İçeriğe Yönlendir

EGR Arızası

Erkan Taneri

Recommended Posts

Erkan Taneri

Son 2 aydır aracımın içinde kaynağını çözemediğim bir ses vardı

Özellikle araç soğukken çıkan ve dönen bir rulman arızası gibi bir ses veriyordu.

Araç sabahları vuruntulu çalışmaya başlamıştı. Buda beni inanılmaz rahatsız ediyordu.

Bunun için gittiğim usta aracın triger rulmanı dahil parçayı değiştirmesine rağmen ses kesilmedi.

En sonunda aractan gelen sesin Subap vakum kontrol valfinden geldiğini tesbit ettik.

Bugün bu parçayı 30 ytl ye değiştirdikten sonra sorun çözüldü.

Ama bana toplam maliyet diğer parçalarla beraber 210 ytl ye maloldu.

Araba tekrar eski randımanlı ve sessiz haline döndü.

Bu tür ses veya arızayla karşılaşan arkadaşlara referans olabilir düşüncesiyle bu başlığı açtım.

Benim kadar zahmete katlanmayın ve ilk iş olarak bu parçaya bakın ve dikkatlice dinleyin lütfen.

Herkese kazasız ve sorunsuz günler dileğiyle

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çok faydalı bilgiler, bazı servislerde bu tip tecrübeleri, teknisyenler bile birbiri ile paylaşmaz, kendine saklar.

Yorum bağlantısı
Erkan Taneri
(düzenlendi)

Sn. Çağlar hocam

Bu sitenin amacının sadece paylaşmak ve ford kullanıcılarını bilgilendirmek olduğunu

düşündüğüm için böyle bir başlık açtım. Umarım arkadaşlara faydalı olur.

Bu arada bu EGR vakum kontrol parçasına internette ve parçacılarda çok farklı

fiyatlar veriyorlar.(30 ile 180 ytl arasında fiyat çekiyorlar)

En sonunda sanayideki parçacının elindeki katalogda bu fiyatı bulduk ve getirttirdik.

Bu arada Parça Kodu: 98AB 9E 882 AA

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat İmeci

Erkan bey;

Bu tür bilgiler cok önemli ,aklımızda bulunsun teşekkürler....

(bu arada aracınızın modeli ve ps gücünü öğrenebilirmiyiz)

Yorum bağlantısı
Nedim Erol

Merhaba;

Bendeki EGR probleminde servis EGR yi iptal etmişti. ( Ford otosan bilgisi varmış)

Parça devre dışı bırakıldığında ses falan kalmamıştı.

Bu durumda benim de tekrar baktırmam gerekecek..

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Uğur Aksoy

aynı sorun bende vardı ,geçen gün servise gitmiştim ,egr valf kapağını açıp yağlı kontakt sprey sıktılar ,2 gün sessiz gezdikten sonra yedek parçacıdan temin edip 40 tl vererek yenisinin montajını yaptım.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

yaşar usta bu ses 22000 km başladı ,aynı sesi önümüzdeki 20000 kmdemi göreceğiz ,yoksa başka bir problemin tetiklemesinden egr valfinimi bozuyor.

dikkatimi çeken şey ,yeni aldığım valfi hafif sallayınca içinde bilya sesi geliyor,eskisinde bu ses yoktu ,sıktıkları yağlı spreyden dolayı bilya hareket etmiyormuydu sanıyorum.

üst kapağını çıkarınca hava emiş sesi geliyordu,yenisinde bu ses yok şimdilik :D

aracın içinde duyulan bu ses sinir bozucu

Yorum bağlantısı
Reşat Uz
Son 2 aydır aracımın içinde kaynağını çözemediğim bir ses vardı

Özellikle araç soğukken çıkan ve dönen bir rulman arızası gibi bir ses veriyordu.

Araç sabahları vuruntulu çalışmaya başlamıştı. Buda beni inanılmaz rahatsız ediyordu.

Bunun için gittiğim usta aracın triger rulmanı dahil parçayı değiştirmesine rağmen ses kesilmedi.

En sonunda aractan gelen sesin Subap vakum kontrol valfinden geldiğini tesbit ettik.

Bugün bu parçayı 30 ytl ye değiştirdikten sonra sorun çözüldü.

Ama bana toplam maliyet diğer parçalarla beraber 210 ytl ye maloldu.

Araba tekrar eski randımanlı ve sessiz haline döndü.

Bu tür ses veya arızayla karşılaşan arkadaşlara referans olabilir düşüncesiyle bu başlığı açtım.

Benim kadar zahmete katlanmayın ve ilk iş olarak bu parçaya bakın ve dikkatlice dinleyin lütfen.

Herkese kazasız ve sorunsuz günler dileğiyle

QUOTE(Sefa Bostan @ 13.03.09 - 00:14)

yaşar usta benim arbanın sag on kaputun ordan ses geliyo nası desem sanki gıcırdıyo gibi açıyorum kaputu zincir fln mı eskidiki ses yapıyo acaba yoksa enjektör demi bi sorun var

Sefa bey de ki problem benim araçtada var

motorun solundaki kayış,kasnak düzeneklerinin olduğu bölgedeki elemanlardan geliyor bozuk rulman sesi gibi vıjırtılı bir ses

Motor kısa bir süre çalıştıktan sonra bu ses azalıp kayboluyor.

15 bin bakımında servise söyledim ancak ses o an olmadığından bir işlem yapılmayıp problem devam ediyor

Bu konuda kendi fikrim:

1:Bu bölgede 3 adet (yakıt,hidr.direks,d.daim)pompa, kayış kasnak yatakları var bunlar merkezi yağlamadan yeterli yağlanamayıp ses yapıyor, yağlanınca kesiliyor

2:Soğuk havada kayış ses yapıyor veya fazla gergin

Erkan bey;

Benzer bir arızayı bende "enjektör arızası" başlığı altında yazmıştım acaba aynı arızadanmı bahsediyoruz. Bende henüz sorunu çözemedim değiştirdiğiniz parça nerede bağlı tarif edermisiniz

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

ıslık sesine benzer derinden gelen sesse ,egr valf kontrol arızası olabilir

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Nuri Altınay

arkadaşlar sizin bağsetiğiniz ıslık sesi sipop vakum vanfi dediğimiz bi oarca var eksera oldan yapıyr map sensörünün yanılda serviste onu iptal ediyorlar sorun kalmıyor yeni cıkan araclarda dikkat ederseniz yoktur

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
arkadaşlar sizin bağsetiğiniz ıslık sesi sipop vakum vanfi dediğimiz bi oarca var eksera oldan yapıyr map sensörünün yanılda serviste onu iptal ediyorlar sorun kalmıyor yeni cıkan araclarda dikkat ederseniz yoktur

Nuri bey sizin bahsettiğiniz egr valfi ,ıslık sesini çıkaran valfi kontrol eden parça ,yenisi 40 tl ,parçayı değiştirince valfi iptal etmeye gerek kalmıyor.egr valfi zaman içinde bozuluyor,manifold ile birlikte değiştirildiği için biraz tuzluymuş 1500 tl gibi rakam duydum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Nedim Erol

Merhaba ;

EGR sisteminin iptal edilmesinin veya sesli şekilde çalışmasının araca ne gibi zararı var?

( benimki şu anda hafif ses çıkartarak çalışıyor )

Mesala yakıt sarfiyatını arttırır mı?

Tşk..

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

iptal edilmesinin zararı degil faydası olur. ses valfin sesi ise problem olmaz

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
İzzet Yoldaş

Herkese Selamlar;

Benim araçtada egr sıkıntısı var her halde.Aracım 1. viteste kalkışta gaz yemiyor, ben gaz verdikten sonra 2000- 2500 devirden sonra kalkıyor, çekişi yolda gidişatı süper, birde motor sesi çok yüksek çıkıyor, yolda giderken ses yok sadece kalkışlarda ses yükseliyor du. Ford servis egr arızalı dedi değişmesi lazım dedi bende fiyatını çok yüksek buldum değiştirmedim, başka özel bir serviste enjektörleri ve egr yi temizlettim. Şimdi ses yok ama kalkışlarda gaz yememe problemim sürüyor, özel serviste ki usta egr değişmesi lazım dedi. Acaba egr yi kapatırsam bu sorun çözülür mü.

Saygılarımla. Araç 2010 model glx connect 56800 km de

Yorum bağlantısı

İzzet bey ,

Sizin aracın Egr valfinin temizlene bilme ihtimali var fakat suan ki durumunu görmek gerekiyor . İptal işlemi icin suan 2008 modellerden sonrası icin gözükmüyor .

Yorum bağlantısı
İzzet Yoldaş

İzzet bey ,

Sizin aracın Egr valfinin temizlene bilme ihtimali var fakat suan ki durumunu görmek gerekiyor . İptal işlemi icin suan 2008 modellerden sonrası icin gözükmüyor .

Gökmen bey

Cevabınız için teşekkür ederim.ben zaten egr yi temizlettim ses kesildi ama 1. Vites de kakmalarda sıkıntı devam ediyor.

Yorum bağlantısı

Gökmen bey

Cevabınız için teşekkür ederim.ben zaten egr yi temizlettim ses kesildi ama 1. Vites de kakmalarda sıkıntı devam ediyor.

kalkışlarda aracınızda nasıl bir ses oluşuyor tarif edebilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Gökhan Efiloğlu

Çok faydalı bilgiler, bazı servislerde bu tip tecrübeleri, teknisyenler bile birbiri ile paylaşmaz, kendine saklar.

çaglar abi bende bugun egr vakum valfini degiştirdim ancak aracın içinde rolantideyken bi fan sesi gibi ses geliyo gaza basnca kesiliyo eski valfi takınca kesiyo (eski valf arizalımı bilmiyorum hortmu ckmıstı tozdan arzalanmış olcgnı duşundum )hangsi saglam abi karar veremdm çekişte falan degişiklik yok
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...