Guest Ak?n Atakan 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Bugun 5 yıllık motorcraft akümü değiştirdim..İlkin şarjını ölçtürdüm..8 gösteriyormuş! Usta hava soğuk olursa çalışmaz dedi..Ben de değişmeye karar verdim..50 amperlik mutlu akü aldım..Değişim sonrası usta elektrik akımının voltajına baktı daha sonra konjektör arızalı değişmesi gerek dedi..Neden diye sordum..14.8 ile sarj yapıyormuş bu da yüksek bir değermiş akünün bitmesine neden olabilirmiş..Normal değer 14.2 imiş...Bu ne demek oluyor, benim konjektörüm gerçekten arızalı mı şimdi..? Arızalıysa neden 5 yıllık orijinal akümü bitirmedi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Ustanızdan , ölçüm yaptığı cihazın kalibrasyon sertifikasını isteyin, var desin ona akü hediye ederim Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Akü 5 yıllık araba 84 bin de değiştiğime pek sevinmedim.. :mellow: Adam eline mezroyu aldı ölçtü biçti 60 lık buraya sığar dedi ama 50 lik akuyu dahi sığdıramadı kapağın altındaki plastiği kesti..Akünün montajını yaptı ardından da bu akü kısa zamanda biter dedi.. Ne yapayım ben de biterse tekrar kullanırım belki diye eski aküyü eve getirdim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 5 yıllık akünü değişimi normal de, mutulu nun 50 a lik aküsünü pek hatırlayamadım? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 +1 bende hatırlayamadım, mutlu görünümlü dıbrışka marka akü olmasın, bu arabanın orjinal aküsü neyse onu niye takmamışki... Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Sanmıyorum..Nette araştırma yaptım şimdi 50 amperlik mutlu akü varmış..2 yıllık garanti belgesi de var..Benim merak ettğim regülatörün 14.8 ile sarj etmesi bozulduğu anlamına mı geliyor? Orijinali 14.2 ya da 3 müş..Aradaki bu fark bir sorun göstergesi mi oluyor? Usta 100 ytl masraf çıkardı.. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 o ustayı hemen değiştir .. 14.2 volt ile akü ömrü bitmez, aküler normal şarj değeri 14.4 volttur,alternatör şarjı kesince 13.8 volt ile sabit durur. ölçüm yaptığı avometre ne kadar sağlıklı ki 0.2 voltluk değerle konjektöre laf atıyor. eski akünüde başka bir akücüye ver ,çünkü arasıra şarj etmezsen ,elinde bulunan eski aküde bitecek. yazık kime güveneceğiz. Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Motorcraft kalite kokuyor usta 1 saat sök tak uğraşınca nerdeyse geri tak eski akümü diyecektim..Aslında bu kışı da rahat çıkarırdı ama riske girmeye gerek yok bir akü için..Yardımlarınız için teşekkürler ben farklı bir yere daha göstereyim en iyisi.. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Sağlıklı bir şarj dinamosu 14.8 v civarı verir zaten,konjektör ise akünün şarj durumuna göre 13.4 ile 14.8 arasında voltajı ayarlar.50A akünün ise yerine sığmayıp yuvanın kesilmesi ilginç,ben 74A ac delco aküyü rahatlıkla yuvaya oturttum sadece yükseklikden dolayı üst kapağı takmadım. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 (düzenlendi) 74 amp aküyü beslemek için 900 - 1000 watt gücünde alternatöre ihtiyaç vardır,akü verimli olmazmı ? . olur .. 660- 720 wattlık alternatörlerle sürekli şarj halinde olur.. 20 Kasım 2008 tarihinde U?ur Aksoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Bugun 5 yıllık motorcraft akümü değiştirdim..İlkin şarjını ölçtürdüm..8 gösteriyormuş! Usta hava soğuk olursa çalışmaz dedi..Ben de değişmeye karar verdim..50 amperlik mutlu akü aldım..Değişim sonrası usta elektrik akımının voltajına baktı daha sonra konjektör arızalı değişmesi gerek dedi..Neden diye sordum..14.8 ile sarj yapıyormuş bu da yüksek bir değermiş akünün bitmesine neden olabilirmiş..Normal değer 14.2 imiş...Bu ne demek oluyor, benim konjektörüm gerçekten arızalı mı şimdi..? Arızalıysa neden 5 yıllık orijinal akümü bitirmedi? gösterge testinde (gage testi) akünün kaç volt oldugunu görebilirsiniz. kontak açık, motor çalışmazken, araç çalışıyorken ve araç çalışıyor farlar açıkken kaç volt gösteriyor. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 74 amp aküyü beslemek için 900 - 1000 watt gücünde alternatöre ihtiyaç vardır,akü verimli olmazmı ? . olur ..660- 720 wattlık alternatörlerle sürekli şarj halinde olur.. Aracın orjinal dinamosu 85A,sanırım ortalama 850 watt yapıyor.Benim aracımda 74A+44A(bagajda)118A akü var.Voltajı devamlı kontrol ediyorum şarj olurken 14.8V ve akülerim doluysa 13.2 V civarına düşüyor ve şimdiye kadar şarj sorunu yaşamadım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Kasım 2008 Paylaş 20 Kasım 2008 Uğur bey, Tanselin aracı Gap elektrik üretim tesislerine benzer, anlık şarj durumu kontrollü, bol kablolu, darısı başımıza Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 Sağlıklı bir şarj dinamosu 14.8 v civarı verir zaten,konjektör ise akünün şarj durumuna göre 13.4 ile 14.8 arasında voltajı ayarlar.50A akünün ise yerine sığmayıp yuvanın kesilmesi ilginç,ben 74A ac delco aküyü rahatlıkla yuvaya oturttum sadece yükseklikden dolayı üst kapağı takmadım. Yeni takılan aküyü konjektör 14.8 volt ile sarj ediyormuş buna anormal dedi usta..14.2 olmalıymış yoksa akü çabuk bitermiş bana para tuzağı gibi geldi..60 lık akü yuvaya rahat sığdı ama üst kapak kapanmıyordu plastiğin ortasındaki deliğin altta kalan kısmı kesilmesine rağmen yine kapanmadı..Zaten yan taraftada lpg beyni vardı 50 lik akü daha uygun oldu ilerde beyinle ilgili bir problem olursa aküyle de uğraşmaya gerek kalmaz.. Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan 23 Kasım 2008 Paylaş 23 Kasım 2008 Arabayı Ford yetkili servisine götürdüm..Serviste kontrol edildi bir arıza bulunamadı..Konjektörün şarj değeri 14.8-9 arasında gidip geliyordu..Tansel bey'in de dediği gibi bu değer normalmiş..Elektrikçi de bu arabalarda 15.5 a kadar normaldir dedi..Öncesinde sanayide bir elektrikçiye daha göstermiştim o da değeri biraz fazla bulmuştu ama ardından 60-70 ytl masraf çıkarmıştı..Siz siz olun her ustaya güvenmeyin..Belki niyetleri iyi de olsa bilgi eksikikleri olabiliyor.. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Şarj dinamosunun kaç volt ile şarj ettiğini nasıl öğrenebiliriz? Daha doğrusu ölçümü nerden yapmalıyız? akü kutup başlarına gelen kablodan yapsak okurmuyuz? 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Şarj dinamosunun kaç volt ile şarj ettiğini nasıl öğrenebiliriz? Daha doğrusu ölçümü nerden yapmalıyız? akü kutup başlarına gelen kablodan yapsak okurmuyuz? 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Akü kutup başlarından ve şarj dinamosu üzerindeki plastik tıpa olan ana elektrik çıkışından ayrı ayrı ölç. İkisi arasındaki farka da bak bu arada, iki nokta arasında milivolt bazında fark varsa bile bu bir problemdir ve yük altında daha da artacaktır. Görmen gereken değer 14.2 ve üzerinde olmalı. Ama yük altındayken 14,4 V ve üzeri de konjektör yada diyot kaçağı arızasına işarettir ve akü'yü kucaklayabilirsin. Buraya ulaşmam belki zor olur ama bakayım yine de. bizim şarj dinamosu motorun arka taraflarında bir yerlerde. Araç çalışmaz ken kutup başlarından aküyü ölçeceğim, Çalıştırıp yine aynı yerden şarj voltajını ölçeceğim (elim girerse şarj dinamosu üzerinden de ölçeceğim), Farları, ve bilumum elektrik aksamı çalıştırıp yüke sokup o şekilde bir daha şarj voltajını ölçeceğim, Baklaım sonuçları da yazarım buraya merak ettim. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 13 Temmuz 2012 Paylaş 13 Temmuz 2012 Videosunu yarın eklerim ancak şarj değeri 15.5 çıkıyor b,r terslik mi var? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Şarj dinamosunun kaç volt ile şarj ettiğini nasıl öğrenebiliriz? Daha doğrusu ölçümü nerden yapmalıyız? akü kutup başlarına gelen kablodan yapsak okurmuyuz? Akü kutup başlarından ve şarj dinamosu üzerindeki plastik tıpa olan ana elektrik çıkışından ayrı ayrı ölç. İkisi arasındaki farka da bak bu arada, iki nokta arasında milivolt bazında fark varsa bile bu bir problemdir ve yük altında daha da artacaktır. Görmen gereken değer 14.2 ve üzerinde olmalı. Ama yük altındayken 14,4 V ve üzeri de konjektör yada diyot kaçağı arızasına işarettir ve akü'yü kucaklayabilirsin. Abi bizim mondilerde (benzinlide) 13.8 volt üretiyor. Benim araç 11.8-15.9volt arasında üretiyordu. gittim şarj dinamosunu değiştirdim. Sonra değerli ölçtük 13.8 volt üretiyor. Servet abi inanamadı bir hata var gibi dedi. Emmi ve Evren beyi aradım onlarda ölçtürdüler 13.8 volt ürettiğini öğrendik. 15.5 çok yüksek bir değer. Şarj dinamsonda bir sorun var gibi abi. Kesin birşey diyemeyeceğim ama bizim araçlara göre çok yüksek değer. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Araç boşta çalıştığında 15,16 yı görüyorum. Sonra farlar, ön arka ısıtma ve teyp açıldıktan sonra tekrar 13.60 a düşüyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Araç boşta çalıştığında 15,16 yı görüyorum. Sonra farlar, ön arka ısıtma ve teyp açıldıktan sonra tekrar 13.60 a düşüyor. Abi peki araç boştayken gaza basıp bıraktığında yani sert basıp bıraktığında tavan lambası veya ayak aydınlatmasında parlama oluyormu. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Abi peki araç boştayken gaza basıp bıraktığında yani sert basıp bıraktığında tavan lambası veya ayak aydınlatmasında parlama oluyormu. ı ıh bir yerde iki volta kadar yükselmesi normal, araçtaki tüm aksamlar çalıştıktan sonra da eski değerine (boştaki) yakın bir değere inmesi lazım diye okumuştum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Alternatör, yüklü veya yüksüz stabil gerilim üretmek zorunda. Burada hata var. Araç çalışmayınca sağlıklı akü 25 derece sıcaklıkta 13,2 volt vermeli ki boştaki gerilimde bunu gördük. Araç çalışıncada 14,4-6 arasında ( Dizel araç için ) gerilim olmalı. 15 volt akü için çok yüksek değil ama araç elektroniği için sıkıntı olabilir. Regülatör ( konjektör ) sağlıklı çalışmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Yakup Kadri Kuşcu 16 Temmuz 2012 Paylaş 16 Temmuz 2012 (düzenlendi) Abi bizim mondilerde (benzinlide) 13.8 volt üretiyor. Benim araç 11.8-15.9volt arasında üretiyordu. gittim şarj dinamosunu değiştirdim. Sonra değerli ölçtük 13.8 volt üretiyor. Servet abi inanamadı bir hata var gibi dedi. Emmi ve Evren beyi aradım onlarda ölçtürdüler 13.8 volt ürettiğini öğrendik. 15.5 çok yüksek bir değer. Şarj dinamsonda bir sorun var gibi abi. Kesin birşey diyemeyeceğim ama bizim araçlara göre çok yüksek değer. Aynı problem bende de olmuştu ve araçta akü lambası sürekli yanıyordu. Akü voltajı gage menü de 14.8V civarıydı. şarj dinamosu tamirinden sonra 13.8V ' ta sabit duruyor. Diğer arkadaşlardan gelen bilgilere göre benzinli MK3 lerde 13.8V'u doğru değer olarak kabul edebiliriz. 16 Temmuz 2012 tarihinde Yakup Kadri Kuşcu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts