İçeriğe Yönlendir

30 Kasım 2008 - Carbon Clean toplantı fotoğrafları

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Erkan Kıyak
(düzenlendi)
Meğer piyasada ne kadar çok yanlış bilgi varmış, özellikle lpg li araçların kurum birikimi konusunda.

Lpgli araçlarda da bilinenin aksine kurum birikmesi oluyor (hem de aşırı) de tam olsun Çağlar abi. Çünkü ben aracı ilk aldığımda gaz kelebeğimidi neydi sadece orayı temizlettiğimde bi sürü kurum çıkmıştı motordan, diğer yerleri düşünemiyorum bile.

tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lpg yakıtındaki kurum problemi çok ilginç: Yakıt az kurum birikimi yapıyor ancak, yanma sıcaklığı benzine göre 200 derece daha fazla (1150) ve yapışkan inatçı bir kuruma sebebiyet vermekte. Yani sıkça temizlik şart.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
Lpg yakıtındaki kurum problemi çok ilginç: Yakıt az kurum birikimi yapıyor ancak, yanma sıcaklığı benzine göre 200 derece daha fazla (1150) ve yapışkan inatçı bir kuruma sebebiyet vermekte. Yani sıkça temizlik şart.

Peki kmsi yüksek araçlara carbon clear yapılması hakkında ne dediler? Zararı olurmuymuş?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Tabii ki yarar. Çarpık tamponlara birebir.

Yahu tutup 9 lt olan yakıt tüketimimi 10-10,5 yapmak istemiyorum. :p Buraya düşürene kadar neler çektim. :) Gerçi bu sefeki 100ytl lik benzin 318 km gitti ama olsun. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Km si yüksek, 100.000 - 150.000 araçlarda yapılmasının sakıncası yok, sadece etkisi daha az olacak. Yani 3000 km ara ile 2 defa yapılması en iyi sonucu verecektir.

İstisnada, yağ yakan , artık piston yüzeiynde kaçaklar oluşmuş motorda yararını gösterecek ortam kalmamış oluyor. Türkiye de uygulandığından bu yana, bu ürün bazlı tek problem çıkmamış, zaten ürün solvent bazlı değil, şampuan statüsünde.

Öncelikle yükleyeceğim sunumu izleyip kurum ve nelere sebebiyet verdiği hakkında çok güzel bilgi sahibi olunabilir. Fiat servisleri için hazırlanmış zira 40.000 km periyotta standart bakımda yer almakta. Şu an internete aktarmaktayım.

Söz konusu sunumda, %2 tüketim azalması, %2 motor gücü artışı ve hızlanma değerlerinde %5 iyileşmeyi görebilceksiniz (fabrika ortmaında yapılmış test sonuçları) (kaybolan verimin geri kazanılması, extra patates beygirleri değil :) )

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu sunumu muhakkak okuyun (meraklıları için), öncelikle kurum nedir , enjektörler nasıl kıvranır, hegonuzu boş yere neden değişirsiniz, cilaya 270 ytl verip, motordan 70 ytl neden esirgenir düşünmeye başlayalım

buradan

Yorum bağlantısı

çağlar abi süper bi gün olmuş resimlerden anlaşıldığı üzere bende aracıma Eskişehirde Çarşamba günü Carbon Clean yaptırıcam sanırım geç bile kaldık Dediğinde çok haklısın varsın jantı yada filmi vs. eksik olsun ama motoru diri temiz sağlıklı olsun :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Dosyayı çekebilirseniz, temizlik öncesi birçok bilgiye sahip olacaksınız.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Sunumu indirip inceledim.Çok faydalı bir çalışma olmuş.

benim konu hakkında 3 sorum olacak.

1-Carbon clean işlemi yapıldıktan sonra sunumda da görünen kurum ve pislikler nereye gidiyor.

2-Ford servisleri carbon clean yapıyormu acaba?

3-Carbon Clean işlemini yaptıracak birilerini bulamazsam koruma için alternatif önerileriniz varmı?

örneğin benzinliklerde satılan enjektör temizleyici maddeler vs..

(Mardinde carbon clean işlemini yapacak birilerini bulmak zor olacak.)

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Pislikler deterjan bazlı bu ürün ile yumuşuyor ve 900 derecedeki yanma sıcaklığında yanarak dışarı atılıyor, aynı zamanda düzenli yapılır ise konvertörü de temizliyor, tıkama yapmıyor

2. Bosch servisleri ve tüm Fiat yetkili servislerinde bu cühazdan mevcut. Yöresel bilgi için http://www.carboncleanturkiye.com/ adresinden telefon ile soru sorma şansınız var.

3. Depo katkıları tam tersine enjektör memesini tıkıyabiliyor, zira makine ilk aşamada yakıt sisteminde dolaşarak pisliği çözüyor ve kendi içinde filtre ediyor.

Yorum bağlantısı
Ozan Baba

Teşekkürler ayrıntılı bilgiler için.Artık Carbon Clean için doğru yer ve uygun fiyat araştırması kaldı benim için

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Bu işin ortalama maliyeti hala 80-100 lira mı?

Cihan bize anlatılana göre 100 lirayı bulmuyor, İşlemlemin yapılması esnasında detaylar çok önemli imiş. İşlemlerin bilen kişiler tarafından uygun süre ve sıralam ile yapılması gerekiyor. Bize düşen bu işi yapan uzmanları bulmak..

Fatih bey ve Şenol bey, Carbon clean adını kullanarak bu işi yapanlardan,daha doğrusu yapıyoruz diyenlerden bahsetti. O kişilerin kullandığı ürünlerin motora zarar verebileceği gibi bir risk bile var.Şimdilik Bosch ve Fiat servisleri asli ürün ile işlem yapıyormuş bilginiz olsun..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aracın önceden genel durumuna bakılıyor. İlginç bir soru ama, müşteriye zaten ya şikayetleri sonucunda tavsiye edilerek yapılan bir yöntem. Carbon clean yaptırayım diye koşarak gelen müşteri de görmedim :D , genelde bakım zamanı yaptırırlar ki sakıncası yok, müşteri için zaman tasarrufu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Esas kurumun oluşma hızı diesel motorda daha hızlı olmakta. Yer tavsiyesi için Fatih beyi ara derim, forumun yakışıklı Bilosu ehil ellerde temizlensin. Bor hakkında yorum yapamıyorum, ciddi test verisi yok. Bakım öncesi carbonu yaptır derim. Hem araç taze kurumlandığından itibaren düzenli yaptırmak tam verimi aldırıyor.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
Bor power + Carbon Clean + Periyodik bakım, hepsi bir olur mu? Yoksa ya bor power ya da carbon clean, ikisinden birini mi seçmeliyim?

Arabaya o kadar yüklenme mazallah midesi bulanacak. :moil::)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bir sürü derken aslında alakasız ürünler, sorun olmaz, en azından carbon clean kurumlarını temizliyor, diğeri yağ katkısı, ama Fordun fiyatı pahalı geldi ve carbon clean markasını mı kullanıyor, dikkatli ol!

Yarın fiyat işini bir sorayım ben, farklı fiyatlar duyulmaya başladı. Bu hangi servis?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu taraflara gelebilsen, beraber bile giderdik, 2.0 ın da şefkat zamanı geldi :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Düşüncende var ise, gün bildir, kaynağında yaptıralım, sonrasında istediğin yerde bakım yaptırırsın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Güncel Fiyat sormak hiç aklıma gelmedi , ama birşeyler yaparlar :) Teknik Dizel firması en eski Bosch bayilerinden, oldukça iyi elemanlar var ve bu firmaya 50m. mesafede yani sohbet edilecek bir sürü imkan var.

Ayrıca etik olarak burada yazamadığımız, diğer katkılar hakkında bilgiler de alabilirsin.

Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir

çok güzel çalışma olmuş emeğinize sağlık...

bir sorum olacak bu carbon clean hakkında,

aracım 120000 de ve 115000 e kadar benzinde kullanılmış 5000 km dir gazda kullanıyorum yani. bu işlemi yaptırmak şart gibi görünüyor daha öncede forumda bir kaç kez dile getirmiştim. çekişi çok düşük rolantide oynamalar falan var diye bu işlemi kaç km bir yaptırmak lazım? ve yaptırdıktan sonra sürekli yaptırmak gerekiyormu düzenli olarak?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...