Taner Kaplan 9 Ocak 2009 Paylaş 9 Ocak 2009 (düzenlendi) arkadaslar dün sunroofumu açtım. açıldı kapatmaya çalıştım kapanmadı düğmedendir diye söktüm düğmeyi taktım. çalışmadı. aküyü değiştirdim acaba etkisi var mı? 7 Nisan 2012 tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi İmla!!! Yorum bağlantısı
Taner Kaplan 9 Ocak 2009 Yazar Paylaş 9 Ocak 2009 ugrastım simdi kapattım ama simdide yukarı cıkmıyor.motorundan zayıf sesler geliyor motoruda sanırım tavan lambasının ustundeki yerde .kapandı ellemiyorum cunki acılıyor ama kapanmıyor.acaba akuyu degistirdimde kod mu istedi yada ogretimmi yapılacak yada motor mu bozulmus tur.motur bozulmussa neden acılıyoda kapanmıyor.yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak 2009 Paylaş 9 Ocak 2009 Zorda olsa kapandı ise, muhtemelen çamur toz vs. sıkışma yaşamışsınız, döşemecilerde-kilitçilerde temizlik yaptırın. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 9 Ocak 2009 Paylaş 9 Ocak 2009 Acaba buzlu halde iken açıp mekanizmaya zarar vermiş olmayasınız. Araç çalışırken denedinizmi:? Aldığınız akü ne marka ve Kaç volt.? Yorum bağlantısı
Taner Kaplan 9 Ocak 2009 Yazar Paylaş 9 Ocak 2009 hava sogukken denemistim bir kere .simdi tekrar denedim acılıyor ama kapanmıyor o yuzden kısa kestim Yorum bağlantısı
Taner Kaplan 6 Şubat 2009 Yazar Paylaş 6 Şubat 2009 (düzenlendi) bugun oylesinde denedima cıldı ve kapandı.acılıyor kapanmıyordu .bicesaret actım ve kapandı.acaba mekanizması sogukkenmi calısmıyor.korkudan bir daha kapanmaz diye hic kurcalamadım.karani bey gibi bizede bir hurdalıkta denk gelse eski mondeo sokucem ama nerdeee 6 Şubat 2009 tarihinde Taner Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Şubat 2009 Paylaş 6 Şubat 2009 El kol sıkışmasına karşı bir sistem varsa o engelliyor olabilir kapanmasını.Kızaklarında bir temizlik işe yarayabilir... Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal 6 Şubat 2009 Paylaş 6 Şubat 2009 Sunroof motorunun kömürleri zayıflamış olabilir.Bu durumda hava soğukken çalışmayabiliyor.Önceki arabamın cam motorunda başıma gelmişti,kömürleri değiştirince düzelmişti. Yorum bağlantısı
Taner Kaplan 6 Şubat 2009 Yazar Paylaş 6 Şubat 2009 serkan abi simdi bir daha baktım calısıyor .hadi komurleri zayıflasa dicem motorun acılmasında problem yok neden kapanmıyor diyordum .belki dugmeden diye suphelendim ama simdi calısıyor Yorum bağlantısı
İsmail Doğan 6 Şubat 2009 Paylaş 6 Şubat 2009 bence kızaklara bi w-40 diye bi pas sökücü varya ondan bi sıkın Yorum bağlantısı
Ahmet Kürekçi 7 Şubat 2009 Paylaş 7 Şubat 2009 alacağım mondeo sunroflu olsun diyorum bu tip sorunları okuyunca vazgeçiyorum, görünce yeniden canım çekiyo... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 7 Şubat 2009 Paylaş 7 Şubat 2009 Aşırı soğuktan mekanizmalar donuyor ister manuel ister otomatik fark etmiyor. Tecrübe ile sabit bide yüksek hızlarda rüzgardan ötürü kapanma ve açılmamam sorunu yapabiliyor. Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 Bende aynı dertten muzdaribim. Kapanmada problem yok, ancak açarken camı elimle birazcık itmem gerekiyor. 4-5 aç kapadan sonra düzeliyor. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 alacağım mondeo sunroflu olsun diyorum bu tip sorunları okuyunca vazgeçiyorum, görünce yeniden canım çekiyo... Sunrooflu mondeo dan vazgeçmek isterseniz forumda sunroof camı arayan bir abimiz vardı onun konusunu okuyun derim benimde en buyuk korkularımdan biri bu apartmandaki çoçuklardan biri bişey atarda camı kırarsa işimiz var. Yorum bağlantısı
Orhan Taştekin 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 bendede açılmama kapanmama sorunu vardı. sunroof motorunun olduğu kısmı söktüm. çarklar plastikten yapılı.sadece sunroofu açan kısım metal. içinde bir kaç kırık vardı. bunları yapıştırdım. bir iki plastik parça taktım düzeldi. wd40 ta sıktığımı hatırlıyorum. sunroof saat gibi olmuştu. şu an kullandığım araçta sunroof yok. sunroof çok iyi bir olay. tavsiye ederim. almadığıma pişmanım açıkçası... Yorum bağlantısı
Mete Yaban 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 serkan abi simdi bir daha baktım calısıyor .hadi komurleri zayıflasa dicem motorun acılmasında problem yok neden kapanmıyor diyordum .belki dugmeden diye suphelendim ama simdi calısıyor aynı sorun bende vardı açılıyor vede saatlerce tık yok.sonra birden çalışıyordu.mersinde tamirini yapan birini buldum dişliler sıyırmış dedi ve dişli yapan birini bulduk dişliyi yaptı ve takıldı bu arada bir iki gün geçti.normal çalıştı.bir hafta sonra gene aynı oldu tekrar mersine gittim biraz uğraştı çalıştı ama yukarı bir türlü kalkmadı sadece şimdi geriye açılıyor.buda canımı çok sıktı iyi bir usta bulsam yaptıracam.birde sunroof kullanırken aracın çalışır olması faydalı oluyor rahat çalışıyor. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 Benim sunroof da şöyle bir problem var açılıp kapanırkan hiçbir sorun yok fakat arkasını kaldırmak istediğimde 50km üzeri gidiyorsam düğmeden direk kalkıyor fakat şehir içinde normal trafik kullanımda elimle desteklemeden düğmeden açamıyorum neden kaynaklanıyor olabilir acaba ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mart 2012 Paylaş 25 Mart 2012 yolda giderken titreşim yardımı ile açılıyordur, yani sıkışma vardır 1 Yorum bağlantısı
Emre Cetin 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Çağlar abi normal takırtılı yoldada açması gerekmezmi ozaman? Benim aklıma şarj dinamosu hızlı giderken daha çok elentrik oluyordur ondan rahat kaldırıyordur gibisinden birşeyler geldi ama bilemedim, sık sık da yağlarım wd40 la rahat açılıp kapansın diye birde arabayı durdurup kapatcağım zamanda yapıyor aynını yarıya kadar yavaş yavaş geliyor ondan sonra iyice yavaşlıyor ve kapanmadan kaliyor öyle elimle desteklersem kapanıyor yoksa kalıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Sanruf Motorunda sıkıntı var gibi geldi bana.Sökmej zor değil motor dişlilerinin yagı toz tutucudur bir kontroıl et ama motor bobini kavrulmuş olabilir.Dişlilerden olsa takırdayarak açıp kapatabilir.Yada en son ihtimal sipiral var o aşınmış olabilir. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Boş bir zamanında söküp bakayım ozaman Oktay abi basit bir yıkama yağlama işlemiyle hallolur belki Yorum bağlantısı
Misafir 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Şunları kontrol et. Sanruf camını tutan 3 erli alyan vida var bunları sıkıştır sonra içeri dogru aç ve üst kısımda plastik aksamda sırasıyla vidalar var bunlar sipirale baskı yapan plastiği sıkıştırıyor tork tornavida ile veya yıldızda olabiliyor bazıları kontrol et.Yukarı aşagı ileri geri hareketi sağlayan kollar iç kısımdan sekman ile tutturulmuş bunlara bak yerindemi?İç hareketi saglayan oyukların içine wd40 sık.Motoru söktüğünde dişliyi kontrol et göbeginde çatlak veya dişlerinde çatlak var mı? Yorum bağlantısı
Emre Cetin 8 Nisan 2012 Paylaş 8 Nisan 2012 Oktay abi söktüm motoru sorunu gördüm moturun üstündeki kapakda dişlileri tutan kısım kırılmış önceden işlem yapmışlar vida ve yapıştırıcılarla ama zamanla etkisini yitirmiş ben vidaları söktüp temizledim zaten yapıştırıcılı kısımları dişliler sağlam motor sağlam tek sıkıntı o kapağın kırılan kısmı resimde işaretledim o kısmıda napabiliriz acaba oraya şimdilik öylece taktım kesik kesik çalışıyor oraya ne uydurulabilir acaba ? Yorum bağlantısı
Orhan Taştekin 8 Nisan 2012 Paylaş 8 Nisan 2012 bende de aynı sorun vardı. ben buraya sert plastikten bişiler uydurup yapıştırmışrım. daha sonra sunroof eskisinden daha sağlam olmuştu Yorum bağlantısı
Emre Cetin 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Benimde öyle birşey bulmam gerekicek sanırım sonrada kesip oraya oturtucam ama o sağlamlıkda bir plastigi nerden bulucam keşfedemedim henüz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts