İçeriğe Yönlendir

Hasta tedavi ve ssk vd leri onemli bilgi


Emre Gülşen

Recommended Posts

Emre Gülşen

Konu ile ilgili Güneş Gazetesi yazarı Rıza Zelyut 'un 2 adet yazısı

1-http://www.gunes.com/2008/11/14/yazarlar/y4.html

2- http://www.gunes.com/2008/11/27/yazarlar/y4.html

Kanserliler, özel hastanelere para vermeyin

Buradan; öncelikle kanser hastalarını uyarıyorum:

Sakın ola ki bundan sonra gittiğiniz özel hastanelerde muayene parası, kan tahlili parası, film parası gibi adlar altında para vermeyin.

Çünkü bu tahliller, filmler, doktor muayenelerinin tümü bedavadır.

Tekrar ediyorum: Bedava tedavi sadece devlet hastaneleri için geçerli değildir. Özel sağlık kuruluşları da artık para alamazlar.

Bizzat yaşadığım bir olayı anlatayım: Bir okurum arayarak dedi ki: 'Eşim meme kanseri tedavisi görüyor. İstanbul'daki ..... isimli hastaneye kontrole götürdük. Çünkü; onkoloğu (kanser doktoru) orada çalışmaya başlamıştı. Burada onkologa muayene oldu ve doktorunun istediği kan tahlillerini bu hastanede yaptırdı: Filmler de orada çakildi. Bu hastane bizden üçte bir oranında dediği 760 YTL para aldı. Halbuki televizyonlarda yer alan haberlerde kanser tedavisinin artık özel hastanelerde de bedava olduğu duyurulmuştu. Bu durumda bize yardımcı olur musunuz?'

SA

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Teoride doğrudur ama maalesef realitede doktorun özel muayenehane ziyareti en basiti olmak üzere birçok ek gider çıkmakta olduğunu hemen hepimiz duymuştur. Hastanede oda yok ibaresi de duyulmuştur sanırım. Yakınım kalp rahatsızlığı ile gittiğinde 6 ay sonrasına verilen randevusunu o güne çekebilmiştir hem de resmi işlemler ile para yatırarak!

Yorum bağlantısı
Arzu Gürkan

Yoğun bakım ünitemiz ve hastanemiz sizin hastalığınızın tedavisine cevap veremeyebilir diyerek kibarca dehleyenlere ne yapılacak?

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Sağlık hizmeti ulaşılabilir olmalı ve böyle zor ve tedavisi pahalı hastalıkların da devlet tarafından rasyonel bir uygulama ile sübvanse edilmesi gerekli, bu çok doğru...

Madalyonun bir de öbür yüzü var...

Hastaya aylarca tedavi veriyor ve pahalı tetkik ve girişimler yapıyorsunuz, sonra SGK'dan paranızı tahsil etmeye çalışıyorsunuz, ve alamıyorsunuz. Aylarca bekletiliyor veya değişik denetçiler tarafından "gözünün üstünde kaşı var" tarzı bahanelerle fatura geri çevriliyor, düzeltip (tabii bu bir ödün vermek demek, yani ne kurtarırsam kardır hesabı) geri gönderiyorsunuz ve aynı döngü yeniden başlıyor.

Densiz doktor var, aç gözlü özel hastane yöneticisi de mevcut, ama bütün bunlar düzgün hizmet vermeye çalışan kesimin varlığını unutturmamalı ve bu kesim (ben bir üniveriste hastanesi hekimi olarak yazıyorum) sosyal güvenlik kurumunun öngördüğü cüzi fiyatlar ve ödeme politikaları ile sağlık hizmeti vermeyi çok zor başarıyor, sağlık hizmetinin bir maliyeti var ve bunu olabildiğince hastaneye yüklemeye çalışmak ve yapılanı reform olarak tanıtmak sistemi kısa bir süre sonra tümden tıkayacak.

Konunun bu boyutunu da ihmal etmeyelim, sağlık personeli de tükenmişlik sınırında yaşıyor!

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Zaten sorun sistemde değil.sorun sistemin denetlenmesi aşamasında çıkıyor.Kanunlar ve kararnameler çıkartılıyor vatandaş faydalansın diye ama denetim düzgün olmayınca sorunlar çıkıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...