İçeriğe Yönlendir

98 mondeo direksiyon kutusu yağ eksiltiyor

Hasan Çiçek

Recommended Posts

Arda Inan

Petrol Ofisi ATF 2

Mobil ATF220

Shell DONAX TA

BP Autron MBX

Castrol TQD

Force-line ATF ... Nasıl bir markaysa ilk defa duydum :unsure:

Böylece tam bir muadiller listesi oluşturmuş olduk. Tekfordun sitesinde hidrolik yağ diye satılan bir şey var atlamamak lazımmış.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağrı Yenilmez

bu yaşlarda genel sorun herhalde bizim arabada yağ eksiltmeye başladı :)

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Arkın Aknar

94 mondeo var bendede 1 sene olmadı revizyon yapılmıştı.bugün farkettim sağ rot kolundan gene kaçırıyo.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ümit Kocabaş
(düzenlendi)

iyi akşamlar arkadaşlar, bu gün bende direksiyondan yağ kaçırma sorunuyla tanıştım. 2,3 gündür arabayı kullanmıyordum bu gün hareket ettim baktım yerde yağ var. Kontrol ettim 200 gr civarı direksiyon yağında azalma var. Hemen ustama gittim lifte aldık arabayı bu arada araba çalışmasa bile yağ akmaya devam ediyordu. Sol tekere gelen direksiyon körüğünün ucundan damla damla akıyordu yaklaşık yarım saat sonra kesildi ama çalıştırıp hareket edince devam ediyor. Ustam direksiyon kutusunu tamir ettirmemiz lazım oda en az 200-250 tl olur dedi.tabi sökme takma yağ derken herhalde 350 400 civarını bulur. Sizce ne yapmalıyım tamiri sağlıklı oluyor mu yoksa çıkma bakmam gerekir mi, bu arada çıkma bulunabilir mi? Tamda bebek için hazırlıklar yaparken tadımı kaçırdı bu arıza ama ne yapalım arabaya bakmak lazım.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Edit: İmla

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sorunsuzca tamir olur, çıkma olan kaç km de ne kondüsyonda olacak???

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş
Sorunsuzca tamir olur, çıkma olan kaç km de ne kondüsyonda olacak???

Cevabınız için teşekkür ederim Çağlar Bey, fiyat sizce normal mi ilk defa başıma geldiği için fiyat konusunda herhangi bilgi yok.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Taner Kızılkor

Beyler bu keçe sorunu kronik mi? Geçen sene tamir ettirdim direksiyon mili tornalandı, kutu revizyon yapıldı keçeler takıldı tamamdı. 1 sene sonra yine başladı açtık baktık yine keçeden kaçırıyor?? Keçeden kaçırması kronik sorun dediler ama gerçekten böylemi? Bilgisi olan bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yapan ustanı mahareti, torna tezgahının hassasiyeti ve kullanılan tamir takımı kalitesi.. Mesela benim yaptırdığımdan geri dönenei hatırlamam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

yapan ustanı mahareti, torna tezgahının hassasiyeti ve kullanılan tamir takımı kalitesi.. Mesela benim yaptırdığımdan geri dönenei hatırlamam

Desene çağlar abi boşuna gitti 100 TL daha  :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

revizyonu 100 TL ye yapıldı ise, aynı gün kaçırmaması mucize :D bazı tamirler vardır 1 verirsen sokağa atmışındır, 2 verirsen kara geçersin uzun vadede...

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

revizyonu 100 TL ye yapıldı ise, aynı gün kaçırmaması mucize :D bazı tamirler vardır 1 verirsen sokağa atmışındır, 2 verirsen kara geçersin uzun vadede...

yok keçe değişimi (malzeme) + işçilik 100 tl yanlış hatırlamıyorsam 300 TL gibi birşeydi revizyon geçen sene

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Tuncay Güldemir

merhabalar..1998 model mondeo aracım direksiyon yağını boşaltıyor.şöyle ki :direksiyonu çevirdiğimde sanki uçak geçiyormuş gibi bir ses geldi.hemen yağ kutusuna baktım.yağ diye bir şey kalmamış.yağını doldurdum.ses kesildi.ancak 1 litreye yakın yağ yaklaşık 200 km sonra yine bitmiş..bu sefer tekrardan yağ doldurdum .ancak araç stop vaziyette olduğu halde saaat 20,30 sabaha kadar yağ deposunda yine yağ kalmamış.bu sorunumun çözülmesnde  forum üyelerinden yardım bekliyorum

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sami Başkaya
(düzenlendi)

bemınde mondımde yağ koyma haznesının yanı bütün yağ olmus sankı bağlantı yerlerınden kaçırıyor acaba rakorları sıksam düzelirmı bırde seviye mın de duruyor bu bir sorun teskıl edermı

tarihinde Sami Başkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...