İçeriğe Yönlendir

30 Kasım 2008 - Carbon Clean toplantı fotoğrafları

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Osman Ünal

Çağlar bey, sizce bu carbon clean i bakım öncesi mi yapmalı bakım sonrası mı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu konuda kesin bir tavsiye yok, ben carbon clean yaptırıyorum, 1 hafta geziyorum sonra bakım yaptırıyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bu gün meraktan en sonunda bosh servise gittim ve aracın gücünü lpg ve benzinde ölçtürdüm :D (grafik ve test sonucu istediğim gibi olmadı grafiği daha sonra koymaya çalışacam fakat sonuç şu bizim araba motoru ilk günkü gibi değil galiba test sonucunda 2bin km önce bakım yaptırmama rağmen araç 88 hp çıktı yola aktarılan ise 74 hp ve ardından şu carbon cleane da yaptıralım dedim belki kaybolan beyirgirlerin 1-2 sini motorun ücra köşesinde buluruz sonuç olarak gücünü ölçtürmedim biraz geçsin öyle bakalım daha iyi olur dediler ne kadar doğru onuda bilmiyorum ama carbon cleane yaptırdık resimleri ekleyeyim doğru ürün mü acaba ve uygulama doğru mu

makina

http://img26.imageshack.us/img26/8120/goruntu082.jpg

bizim gariban

http://img119.imageshack.us/my.php?image=goruntu083.jpg

carbon clean :p

http://img26.imageshack.us/img26/1991/goruntu084b.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
araç 88 hp çıktı yola aktarılan ise 74 hp

Üzülme.. o yaşta normal... Carbon temizliği iyi gelecektir..

Ben beleş bulursam 5-6 bin km sonra bir daha yaptıracağım..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aklımda bu maf sensörü ve gaz kelebeği temizliği de var lambda sensörününde ömrü bitmiştir heralde araç 105 binde katalizörün durumuda iyi değil demişti geçen bi usta acaba kople egsoz değişimi yapıp katolizörü iptal etsek mi gönül isterki katalizörde olsun ama fiyatları yüksek

aracın 0-100 ü deniyorum fabrika verisi ile yakın çıkıyo 0-100 denemesiyle performans testi ne kadar sağlıklı olur yol eğimsiz sayılır

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu

Çağlar bey bugün keşan bosch serviste fatih beyin talimatlara göre 300.000 deki toyota hi-lux 2.4 dizel pikaba cc uyguladık, aracı şimdi alıp şantiyeye geldim arkada 300 kg yük olduğu halde sanki boş haldeyken gidiyormuş gibiydi, bukadar km boyunca hiç temizlik yapılmamış ve hep normal mazot kullanılmış, bakalım sonuç nasıl olacak, 200km kadar kullanıp birdaha cc yapıcaz, galiba iyi geldi arabaya, sonuçları bildiricem ayrıca manifolt spreyide uyguladık, akşam uzun yol testide yapacağım bakalım 300.000 deki motora hemen etki edecekmi? Kendi arabama (Fiesta tdci) yaptırırsam bu manifolt spreyini nereye nasıl sıkıcaz, turbodan sonraki rezanatöremi sıkılacak acaba bu sprey Çağlar bey.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

CC temizliğinin etkisi tam olarak 50-70 km sonra doruğa ulaşıyor. Manifolt spreyini, hava filtresini söküp , ilk hava girişinden sıkıyorsunuz. CC işlemi diesellerde özellikle egr yi temizliyor ve arızaları büyük ölçüde engelliyor (ustalar bu yüzden de bu işlemi sevmiyor olabilir :seytan: ; hayatın gerçekleri bunlar)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Evet 100km kadar kullanım sonrası düzelme var, 2 gün sonra tekrar aynı işlemi yapıcaz, baya krum bağlamış anlaşılan, peki bişey daha bu spreyi hava filtresinin oradan sıktık diyelim bu bölge zaten temiz bende, kirli olan bölge turbodan sonraki bölüm olabilir e burayada bunun hortumu girmiyor, bu durumda spreyi turbodan sonra rezanatör var (tdci yazan kısım) ondan sonra hortum var bu hortumu söküp oradan sıkıcaz herhalde, doğrumu yazdım acaba yani turboya sprey sıkılmayacak...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Spreyi sıkarken herhangi bir yer sökülmüyor, havanın geçtiği yerdeki sakızımsı tabakayı zaten temizliyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hımm turboya bişey olmaz ozaman, direk turbodan önce sıkıp biraz bekleyip çalıştırıcaz motoru değilmi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kullanma şekli tam olarak kılavuzda yaıyordur (her ne marka ise) ama temelde evet, sıkılıyor, nüfuz etmesi için beklenip marşa basılıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Özkan Pehlivan

Carbon Clean ben de yaptırdım. Beklediğim etkiyi tam vermese de çekişte artış oldu diyebilirim. CC spreyini boğaz kelebeğini söküp sıktı ve temizledi usta. Rölanti valfi kurum bağlamıştı ismini tam hatırlayamayacağım ama ultrasonic bir cihazın içindeki sıvıya bırakıldı ve tertemiz oldu.rölanti devrine duşerken ki kısa süreli tekleme hala devam ediyor. İzine gidip geleyim birkez daha yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Nevşehir'de Fiat servisinde 35 lira.. Ford servisinde 30 lira...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Hakan Tar?m

Tüm sayfaları tüm satırları tek tek okudum. Demekki o2 sensörleri değiştirmeden önce ilk yapılacak iş CC imiş. 150 binde olan Explorerı bi şahlandırmak lazımmış. Bendeki tüm sorunlar bu cc konusunda bahsediliyor :oghk: Hofs bilgisizlik hofs. AMa öğreniyoruz yavaş yavaş. Elleri öpülesi ustalardan

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Explorer a CC bağlamak kolay değildir, benzin hortum soketleriniz amerikan tipidir. Klimacı dan yardım almak gerekebilir aklınızda olsun. Ayrıca akünün hemen yanından geçen metal boruları çok hassastır, akü takviyesi bile yapılırken zarar görebilir (ark yapar)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
(düzenlendi)

Çağlar abi şimdi aradım Bosch denizli yetkili servisini. Adamlar benzin deposuna konulandan tavsiye ediyoruz dediler. Birden temizlediği için CC yi pek tavsiye etmeyiz, ötekiler yavaş yavaş temizler daha iyi olur diyorlar :oghk: Şaşırdım ! Markalarını sorduğumda würth falan söylediler.

Not: Bu dedim sizin kullandıklarınız solventli olanlardan mı adam içeriğini bilmiyorum dedi ! :s

tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şuna, CC makinasını bu araca bağlamaya ürktük desinler, canımı yesinler. Dünyanın en basit işleminden ürkerek servis açanları, bunlara bayilik veren Bosch Türkiye yi anlamak da beni ürkütüyor. Yetkili servisler de depoya katılan Würth kullanıyorlar, ne de olsa kar/lavanta .....

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

En güzelini yaptım aradım carboncleancıları :) Şenol bey çıktı Allah razı olsun esnaf biri ve de Aydınlı :) Yarı hemşom :lol2: Dedim böyle böyle çağlar abinin forumda bi yazısından gördüm sizi aradım Oooo Çağlar bey mi tamam ozaman dedi. Al eline kağıdı dedi, bir de Denizliyi çok iyi biliyormuş. Kapısına kadar tarif etti iki tane yer. Bunlar dedi senin Explorerı yapacak bilgiye sahipler. Birkaç tane daha var ama onlar senin arabayı bilmezler dedi. Eğer sorun olmayacaksa da 10 gün sonra Denizli' deyim ben uygulama yapayım senin araca dedi. Uçtum bi sevindirik oldum :lol2:)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şenol bey, CC nin distribütöründe, Türkiye deki servis çalışanlarını eğiten birisidir, sektörde çıraklıktan geldiği için, kül de yutmaz :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ali ihsan Ergin

Ankara da Bosch Uraz var Ostim de orda C.C. yaparlar mı?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sıtkı Levend

Az önce Bostancı Bosch Diesel Car servisini aradim, dizel aracim için carbon clean yaptırmak istiyorum ne kadar diye sorduğumda, aldığım cevap 120 TL. bana biraz yüksek söylediler gibi geldi, bu işlemi güvenilir bir şekilde yaptırabileceğim biryer önerebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ernur Ünverdi
Ankara da Bosch Uraz var Ostim de orda C.C. yaparlar mı?

Ankara'da bu işlemi nerede yaptırabiliriz ?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Gimat Erciyes İş yerleri sitesinde Bosch Car service yapıyor.

Adres: Erciyes Toplu İş Yerleri Sitesi İstanbul Yolu 5. Km. 9. Cad. D:14-16 PK:06370

Macunköy Köyü, Yenimahalle, Ankara

Telefon Numarası: +90 312 397 26 59, +90 312 397 14 15, +90 312 397 88 93

Web Sitesi: www.bosch-autonet.com

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cevdet Yazici

bakimlarini yeni yaptırdım c clean i şimdi yaptirayimnmi yoksa seneye mı bırakayım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...