylemiş...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Akpunar

evet. çürümenin sebebi asit sızıntısı. bakalit yaptırmaya karar verdim. usta da tanıdık çıktı, torpidoyu sökmeden, çürümüş kısmı temizleyip, metal köprüler kullanarak bakalit yaptı. hem ekonomik oldu (120 ytl) hem sağlam. orjinalinden ayırt etmek mümkün değil.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Emre Nizamoğulları

Aynı sorun bendede oluştu.. Ben o bölgedeki pası mümkün olduğunca kazıyıp, çıkan pasları alrak öncelikle pas öldürücü bir madde uyguladım, sonrasında ise kuruduğunda betonlaşan bir malzeme ile orayı kaplayarak üzerine naylon kapladım..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emin Özdaş

kardes aküyü sök dibini iyice temizle oraya göre saç kestir ve slikonu bas tabana üste de sacı oturttur gunes altında kurut aküyüde sacın üstüne yerleştir keyfine bak ok yıkarken yan koltuk altından su alıyor dımı konsol söktrmene gerek yok

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...