İçeriğe Yönlendir

30 Kasım 2008 - Carbon Clean toplantı fotoğrafları

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Carbon clean bir tedavi yöntemi değildir ama zaten her 20.000 de yaptırmanız gerekiyor, çoğu markada periyodik bakımda olmaması bir fiyat politikasıdır, teknik olarak yapılması bence şart. Mesela çoğu hego arızalı denen teşhiste aslında problem enjektörden da kaynaklanıyor olabilir. Ppt dosyasında bu konuda anlatım mevcut.

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

dosyayı indirdim aklıma yattı kesin yaptırcam ankarada nerde yaptırabilirim sağlam gğvenilir bi yer önerirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstanbul daki merkezi arayıp, Fatih beye sorabilirsiniz. Size işbilen bir servis tavsiye edecektir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çağlar bey bende Fatih beyle mail aracılığıyla görüştüm (fatihdizdar@carboncleanturkiye.com), burada bilgisi pek olmayan Bosch servisle ilgili düşüncelerimi anlattım, yardımcı oldular servisi arayıp bilgi verdiler, aracımı götürdüğümde telefonla konuşarak işlemi yapacağız, en kısa zamanda yapacağım merak ediyorum bakalım sonuç ne olacak?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Keşke bende gelebilsem, uzmanına yaptırmak gibisi yok, Sefa bey nasıl memnun kaldınızmı sonuçtan?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ufak bir düzeltme: Fatih bey ürünün distribütörü, ona fiziken ve mesleken yakın olan Teknik dizel Bosch servisinde yaptırdık ki, alanında dürüst ve iyi çalışan eski bir firma.

Yorum bağlantısı
Şafak Uçar
İzmir için bir adres varmı?

Erdoğan abi forumdan emre'nin yaptırdığı bir yer var karşıyakada.Bi ara fırsat bulunca bende gidicem.:)

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil
Daha önce de söylediğim gibi, carbon clean diş fırçalamak gibi birşey. Benim araç daha 28.000 km'de sıfır gibiyken (tabiri caizse daha dişleri sararmamışken) yaptırdım.

Kaybedilmiş beygirim veya yağ yakmam falan olmadığı için carbon clean sonrası şöyle düzelme oldu, böyle iyi geldi diyemem. Sadece, motorumun silindirlerinin, pistonlarının vs. fabrikadan çıktığı gibi gıcır gıcır olmuş olmasının içime verdiği bir mutluluk var :) İlk çalıştırıp, motorun sesini dinleyip hareket ettiğimde, ilk defa çalıştırıp bayiden çıkarkenki hissi yaşadım :)

Her 10-15 bin km'de bir yaptırırım ve böylece 1-2 sene sonra bile hala gıcır gıcır pistonlara, tıkanmamış enjektörlere sahip bir aracım olur. Bana faydası olur mu bilemem ama benden sonraki sahibi için iyi bir yatırım olmuş olur :)

abi arabanı sevmen ve ona gerekli bakımı yapman çok güzel.

sen bu arabayı satarken talibin çok olur forumdan.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ufuk Bahar
abi arabanı sevmen ve ona gerekli bakımı yapman çok güzel.

sen bu arabayı satarken talibin çok olur forumdan.

Araç 1-2 sene sonra durursa ve de satılma gibi bir niyet olursa BEN talibim :selo:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur

Ürünleri-firmayı bilmem ama Carbon clean ismi bir üründür, depo katkısı değil, kendine özel cihaz ile temizlik yapar ve başka bir firmaya tescillidir.

Yorum bağlantısı
Sina Güran
Ürünleri-firmayı bilmem ama Carbon clean ismi bir üründür, depo katkısı değil, kendine özel cihaz ile temizlik yapar ve başka bir firmaya tescillidir.

Çağlar abi, sizin verdiğniz powerpoint sunumundan yola çıkarak Motorvac firmasının TR distribütörünü aradım ve bana en yakın carbon clean yaptırabileceğim yer olarak bostancı oto sanayinin yakınında bir yerden bahsetti. Anladığım kadarıyla boğaz temizliği + carbon clean için 80 ytl denildi. Boğaz temizliğinden kasıt nedir?

Bu arada rolantide düşme olur mu bu temizliklerin yapılmasının ardından, yoksa hiçbir bağlantısı yokmudur?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rölantide oynama olmaz, tabii subap kurumu kaynaklı sorun yoksa, boğaz temizliği denen, carbon clean yapılırken, hava filtresi sökülerek, emmeye sprey sıkıyorlar, tüm hava kanalındaki (varsa) pislikleri temizliyor, maf+rölanti valfi temizleniyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Can Savaş

Konu çok detaylı ve güzel anlatılmış teşekkür ederiz. Fakat ben gene de sormak istiyorum; 2002 Ford Mondeo aracım 170.000'de. Kasım gibi bakım yaptırdım ama rölantide titreme biraz da olsa devam ediyor.

Bugünler de Bostancı Bosch car service' e gitmeyi düşünüyorum. Gitmişken Carbon Clean tavsiye edilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Carbon celan her km de tavsiye edilir, normal periyodu 20-30k km ler arasında yapmaktır, detayda: 170.000 e kadar olan kurumların bir seferde tamamen yok edilmesinin zorluğu ortada, yani 3-5000 km sonra tekrar yaptırmanız en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır. Bosch servislerde carbon clean yaptırırken, aynı zamanda emmeden içeri püskürtülen ve emme kanalındaki sakızımsı kalıntıları da söken bir sprey var (yüne aynı firma ürünü). Bu iki işlemin toplam fiyatı yanılmıyorsam 80 Tl idi. Ama bu temizlik işleminden sonra hissedilir bir ara hızlanmada iyileşmeyi gözlemleyeceksiniz.

Ancak carbon clean başlı başına bir tamir işlemi değildir, yani birçok tıkanma-devirlenmede isteksizliği düzeltiyor, bu gözle yaklaşmakta fayda var. Beygirde artırmaz ama kaybolan beygirleri ahıra geri toplar, yan etkisi de çekişin artması ve tüketimin azalmasıdır.

Yorum bağlantısı
Ali Can Savaş

Açıklama için çok teşekkür ederim Çağlar Bey, bostancı'da bahsettiğiniz iki işlemide yaptırayım.

Yorum bağlantısı
Guest O?uz K

Çağlar bey elinize sağlık sağolun bilgileriniz için...

Anladığım kadarıyla bizim 30.000km bakımı yaklaşıyor 1000 km önce carbon clean+egr temizliği yaptırıp bakıma gidelim :nazar: peki Ankara'da bu işi temiz yapan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Firmayı arayın, Fatih Dizdar sahibidir, size yer tavsiyesinde bulunacaktır.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Burhan Düver

konuyu hortlattım ama benim araç 190.000 km de yağ eksiltiyor karbon clean yaptırayımmı?

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
konuyu hortlattım ama benim araç 190.000 km de yağ eksiltiyor karbon clean yaptırayımmı?

Yağ yakmasına çare olacağını sanmıyorum..

Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy

Arkadaşlar benim arabam 138000 de karbon clear yaptırmayı düşünüyorum.Hatay ford servisinde yapılıyor ama ne kadar güvenebilirim.Bilgisi olan varsa lütfen aktarsın.

:D

Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir

aracım, lpg'yle belirli bir km den sonra performansında hissedilir bir şekilde olumsuz sorun yaşıyorum.

sanki arkadan birisi tutuyormuşta zorla gidiyormuşum gibi geliyor.

uzun yola çıktığımda, uygun yoluda bulduğumda 4. viteste, 5000-6000 devirde enazından 25-30 km gittikten sonra bir rahatlama, performansında bir artış ve sesinde bir azalma oluyor.

Acaba motor içindeki kurumlar temizlenmiş olabilir mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...