Hasan Çiçek 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi aracım 98 mondeo ghia otomatik. Direksiyon hidrolik yağı 3 günde bitince ustaya götürdüm ve direksiyon kutusundan yağ kaçırıyor, tamir edilecek onu da 400 e yaparım dedi bana. Çıkma fiyatı ise 350 ytl şimdi ben ne yapmalıyım daha ucuza yaptırılabilir mi acaba ya da almak mı mantıklı ne dersiniz ? mehmet özyürek abi olaya bi el atarmısın lafın gelişi söyledim tabi diğer arkadaşlardan da yardım bekliyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Ben, bir şekilde yenisini bulur taktırırdım.. 400 lira tamire para vermezdim... Yenisini bulamazsam çıkma alırdım.. Yine 400 lira tamire para vermezdim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Yağ kaçıran yer tam olarak tespit edilir, %90 kutu çıkmaktadır ama diğer rekorlar da kontrol edilmeli. Tamir masrafı da yaklaşık o değerlerde. Yorum bağlantısı
Hasan Çiçek 10 Ocak 2009 Yazar Paylaş 10 Ocak 2009 ya işte bilemedim yani bazı arkadaşlar da 200 ytl civarında tamir ediliyor ustan fazla söylemiş diyolar yani 200 ytl civarında tamiri varsa yine de 350 lira verip kutu almak daha mı mantıklı dersiniz? Yorum bağlantısı
Uğur Çelik 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Aynı sorun bendede vardı 180 TL.ye haletti ustam.Direksiyon kutusunun çuk pahalı olduğunu duydum.Ustanız çok söylemiş. Yorum bağlantısı
Hasan Çiçek 10 Ocak 2009 Yazar Paylaş 10 Ocak 2009 Aynı sorun bendede vardı 180 TL.ye haletti ustam.Direksiyon kutusunun çuk pahalı olduğunu duydum.Ustanız çok söylemiş. uğur bey peki şu anda herhangi bir problem var mı yani eskisi gibi oldu mu? Yorum bağlantısı
Uğur Çelik 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Aracımı 1 ay önce sattım,yapıldıktan sonra 1 ay kullandım bir sıkıntı olmadı.Sanırım içinde keçe ve bilyeler var onlar falan değişiyor.Çok paralar vermeye gerek yok 200 TL. civarına yaparlarsa yaptırın bence. Yorum bağlantısı
Hasan Çiçek 10 Ocak 2009 Yazar Paylaş 10 Ocak 2009 tamir önerilir. anladım o zaman ben uygun fiyata yapan bi usta bulmaya çalışıcam. eğer ki bulamazsam mecburen 350 tl ye satın almam gerekecek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Çıkma direksiyon alınırsa: 1. Çıkmanın kaç km sonra aynı kaçağı yapacağını kestirmek zor ama daha hızlı kaçıracağı kesin, zira çıkma direksiyon yağsız beklemiş demektir ve conta-keçe sertleşmiş, çatlamıştır, hatta depolama sürecinde nem vs. yüzünden iç milde korozyon riski var 2. Ehil tornacının yapacağı tamirat sonucu, direksiyon mili, sıfır parça kadar ömüre sahip olacaktır. 3. Herşeyden önce, direksiyon milindeki tozluklar açılmalı ve yağ kaçağının yeri tespit edildikten sonra işlem yapılmalıdır. 4. Yanlış anlamadıysam, 3 günde yağ kaçıyor? Tamir takımı kaynaklı, milden kaçsa 3 dakika bile sürmemesi lazımdır (%99) Yorum bağlantısı
Hasan Çiçek 10 Ocak 2009 Yazar Paylaş 10 Ocak 2009 Çıkma direksiyon alınırsa:1. Çıkmanın kaç km sonra aynı kaçağı yapacağını kestirmek zor ama daha hızlı kaçıracağı kesin, zira çıkma direksiyon yağsız beklemiş demektir ve conta-keçe sertleşmiş, çatlamıştır, hatta depolama sürecinde nem vs. yüzünden iç milde korozyon riski var 2. Ehil tornacının yapacağı tamirat sonucu, direksiyon mili, sıfır parça kadar ömüre sahip olacaktır. 3. Herşeyden önce, direksiyon milindeki tozluklar açılmalı ve yağ kaçağının yeri tespit edildikten sonra işlem yapılmalıdır. 4. Yanlış anlamadıysam, 3 günde yağ kaçıyor? Tamir takımı kaynaklı, milden kaçsa 3 dakika bile sürmemesi lazımdır (%99) yani şöyle söyleyim çağlar bey yağ hiç yokken koydum max. a kadar ve yaklaşık 4 gün sonra tekrar tamamen boşalmıştı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 yani şöyle söyleyim çağlar bey yağ hiç yokken koydum max. a kadar ve yaklaşık 4 gün sonra tekrar tamamen boşalmıştı Yağ pahalı 250 gramı 8 lira... falandır... Çözüm bulun bence... Ama 400 lira tamirde çok pahalı... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2009 Paylaş 10 Ocak 2009 Genelde mildeki keçeden kaçırmalarda 4 günden daha hızlı sürmesi lazımdır. Yorum bağlantısı
Hasan Çiçek 11 Ocak 2009 Yazar Paylaş 11 Ocak 2009 Genelde mildeki keçeden kaçırmalarda 4 günden daha hızlı sürmesi lazımdır. e o halde kaçak sizce başka bir yerden mi o zaman çünkü 3-4 günden erken bitmedi.... mehmet bey zaten mecbur çözüme ulaşmam lazım biran önce çünkü ayın 24 ünde aracın muayenesi yapılacak yaptırmam şart ama 400 lira gerçekten yüksek bi fiyat Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 11 Ocak 2009 Paylaş 11 Ocak 2009 e o halde kaçak sizce başka bir yerden mi o zaman çünkü 3-4 günden erken bitmedi.... mehmet bey zaten mecbur çözüme ulaşmam lazım biran önce çünkü ayın 24 ünde aracın muayenesi yapılacak yaptırmam şart ama 400 lira gerçekten yüksek bi fiyat 400 lira gerçekten çok. Geçen sene bir ara sormuştum 100-150 civarı demişlerdi. Yorum bağlantısı
Hasan Çiçek 11 Ocak 2009 Yazar Paylaş 11 Ocak 2009 400 lira gerçekten çok. Geçen sene bir ara sormuştum 100-150 civarı demişlerdi. zafer bey o sorduğunuz yeri hatırlıyorsanız adresini bana da verebilir misiniz acaba? bende orasıyla irtibata geçip hemen tamir ettirmek isterim Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 11 Ocak 2009 Paylaş 11 Ocak 2009 Sanayide gittiğim bir usta vasıtasıyla öğrenmiştim ama ona sorarım yani direk gidip fiyat almadım Yorum bağlantısı
Hasan Çiçek 11 Ocak 2009 Yazar Paylaş 11 Ocak 2009 Sanayide gittiğim bir usta vasıtasıyla öğrenmiştim ama ona sorarım yani direk gidip fiyat almadım anladım o zaman zahmet olmazsa sizden haber bekliyorum ben teşekkür ediyorum Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 11 Ocak 2009 Paylaş 11 Ocak 2009 Yağ pahalı 250 gramı 8 lira... falandır... Çözüm bulun bence... Ama 400 lira tamirde çok pahalı... Bu fiyat fren hidroliği fiyatı galıba. Yorum bağlantısı
İbrahim Çelen 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 Arkadaşlar merhaba bu konuda benimde sıkıntım var,benim direksiyonda azda olsa bir boşluk var oda beni rahatsız ediyor.geçen gün serviste gösterdim direksiyon kutusu arızalı dediler.Fiyatını sordum 2200 tl. dediler ama 350 ile 400 bursada yaptırırız dediler .bende öyle kullanmaya devam ediyorum.Bu arada servis yalova ford erdeğer .teşekkürler. Yorum bağlantısı
Arda Inan 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Kitapçıkta kullanılması gereken yağ için ESP-M2C 166H diyor ama bu vasıfta yağ bulamıyorum arkadaşlar direksiyon hidrolik yağı seviyem min'in altına düşmüş napabilirim ? Forumda bir kaç yerde ATF Dexron 2 oluyor demişler öyle mi yapmak lazım? Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 150 ile 200 tl arasında tamir ediyorlar ve 1 yılda garanti veriyorlar bence tamir ettirin direksiyon hidroliği ve işçilikle beraber 350 tl ye malolabilir size Yorum bağlantısı
Arda Inan 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Kendi sorumu cevaplayayım Castrol TQ-D karşılıyor ESP-M2C 166H standardını. Araştırmaya devam... Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Aynı sorun bendede vardı. Direksiyon kutusunu söktürdüm sökdürürken körüklerin içi dahi yağ dolmuş o kadar kaçırıyormuş yenisine 1000tl dediler. Daha sonra tesadüfen 250 tl ye çıkma temiz bir tane buldum taktırdım şuan çok rahat keçelerden kaçırıyor sizinkiden sanırım ama ilk önçe hortumları kontrolden geçirin daha sonra kecelere baktırım eğer keçelerden ise tamiri ile uğraşmayın randıman vermiyor çıkma bulun taktırın Yorum bağlantısı
Recommended Posts