Burak İlgin 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 araba çalışır veya yürür durumdayken boştayken devir ibresi kendiliğinden gaz pedalına basılmadığı takdirde 2000 3000e kadar çıkıyor. vitese aldığım zaman normale dönüyo. bunu neden yapar acaba? yardımcı olursanız sevinirim. birde kontağı kapadığım zaman motor titriyo gibi oluyor teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 Rölanti valfi problemli. Kontağı kapatırken bile aracın devirini mi yükseltmeye çalışıyor? Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 Rölanti valfi problemli. Kontağı kapatırken bile aracın devirini mi yükseltmeye çalışıyor? +1 Çağlar Baba gene geç kaldım . Senden hızlısı yok . Yorum bağlantısı
Burak İlgin 21 Aralık 2008 Yazar Paylaş 21 Aralık 2008 araba boştayken yapıyor vitese aldığımda devir düşüyor. kapatırken motor titriyor. bu durum olmadan hemen önce , malum galaatasaray yendi, cadde de bayrakarla gezenlerin yanında debraja basıp gaza yüklendim hava filtresi öttü ve vitesi boşa aldım bu sorun çıktı Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 Boş viteste gaza basarak 5bin devirin üstüne çıkarmayın motoru.. Yorum bağlantısı
Burak İlgin 21 Aralık 2008 Yazar Paylaş 21 Aralık 2008 bu benim sorunu çözmez ama değil mi cihan kardeşim? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 Sorununuzu çözer diye değil, siz öyle söyleyince aklınızda bulunsun, boş viteste gaza basarken daha dikkatli olun diye söyledim. Yorum bağlantısı
Burak İlgin 21 Aralık 2008 Yazar Paylaş 21 Aralık 2008 Sorununuzu çözer diye değil, siz öyle söyleyince aklınızda bulunsun, boş viteste gaza basarken daha dikkatli olun diye söyledim. hmm anladım.teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 Boş viteste gaza basarak 5bin devirin üstüne çıkarmayın motoru.. Niye ki? Bunun mantıklı bi açıklaması vardır illaki di mi? Yolda giderken(yük altındayken)devir kesiciye kadar gitmenin bi sakıncası yok mudur? Yoksa boştanken niye vardır? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2008 Paylaş 21 Aralık 2008 Aslında boştaki yüksek devir ile yükteki yüksek devir ilginç bir sohbet konusudur. Evet-hayır demek için, test ortamında ölçülebilir ve her şartta tekrarlanabilir sonuç gerekir, yani mesela boşta her max. devir çevrildiğinde piston kolları kopmalı gibi ki bu mümkün değildir, ancak: Otomotivde her aksam normal kullanım şartlarına uygun hesaplanır-tasarlanır-formüle edilir, motor da yük altında yani vitese takılı aracın ilerlediği düşünülerek tasarlanır veya vites düşürürken (kompresyon freni için) , hiçbir zaman 2-3 vites birden küçültülecek gibi tasarlanmaz, ama sakıncalı olduğu bilinir. Özet: arabalara ve her türlü aksamını mantık-düşünce çerçevesinde kullanmak gerekir; maç skorları sonuçları hariç , çoğumuz zamanında senkromeç yemiştir, korna yakmıştır Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 22 Aralık 2008 Paylaş 22 Aralık 2008 Pistonlar fırlamasın diye basılmaz :lol2: Geçenlerde Raşit'in civic'i incelerken park halinde gaza yüklenince 5binde elektrik kestiğini gördüm..Artık engelliyor firmalar zaten bu durumu.. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 22 Aralık 2008 Paylaş 22 Aralık 2008 Rölanti valfi problemli. Kontağı kapatırken bile aracın devirini yükseltmeye çalışıyor Aynı sorunu ben de yaşadım, serviste değişti, sorun kalmadı. Yorum bağlantısı
Yılmaz Kaçar 22 Aralık 2008 Paylaş 22 Aralık 2008 çağlar bey maşallahınız var valla, kısa bir süredir forumdayım, ama her konu ve problem hakkında engin bilginiz ve tecrübenizle herkese yol gösterip yardımcı oluyorsunuz, size ve sizin gibilere bu forumun çok ihtiyacı var. kendi adıma teşekkürler... Yorum bağlantısı
Burak İlgin 22 Aralık 2008 Yazar Paylaş 22 Aralık 2008 Aynı sorunu ben de yaşadım, serviste değişti, sorun kalmadı. serviste değişen nedir? Yorum bağlantısı
Burak İlgin 25 Aralık 2008 Yazar Paylaş 25 Aralık 2008 rolanti valfi rolanti valfi pahalı bi şey midir? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 25 Aralık 2008 Paylaş 25 Aralık 2008 (düzenlendi) en son mehmet abi aldı herhalde 175 ytl aldı galiba 25 Aralık 2008 tarihinde Ya?ar Demirci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2008 Paylaş 25 Aralık 2008 en son mehmet abi aldı herhalde 175 ytl aldı galiba Yok Usta Orkun Özbay'dan aldım, çok daha uygun bir fiyata aldım... Ayrıca bende bir tane kullanılmış ama sağlam var.. Bilginize.. Yorum bağlantısı
Alpaslan Eren 2 Ocak 2009 Paylaş 2 Ocak 2009 Herkese merhaba. Bende buna benzer bir sorun yaşıyorum. Vites yükseltmek için gazdan ayağımı çektikten sonra devir normal olarak düşme eğilimine giriyor. (Debriyaj yukarda kavradığı için bir saniye bekleyip) debrijaja bastığımda devir saati önce 200 devir civarı yükseliyor ve gaza basmış gibi ses geliyor. Hemen ardından devir düşüyor. Devir göstergesinde başka bir problem yok. Acaba neden olabilir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ocak 2009 Paylaş 2 Ocak 2009 Tekerlek döndüğü sürece bu devirin oluşması tüm Focuslarda normal. Yorum bağlantısı
Alpaslan Eren 2 Ocak 2009 Paylaş 2 Ocak 2009 Gazdan ayağımı çekip biraz bekleyip debriyaja bastığım halde gaza basmış gibi vunlayarak devir yükselmesi bana anormal geldi. Ama siz focuslarda normal diyosanız öyledir. Peki bu debriyaj balatasını erken yadirmeye yol açmaz mı? Nitekim araba 60 binde ama debriyaj çok yukarda kavrıyo. Yorum bağlantısı
Burak İlgin 17 Ocak 2009 Yazar Paylaş 17 Ocak 2009 Yok Usta Orkun Özbay'dan aldım, çok daha uygun bir fiyata aldım... Ayrıca bende bir tane kullanılmış ama sağlam var.. Bilginize.. Abi ne kadar istiyorsun bu parçaya ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ocak 2009 Paylaş 17 Ocak 2009 Abi ne kadar istiyorsun bu parçaya ? Bir tane oksijen sensörüne veririm... Para istemez.. Yorum bağlantısı
Burak İlgin 18 Mart 2009 Yazar Paylaş 18 Mart 2009 Daha önce payaşmıştım sorun araba yürür haldeyken boşa alındığında veya yavaşandığında devirin 5bin 6bine çıkıp bikaç saniye takılı kalıp tekrar düşmesiydi... bununla ilgili 2 gün önce sanayiye gittim. önce tp sensörü gibi birşey dendi araç üstündeki çıkarıldı yenisi takıldı sorun düzelmedi. maf sensörü dendi yenisi takıldı sorun düzelmedi. usta (?) maf'ın kablosunu çıkardı öyle denendi lpg de sorun neredeyse kesildi. böyle kullan sorun yapmaz dedi. geçici bi çözüm.. ilerde sorun açar mı sizce? ve ya sizce başka ne gibi bi problem olabilr. bir de açık hava filtresi var arabada bunu çıkar normal filtresini tak belki düzelir dedi. sizce bu ne kadar mantıklı? işin kötüsü denemek adına orj. hava filtremde yok Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mart 2009 Paylaş 18 Mart 2009 Orjinal hava filtresi dediğiniz şey 7-8 lira bişey... Alın deneyin bence.. Benzer bir durum benzer bir motorda başıma gelmişti.. Sorunun filtre ile çözmüştüm.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts