Misafir 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Plastik değilde metal lazım bence.Rahatca işleyebilecegin metal oem pc power üst kapakları.Elin yatkınsa sac makası bulup istediğin gibi kesip ortasnıda uygun genişlikte genişletip iki vida ile tuturman olur.Ömürlük olur.Yapıştırma kesinlikle sonradan bırakır.Dişliyi sıyırır bu şekilde. Yada sert plastik degil yumuşak esnek olacak.Pclerde kullanılan dvd boşluguna geçirilen kapaklar var onun genişliği yeter oldukcada saglamdır ve gayet rahatca istediğini yaparsın. 1 Yorum bağlantısı
Emre Cetin 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Kapağı hallettim ama bu seferde düşük hızlarda yada araç dururken kesik kesik calışmaya başladı motor buna bir anlam veremedim işte, böylece toplayıp bırakıcam sanırım artık Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Yaptıgın kapak orta kısımdan dişliye sürtüyor olabilir.İhtimaller çok tabiki.Soketine wd40 sıkmışsın dır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 wd40 sıktım belki dügmedendir diye başka dügmeylede denedim ,yaptıgım kapagı çıkarıp kapaksız da taktım ama aynı oluyor yinede araç belli bir hızın üzerinde giderken kesintisiz çalışıyor arkayada kaldırıyor ama düşük hızda ve dururken dediğim gibi oluyor. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Aklıma gelen alakasız gelebilir ama akü sıkıntısı olabileceği Yorum bağlantısı
Emre Cetin 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Akü yeni Oktay abi aldığımda değiştirdim şarj dinamosuyla bir alakası olabilirmi acaba o ne durumda bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 wd40 sıktım belki dügmedendir diye başka dügmeylede denedim ,yaptıgım kapagı çıkarıp kapaksız da taktım ama aynı oluyor yinede araç belli bir hızın üzerinde giderken kesintisiz çalışıyor arkayada kaldırıyor ama düşük hızda ve dururken dediğim gibi oluyor. Hareket halinde rüzgar üstten baskı yaptığı için yuvaya oturuyordur Yorum bağlantısı
Emre Cetin 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Hareket halinde rüzgar üstten baskı yaptığı için yuvaya oturuyordur Abi havanın direnci artmıyormu sonuçda daha zor açılması gerekmezmi arkası kalkıyor rüzgara karşı yatmadı benim kafama Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Tarifine göre akım sıkıntısı oldugunu düşünüyorum.Sanruf motorunda sıkıntı olsa her şekilde aynı hatayı verir.Kesin teşhis sağlam bir motor ayarlayıp denemek ile olacak.Yada bu belirttiğin hızda iken sanruffu çalıştırıp bu hata oldugu anda voltajı ölçmek lazım ve yüksek hızda giderken tabiki.Buda bir fikir verecektir.Sanruf düğmesi 3 konumda kapatıp açıyor olması lazım.Buda seni yanıltabilirmi diyecegim ama yüksek hızda normal deyişin cidden kesker alaka bir hata oldugunu gösteriyor. Ersen yüksek hızda senin dediğin olur sorunu düşük hızda yapıyor. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Abi 3 konumda derken neyi kastettin bir açma fonksiyonu var birde kapama kapamaya basılı tutarsam da gücü yeterse arkayı kaldırıyor olması gereken bu değilmidir? Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 96 mondimde 3 defada kapatıyordu.Yukarı kaldırma tek seferde.Bundada aynıdır düşüncesiyle yazdım.Gücü yeterse diye bişi olmaz sorun yoksa şak diye oturur kalır.Ben Mondinin sanrufunu tamir ettikten sonra çalışması öyle idi çalışması.Bence ilğinç bir arıza var gibi.Aslında sanrufu olan bir mk2 mondi sahibi arkadaşımız açıkca yazsa kuşkularımız daha aza iner düşüncesindeyim. Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 arkadaşım oktay bey doğru söylüyor birde uzmana taktırsan onun ayarını yapıyorlar dişli moturu sona geldiğinde otomatik duruyor camı kızağı ayarlıyor motorun durumunu da ayarlayıp takıyorlar benimde kapak kırıktı oraya sac levhadan parça yaptık köşedeki iki vida ile tutturduk orjinalinden iyi oldu ayrıca dişlinin boşluksuz yalpa yapmadan çalışması lazım yoksa çabuk sıyırıyor ve bozuluyor sunroof işiyle uğraşan arkadaşın dediğine göre motorun dönme sayısını algılayıp durduran sistem varmış eğer mekanizmayla motoru uyumsuz taktıysan tavan yarıdayken açıkken , kapalı gibi algılıyordur yada tam tersi kapalıyken açık algılıyordur kolay gelsin Yorum bağlantısı
Emre Cetin 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Şİmdi daha iyi oturdu herşey yerine ben arabayı aldığım ilk günden beri böyle olduğu için normal zannediyordum , bende sac levhadan yaptırdım parçayı ama ayarlanması gereken birşeyler daha varmış demekki Ankaraya falan gittiğimde ehil birine göstericem artık burada olucak iş değil bunu anladım yinede çok sağolun cevaplar için. Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Benim sunroofu açmak için butona bastığımda arka kısmı yukarı kaldıracak kadar açılıp kalıyor. Daha sonra ben elimle biraz itince açılmaya devam ediyor. Açılırkende sarsıntılı açılıyor. Kapanmada problem yok. Sunroofun problemi ayaklardan birindeki çatlaktan dolayı esnediği için ilk hamdele açılmıyor. Parçanın değişmesi gerekiyor. Aynı problem sizde de olabilir. Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 selam, sunroof'u iyice yağlamak ve yağın sisteme işlemesini beklemek ( 1-2 gün ) gerekiyor bence ... ayrıca aynı sorunu bende yaşamıştım ... araba çalışırken sistem yukarı tam açıyor motor kapaıyken yukarı ( spor ) moda geçişte elle yardım gerekiyor .... ama kapanma sorunsuz gerçekleşiyor unutmamak lazım ki bu sunrooflar en az 14-15 yaşlarında ve motorları ister istemez yaşlanmış vaziyette ... belkide bu detaya bakarsak daha az üzülürüz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts