Çağlar Bayur 2 Aralık 2008 Yazar Paylaş 2 Aralık 2008 20.000 km de bir yapılması teknik olarak tavsiye ediliyor, Tofaş bu periyodu 40.000 olarak belirlemiş (ticari kaygılar). Bence yaptırın , 3000-4000 km sonra tekrarlayın, ilk günki temizliğe kavuşursunuz. Bu kadar zaman temizlenmediği için çift periyot öneriyorum. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 2 Aralık 2008 Paylaş 2 Aralık 2008 çok güzel çalışma olmuş emeğinize sağlık...bir sorum olacak bu carbon clean hakkında, aracım 120000 de ve 115000 e kadar benzinde kullanılmış 5000 km dir gazda kullanıyorum yani. bu işlemi yaptırmak şart gibi görünüyor daha öncede forumda bir kaç kez dile getirmiştim. çekişi çok düşük rolantide oynamalar falan var diye bu işlemi kaç km bir yaptırmak lazım? ve yaptırdıktan sonra sürekli yaptırmak gerekiyormu düzenli olarak? Çağlar daha detaylı bilgi verecektir ama ben size küçük bir bilgi vereyim. Km'si fazla olan araçlar için dahada önemli çünkü kurum ve pislikler yüksek sıcaklık altında kaldığı için kemikleşme halini aldığı ve hemen tamamen çözülme olmadığı için ilk etapta carbon clean işlemini kısa aralıkta birkaç kez yaptırmak gerekiyor 5 bin km olabilir.Diğer süreç Aklımda kaldığı kadar 30 bin km gibi bahsedildi ama benim görüşüm bakım periyodu gibi 15 binde bir yaptırmak dahada uzun olabilir ama kurumların kemikleşmesini önlemek ve katman oluşturmamak için uzun süre beklememek lazım. Nasıl olsa buna verdiğimiz parayı yakıt tasarrufu olarak geri alıcaz.. Çağlar daha detaylı bilgi verecektir ama ben size küçük bir bilgi vereyim. Vermiş bile.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Aralık 2008 Yazar Paylaş 2 Aralık 2008 Cavit Ağa teknisyen gibi oldu valla . Bu arada emme manifoldundan sıkılarak, maf - bypass - gaz kelebeğini de temizleyen spreyden daha bahsetmedik bile Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Aralık 2008 Yazar Paylaş 2 Aralık 2008 Firma sahibinde aynı zamanda bir deli makine var, o gün orada yoktu resmini çekemedim bilgine Endura tipi 650 lik birşey. Kesin bir takım spreyler vardır özelinde. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2008 Yazar Paylaş 3 Aralık 2008 Bugün 2.0 Otomatik Mondeo mu Kadosan a götürdüm. Carbon clean yaptırdım (en son 25.000 km önce yapılmıştı), işi bilmeme rağmen geç gittim, temizlik sonrası, unuttuğum, ara hızlanma ve devirlenme isteği geri geldi, 1. viteste patinajı yaşamayı seviyorum, otomatiklerde özellikle kendini belli ediyor, zira vites ve deviri beyin belirliyor. Bir alt vitese geçmeden hızlanmayı unutmuşum . Zaman ayırabilmişken, Magnatec 5-30 ve yağ filtremi de değiştirdim, hava filtresi yarına kaldı, frenler-lastikler de iyi, kışa hazır, kar yağmasını bekliyorum. Yakışıklı Bilo da geldi, Mondeo-Focus kardeşliği yaşadık, xenonları çok güzel olmuş, göz almadan aydınlatıyor. Yorum bağlantısı
İlkay Alpertonga 4 Aralık 2008 Paylaş 4 Aralık 2008 Bugün 2.0 Otomatik Mondeo mu Kadosan a götürdüm. Carbon clean yaptırdım (en son 25.000 km önce yapılmıştı), işi bilmeme rağmen geç gittim, temizlik sonrası, unuttuğum, ara hızlanma ve devirlenme isteği geri geldi, 1. viteste patinajı yaşamayı seviyorum, otomatiklerde özellikle kendini belli ediyor, zira vites ve deviri beyin belirliyor. Bir alt vitese geçmeden hızlanmayı unutmuşum . Zaman ayırabilmişken, Magnatec 5-30 ve yağ filtremi de değiştirdim, hava filtresi yarına kaldı, frenler-lastikler de iyi, kışa hazır, kar yağmasını bekliyorum.Yakışıklı Bilo da geldi, Mondeo-Focus kardeşliği yaşadık, xenonları çok güzel olmuş, göz almadan aydınlatıyor. Çağlar bey,iyi günlerde kullanın.Bu gittiğiniz yer, ogün toplantıda adı geçen yermi acaba? Sizce nasıllar,seminerde anlatıldığı gibi işin ince teknik detaylarına dikkat ettiler mi? Bende bayram sonrasında muhtemelen Cuma günü götürmeyi planlıyorum. Görüşmek üzere. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Allah Allah yazdığım mesajlar siliniyor galiba!! nooluyor acaba??????? Yorum bağlantısı
Şafak Uçar 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Çağlar abi bu uygulamayı İzmirde nerde yaptırabilirim ? Bosch servisleri bu konuda yetkili midir ? Yorum bağlantısı
Mustafa Yazkan 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Yararlı ve neşeli bir toplantı olmuş, keşke ben de orada olabilseydim. Sunum da çok açıklayıcı olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler. Hafta başı 120000 km bakımını yaptırdığım aracım için ben de carbon clean düşünüyorum. Aslında aracın performans ve tüketiminde çok da anormal bir durum yok ama bu motorun temiz olduğu anlamına gelmez, yine de tavsiyeler doğrultusunda yaptıracağım. Araç otm. olmasına rağmen şehir içi normal kullanımda 100 km'de 7,5-8 lt arası tüketim değeri elde ediyorum. Bugün depoyu tekrar fullettim ve 42 lt benzin (118 YTL) ile 600 km yol yapmışım yani 100 km'de 7 lt, bu 600 km'nin sadece 100 km'si şehir dışı. Sanırım carbon clean işleminden sonra daha da düşer. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Benim endişem bu uygulamadan sonra ilk etepte arabada bir düzensizlik olurmu? malum araba 200.000 devirdi ve benden önceki muhtemelen yaptırmamıştır bende aldığımdan beri yaptırmadım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Allah Allah yazdığım mesajlar siliniyor galiba!! nooluyor acaba??????? En son fiat palio kit kar konusundan 2 mesajınız silinmiş.. Onun dışında silinmiş mesajınız yok Ali Bey... Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 5 Aralık 2008 Paylaş 5 Aralık 2008 Çağlar abi bu uygulamayı İzmirde nerde yaptırabilirim ? Bosch servisleri bu konuda yetkili midir ? Şafak ben Cankar'da yaptırmıştım.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2008 Yazar Paylaş 5 Aralık 2008 Sefa zaten teknisyen oldu bile çok güzel yazmış . Otomatik şanzımanlı araçlarda, sonuç daha net hissediliyor, hızlanma anında vites ufaltmadan hızlanma gerçekleşiyot, yani ivmelenmenin düzeldiğinin net bir işareti. Yüksek km li araçlarda önce kompresyon testi yapılarak, 150 km . sonraki kompresyon yükselmesini göz ile görmek keyif vericidir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Aralık 2008 Yazar Paylaş 6 Aralık 2008 Tepe-tırnak olarak değil de işlem zaten standart ve tavsiye edilen, Bosch servislerindeki fiyatı 80 ytl. Yorum bağlantısı
Şafak Uçar 7 Aralık 2008 Paylaş 7 Aralık 2008 Şafak ben Cankar'da yaptırmıştım.... Emre fırsat bulduğunda haberleşip beraber gidelim derim ben? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2008 Yazar Paylaş 7 Aralık 2008 İstanbul dışındaki arkadaşlarımızın soruları vardı. Onlar ile ilgili cevaplar aşağıdadır: 1. Soru Yüksek kmdeki araçlara uygulama yapmak konusunda kriterler şunlardır. Aracın motorunda mekanik bir problem olmaması ve yağ eksiltme durumu yada yağ yakma durumunun bulunmaması gerekmektedir.Yüksek kmdeki araç (60.000 KM VE SONRASI ) daha önce hiç Carbon Clean yapılmamış ise ilk Carbon Clean işleminden 2000-yada 3000 km sonra bir kez daha Carbon Clean yapılmasıdır. 2- Soru Araç devamlı sıkışık şehiriçi trafiğinde kullanılıyorsa uygulama aralığı 10.000 Km olmalıdır.Araç sadece şehir içinde kullanılmıyorsa bu aralık ortalama 15.000 , maksimum 20.000 km olmalıdır. Kaç km den sonra yaptırılamayacağı konusunda aracınızın motorunun süpapaarında mekanik bir problem olmadıkça ve yağ yakma yada eksiltme olmadığı sürece bir sınır yoktur, istediğiniz km'de yaptırtabilirsiniz. 3-.Soru Carbon Clean yapıldıktan sonra deterjan bazlı Carbon Clean Temizleme kimyasalları (400-0010 ve 400-0020 ) solvent bazlı olmadıkları için yağ ve filtre değişimi gerekmemektedir.Patentli Carbon Clean Temizleme Deterjanlarından başka , pazarda (Türkiye ve Dünyada) solvent içermeyen hiç bir ürün yoktur.Eğer solvent bazlı bir ürünle veya başka bir ürünle (Carbon Clean markasının dışında) yanlışlıkla Carbon Clean diye işlem yaptırdıysanız muhakkak yağ ve yağ filtrenizi değiştirinn ve bir daha asla o ürünleri kullanmayınız. Uygulama yerleri İstanbul dışındada her yerde var .Bizden telefon yada e-mail ile ulaşarak bu yerleri öğrenmek mümkün. Dikkat edilece en önemli nokta Carbon Clean makinaları ve kimyasallarının gerçek olanlarını mı kullandığı ve uygulamada kullandığı deterjan ve yakıt karışımının doğru oranda olması. LPG'li araçlara tatbik etmek mümkün ve uygulama aralığı her 15.000 km(maksimum) , daha kısa sürelerde yaptırılması tavsiye edilir. Carbon Clean yaptırmak hiçbir şekilde katalitik konvertorü tıkamamamda ve lambda (oksijen) sensörünü bozmamaktadır.Carbon Clean deterjan bazlı kimyasalları ile periyodik olarak uygulanan Carbon Clean işlemlerinde (maksimum 15.000 km geçmeyecek şekilde) , katalitik konvertör ve lamda sensörüde temizlenmekte ve böylece katalitik konvertör ve lambda sensörünün performansı korunmakta ve kullanım ömrü uzamaktadır.Tamamen tıkanmış bir katalitik konvertörü açmak mümkün olamamaktadır.Burada önemli olan problemin oluşmasına neden olan faktörleri , periyodik olarak yapılan Carbon Clean uygulamaları ile uzak tutarak koruyucu ve önleyici olmaktır.Carbon Clean ayni diş fırçalamak gibi koruyucu bir bakım tutum sistemidir ve periyodik olarak uygulanmalıdır. Süpap şakırtısı, özellikle piston üzerinde birken kurumların aracın motorunun orijinal sıkıştırma oaranını yükselterek yanma odası içinde detenasyon(vuruntuya) sebep olmasından kaynaklanmaktadır.Duyduğunuz aslında süpap şakırtısının ötesinde , pistonun silindir içinde istenmeyen hareketlerinden kaynaklanmaktadır.Süpaplarda ve kompresyon sekmanının etrafında biriken kurumlar ise aracın motorunun kompresyon değerlerinin düşmesine sebeb olmaktadır. Kaç km den sonra yaptırılamayacağı konusunda aracınızın motorunun süpapalarında mekanik bir problem olmadıkça ve yağ yakma yada eksiltme olmadığı sürece bir sınır yoktur, istediğiniz km'de yaptırtabilirsiniz. 4-Soru Bursada uygulama yapılabilecek yerler için Karbon Tekniğe e-mail atabilir yada telefonla arayabilirsiniz. 5-Soru Tescilli ve patentli Carbon Clean deterjanları ile Carbon Clean makinalarında yapılan benzin yada dizel Carbon Clean işlemlerinden sonra Katlitik konvertör asla tıkanmaz tam tersine periyodik olrak 15.000 km'lerde Carbon Clean uygulanan araçlarda Katalitik konvertör sürekli temiz kalır ve ömrü uzar.Bu , T.U.V raporu ve Tofaş /Fiat firmasının Carbon Clean işlemini periyodik olrak her 40.000 km'de zorunlu uygulama cetveline koymasıylada ispatlanmaktadır. 6-Soru Evet dizelde kurum birikimi ve enjektör kirliliği LPG 'ye göre daha fazla ve hızlı olmaktadır.Fakat LPG araçlarda kurum birikimi ,yanında özellikle , lpg 'nin yanma sonu sıcaklığı dizel ve benzine göre yüksek olduğundan vernik ve sakızımsı madde birikimi yüksek miktarlarda ve hızlı olmaktadır. 7-Soru Carbon Clean dediğimiz gibi tescilli ve patentli bir ürün olup Carbon Clean isminin kullanımı ve bununla ilgili her türlü orijinal logo ,karakter ve görselin kullanımı Türkiye'de Tek Yetkili Distribütör olan Karbon Teknik İleri Teknoloji Ürünleri Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketiine ait olup asla izinsiz olrak kullanılamaz.Carbon Clean uygulaması yaptığını söyleyen servislerde işlem yaptırırken muhakkak resimlerdeki ürünleri kullanıp kullanmadığını ve yine resimlerdeki makinalarla uygulama yapıp yapmadığını kontrol ediniz , isyorsanız bu işlemi yapan yerin gerçekten Carbon Clean uygulama yeri olup olmadığını öğrenmek için bize e-mail ile yada telefonla ile sorunuz. Sanayide her afiş olan yerde yaptırmayınız özellikle System Clean, Wurth , Auto Plus gibi Carbon Clean'i taklit etmeye çalışan ürünlerden uzak kalınız ve bu iş için asla depoya atılan ürünleri kullanmayınız, bu tür ürünlerin iş gördüğüne dair ölçülmüş , rakkamlara dökülmüş hiç bir ciddi test sonucu bulunmamaktadır, sadece söylentilere dayanan ve psikolojik kökenli yorumlar vardır ve Carbon Clean'in tescilii ve patentli ismi kullanılarak araç kullanıcıları kandırılmaya çalışılmaktadır. Enjektörlü araçlarda, ilk uygulama sonrasında bir yakıt artışı olmamaktadır.Yakıt artışı sadece uygulama sonrası yol kulanımında ilk 150 km boyunca istenen yüksek motor devirli kullanım sırasınca meydan gelmektedir.Bu ilk 150 km boyunca yüksek motor devirli kullanımın önerilmesi , Carbon Clean işleminden maksimum fayada alınması içindir. Carbon Clean uygulamasını yapan servis araç silindir yada motor hacmine göre düzenlenmiş doğru miktada deterjan bazlı 400-0010 veya 400-0020 kimyasallarını kullanmalı, karışım miktarını düzgün ayarlamalı, her 10 dakikada bir birikmiş gazları atmak için gaza 4000-5000 devirlere kadar basmalı, dizel araçalarda ara dinlendirme periyodu uygulamalı,Carbon Clean uygulama makinasının filtresini her 40 -50 işlemde bir değiştirmeli, motoru ısıtmadan işleme başlamamalıdır. Ankarada ki yerler için e-mail yada telefonla bilgi vermemiz mümkündür. 8-Soru Bosch Yetkili Servislerinin çoğunda bizim tescilli markamız olan Carbon Clean makinaları bulunmaklatadır.Hanhgilerinde olduğunu öğrenmek için -mail yada telefonla bilgi vermemiz mümkündür. 43.000 de olan aracınız için derhal geç kalmadan Carbon Clean yaptırınız çok memnun kalacaksınız. 9-Soru Carbon Clean uygulamaları Emme manifold ve EGR temizliği dahil 85 YTL(KDV Dahil) .Sadece Carbon Clean 65 YTL'dirClup üyelerine %10 indirim sağlayabiliriz. 10 Soru Eğer , tescilli marka olan Carbon Clean makinalarını ve deterjanlarını kullanıyorsa ve makinanın filtresini zamanında değiştiriyorsa vede uygulama sırasınca uyulması gereken adımlara uyuyors a% 100 garantilidir hiç bir zarar vermez. 11.Soru Değildir, taklididir , bize ait olan görsel malzemeyi kullanarak ve kimyasallarının görüntüsünü ve rengini ve ürün numaralarını bize benzeterek pazaraa yer almaya çalışan bir firmadır, asla itibar etmeyin hiç bir faydası yoktur. 12.Soru Hayır asla uygulanmamalı artık bu araç ameliyat istiyor , tedavi değil 13.Soru Tabiki çok pahalı, bu işlemi Oto Lab-Boch Car Service Tayfun Kahvecioğlu yaptırtabilirsiniz. Tel . 0532 695 88 85 Yorum bağlantısı
Murat Karahan 16 Aralık 2008 Paylaş 16 Aralık 2008 Cumartesi gününü fırsat bilip fiat servisine gittim.aracıma karbon clean uygulattım.Fiat periyodik bakımda işlem için 60 YTL aldıklarını sadece carbon clean işlemi için ise 80 YTl istedi.İlk defa gittiğim için 60 YTL ye yaptırdım.İşlemden sonra yol yapmadığım için izlenimlerimi ilerde aktarmaya çalışacağım. Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2008 Yazar Paylaş 16 Aralık 2008 Carbon clean tavsiye edilen fiyatı 65 ytl, işlem ile beraber (özel bir sprey) emme manifold temizliği dahil 80 ytl olması gerekiyor. İşemden sonraki 100-150 km yüksek devirlerde kullanırsanız, temizlik devam ediyor daha iyi sonuç alırsınız. Yorum bağlantısı
Sina Güran 18 Aralık 2008 Paylaş 18 Aralık 2008 Ben evvel zaman önce carbon clean yaptırdım ford servisine ve hiç fark görememiştim. Daha sonradan oktaykanlara bırakmıştım arabayı onlar 2-3 kere yaptık ama nasıl iş ise senin kurumlar temizlenmiyor demişlerdi. Zaten ondan sonrada carbon clean e olan inancımı kaybetmiştim. Referans ve işinin ehli, bu işi hakkıyla yapacak bir yere gidip bir şans daha verebilirim carbon clean'e sizlerden duyduğum olumlu mesajların ardından. Çağlar abi, servis bahsi geçen? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2008 Yazar Paylaş 18 Aralık 2008 Bosch servislerde uygulanabiliyor, Bu yakada, Kadosan da Bosch Teknik Dizel servisi oldukça becerikli. Yorum bağlantısı
Sina Güran 19 Aralık 2008 Paylaş 19 Aralık 2008 Bosch servislerde uygulanabiliyor, Bu yakada, Kadosan da Bosch Teknik Dizel servisi oldukça becerikli. Çağlar abi dizel servisi demenden dolayı biraz kafam karıştı, benim araç benzinli... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Aralık 2008 Yazar Paylaş 19 Aralık 2008 Firmanın ismi Teknik Dizel , Otokoç a giderken, tamponlara koç mu bağlıcaz Yorum bağlantısı
Sina Güran 19 Aralık 2008 Paylaş 19 Aralık 2008 (düzenlendi) Firmanın ismi Teknik Dizel , Otokoç a giderken, tamponlara koç mu bağlıcaz :) :lol: Teknik Dizel ile irtibat için bilgi alabilirmiyim Çağlar abi? 19 Aralık 2008 tarihinde Sina G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Aralık 2008 Yazar Paylaş 19 Aralık 2008 http://www.teknikdizel.com/index.php Merkezin telefonu var, buradan Kadosandaki Servisin numarasına ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz 19 Aralık 2008 Paylaş 19 Aralık 2008 şimdi benim egr ve oksijen sensöründe arıza var gibi görünüyor carbon clean yaptırdığımızda bunlarda bi iyileşme görünürmü ve ankarda yaptıracağımız sağlam güvenilir bir adres varsa bu hafta içinde yaptırmayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts