İçeriğe Yönlendir

Yakıt birden düştü


Ayhan Onaran

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Arkadaşlar benim araç lpg de oldukca fazla yakıyordu.İlk taktırdığımda 20 kuruş falan yakıyordu sonraları ne olduysa 25 kuruşa kadar çıkmıştı.Neyse en son sente atlamışmı diye kontrol edildi,bujiler ayarlandı,antifiriz konuldu,diskler değişti,balatalar değişti ve 4 adet lastik takıldı.Daha sonra ilk hesaplamam da araç 23 kuruş yakmaya başlamıştı.Biraz düzelme olmuştu.2.hesaplamamda gözlerime inanamadım 19 kuruşa kadar düşmüş sarfiyat.Kullandığım güzergah aynı herşey aynı.Uzun yol falanda yapmadım.Bu iş nasıl oldu çözemedim.Aylardır her gaz aldığımda hesap yaptığım için artık profesyonelleştim ölçümde de hata yok :clapping: Şimdi birdaha gaz aldım bakalım durum ne olcak.Bu yapılan bakımlardan dolayı bu kadar etki olması mümkün mü sizce?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bakmılardan sonra kaybolan verim geri gelir, kayıp beygirler ahıra döner, tüketim düşer. Canlı örneğini yaşamışsınız.

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Yakıtı etkileyebilecek bütün unsurlar elden geçmiş, bu yüzden de normal olarak yakıt sarfiyatı düşmüş. İyi de olmuş, hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hasan Basri Bayraktar
Yakıt (LPG) fiyatları düştü biraz, ondan olmasın? :)

+1

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Yakıtı bu kadar etkileyecek tek değişim bujilerin değişimi olmuş...Eski bujiler ölü değilse bu kadar farkın olması ilginç...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...