İçeriğe Yönlendir

Ford Granada

Özay Seyitali

Recommended Posts

Özay Seyitali

selamlar arkadaşlar, ben siteye daha dün kayıtoldum benimde 1982 model ford granada 2.8 ghia x var. arabamın iç aksamları çok iyi durumda motoru americanın ürettiği yarış motorlarından tamamen orjinal V6 silindir 190 bhp ama şmdilik kaportayla sorunlarım var bazı pas bölgeleri filan var..... bu araba ben satın almadan önce 6 yıl hiç işlememiş sürülmemiş durumdaydı ama şmdi herşey 4 4 lük sadece kaporta hariç.... bir fara ve bir de sinyale ihtiyacım var aciba yardımcı olabilecek birileri var mı??? saygılar.............

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eskiden kullandığım bir araçtı 2.8. Fotoğraflaırnı görmek isteriz, enjeksiyonlu mu? Ben de eskiden kalma sinyaller vardı, siteden bir arkadaş arabasını topluyordu ona yollamıştım, bunun haricinde nerden bulunur bilemem?

Yorum bağlantısı
Levent Ayhan
(düzenlendi)

aramıza hoşgeldiniz.öncelikle arabanız alman mı,yoksa amerikan granada mı?granada 2.8 x yazdığınız doğruysa bu makina ingiliz yapımı avrupa kasa granada diye tahmin ediyorum.ama siz bi fotoları yayınlayın,site olarak yardımcı olmaya çalışırız. bir de yaşadığınız şehri yazarsanız daha iyi olur.(adres tavsiyesi bakımından)

tarihinde Levent Ayhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özay Seyitali
(düzenlendi)
aramıza hoşgeldiniz.öncelikle arabanız alman mı,yoksa amerikan granada mı?granada 2.8 x yazdığınız doğruysa bu makina ingiliz yapımı avrupa kasa granada diye tahmin ediyorum.ama siz bi fotoları yayınlayın,site olarak yardımcı olmaya çalışırız. bir de yaşadığınız şehri yazarsanız daha iyi olur.(adres tavsiyesi bakımından)

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1560767&l=bfa41&id=537788697[/jpg]

şimdilik sadece bir motorunun resmi var ben KKTC'de yaşıyorum şehir se Lefkoşa. Tuhaf olan benim arabamdan başka birtane bile görmedim yedek parça deseniz bütün adayı gezmek zorundayım bir vidası bile olsa. bu yüzden kaportadan çok korkuyorum çünkü bişey olursa yani eşi benzeri yok ...

aramıza hoşgeldiniz aracınız alman ford granadamı ona göre bi bakalım eğer alman sa sinyaller sorun değil bence

bu bir üstten çekilmiş resim ama galiba ingiliz kasa ama emin deilim en kısa zamanda size bir resim ulaştırırım

http://www.facebook.com/home.php?#/photo.php?pid=1560755&id=537788697[/jpg]

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Levent Ayhan

evet özay bey aracınız tahmin ettiğim gibi ingiliz yapımı sağdan direksiyonlu(akünün konumuna bakılırsa) avrupa kasa karbüratörlü granada.bu modellerin parçalarını (biraz aramak zorunda kalsak da)bulabiliyoruz.sağdan direksiyonlu olmasından dolayı parça sıkıntınızı www.ebay.co.uk den, diğer aksamları türkiye ve almanya dan giderebilirsiniz.ben arabama almanya dan 2. el parçalar getirtmiştim.yurt dışında tanıdığınız varsa sorun olmaz .

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Zeki Pınar

arkadaşlar merhaba siteye ancak üye olabildim 16 yıllık granada binicisiyim 1973 mod.2600 otm. temiz bir granadam var ama bazı nedenlerden dolayı şu an satıyorum bazı arkadaşların parca aradığını okudum onlara yardımcı olabilirim bende de bir takım parçalar var arkadaşlarımda da hatta sahibinden com da ( granada parçaları) diye görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
HUUUU kimse yokmu ?????.

Kimse olmaz olurmu... 98 kişi var şu anda forumda.. Siz kimi aradınız... ?

Yorum bağlantısı
Zeki Pınar

özel birini aramıyorum granada muhabbeti yapacak arkadaş arıyorum pekte anlamıyorum bilgisayar işinden uğraşıyorum işte. cevabınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Zeki Pınar
Çok güzel bir arabanız var. Keyfini çıkararak kullanın :D

güzel ama ne yazıkki satmak zorundayım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aranızın çok güzel, hatta galiba klima bile takılmış gibi? Meraklısı için çok güzel bir fırsat ama bulunabilirse.

Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

gstergelerimi yok bu arabanın benmi görmüyorum bi arkadaş var granada arıyo bi söyleyim eğer düşünüyosa bi konuşalım sizinle rengide çok hoşmuş

Yorum bağlantısı
Zeki Pınar
gstergelerimi yok bu arabanın benmi görmüyorum bi arkadaş var granada arıyo bi söyleyim eğer düşünüyosa bi konuşalım sizinle rengide çok hoşmuş

göstergeleri var ama oyukta kalıyor biraz o yüzden göremiyorsunuz rengi yakut kırmızıdır yeni boyası

Yorum bağlantısı
Levent Ayhan

neden satıyorsunuz?arabanız çok güzel,bakımlı...2. elde bunlara hak ettiği değer verilmez.yazık olacak bu arabaya...

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

hepiniz hoşgeldiniz sizi granadacılar sizi :rofl:

Yorum bağlantısı
Zeki Pınar
hepiniz hoşgeldiniz sizi granadacılar sizi :rofl:

hoş bulduk tayfun kardeş

Yorum bağlantısı
Zeki Pınar

tuncay akbuluta ulaşmak istiyorum kafam karıştı nasıl ulaşabilirim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
tuncay akbuluta ulaşmak istiyorum kafam karıştı nasıl ulaşabilirim

İsminin üstünü tıkla...

Mesaj gönder göreceksin...

Mesaj gönder..

Mail de gidecektir...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arda Yüceyılmaz

Herkese Merhaba!

Bu forumu tesadüfen buldum. Ve burada bu kadar Ford Consul/Granada seven insanın birarada olduğunu gördüğüme çok sevindim.

Ben de 75 model bir Ford Consul'um var (Mk1). Bu günlerde bir revizyona girmek üzere...

Fotograflarını sözkonusu bakımdan sonra paylaşabilirim..

Yalnız bir iki sorum olacak.

Şöyle ki; aracımın motor kapak contası bundan beş-altı ay kadar önce yanmış ve yeniden yapılmıştı. Ancak sorun tekrar etti. Ve ben de çalıştığım ustayı değiştirmekle beraber küçük çapta bir araştırma yapmaya başladım. LPG sistemine uyum için sübaplara çelik yuva çakılmasının bu sorunun tekrarlamasını önlediği yönünde bir duyum aldım. Bu nedenli doğru ve geçerlidir?

İkincisi, aracın bu arızayı vermesinden bir iki ay kadar önce uzun yolda, gaz pedalına yanıt vermemesi gibi bir durum oldu. bu sorunla eş zamanlı olarak aracın motor kaputundan bir gümleme sesi sanki bir çeşit kapak atma efekti de duyulur oldu. ancak bu durum süreklilik arz etmedi. Fakat herhangi bir neden de bulunabilmiş değil.

Bu konularla ilgili olarak bilgi sahibi olan arkadaşımız var mı?

Yanıtlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Levent Ayhan

1.7 motorlarda anladığım kadarıyla(forumdaki arkadaşların şikayetlerinden tahmin ettiğime göre) tüp olayı problem oluyor.granada kasalarına bu 1.7 motorlar zaten küçük geliyor.bir de tüp taktırırsanız motoru sıkıştırdığınızda hararet yapması kaçınılmazdır.dolayısıyla contayı yakmanız normaldir.

bence motor yapıldıktan sonra arabayı kullanırken gözünüz hararet ibresinde olsun.eğer hararetin yüksek olduğunu düşünüyorsanız termostatı değiştirin.ibrelerden şüpheleniyorsanız ara sıra kaloriferi açıp elinizle gelen sıcaklığa göre motorun hararet yapıp yapmadığını tahmin edebilirsiniz.

sübab yataklarına çelik yuva takılması,tüplü araçlarda normaldir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Conta yandığında nasıl bir işlem yapıldı? Üst kapak revizyona gitti mi? Sİlindirde grapaj kontrolü yapıldı mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...