İçeriğe Yönlendir

4 Mevsim lastikleri- Yaz-Kış lastikleri farkı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Övgü Gürşen
Çağlar abi gerek kalmadı sağolasın.Sava'dan vaz geçtim ve dün aracıma 185/60R14 ebatında Kumho Solus KH17 lastik siparişi verdim. Tanesi 75TL'ye mal oldu. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sava vb dip kalite ürünlerden çok daha iyi olmasına karşın Kumho genel anlamda sert karakterli ve gürültülü bir lastik markası. ben testlerden de ötürü ortalama görüyorum, başkaları ne der bilmem. ancak her halükarda sava vb ürün tercih edilmemeli bu marka bu fiyata alınabiliyorken.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

conti premium contact 2 195 60 15 88V , Performans lastiği olarak kullanan varmı ? Dört mevsim veya yaz lastiği olarak, Yorumlarınızı paylaşırmısınız ?

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
conti premium contact 2 195 60 15 88V , Performans lastiği olarak kullanan varmı ? Dört mevsim veya yaz lastiği olarak, Yorumlarınızı paylaşırmısınız ?

valla onun büyük abisi sport contact 2 yi kullanıyorum. kendisini, şehir içinde 10 üzerinden 3 ile, şehir dışındaki pütürlü asfaltta ise 8 ile değerlendirebilirim. kaymak asfaltta ve ses olarak çok başarısız bir lastik. bu lastik her ortamda çok gürültülü. yalnız belirteyim kumho'dan da daha iyi. benim kastım ligindeki lastiklere göre.

bu arada pre con 2 ile farklıdır. performans lastiği dediğin için yazma ihtiyacı hissettim.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Dün taktırmış olduğum Kumho solus kh17 185/60/14 82H lastiklerimden ilk izlenimim güzel oldu. Lastikler gayet sessiz.Benim eski Lassa Mirattalar ne ses yapuyormuş öyle yaf. Bunları taktırınca daha iyi anladım.

Lastiklerim çabuk aşınma yapmazsa gayet güzel.Fiyat olarakta gayet uygun. İlk izlenimlere göre yazlık lastik taktıracak arakadaşlara tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cem Borak

Selam Arkadaşlar,

Çok sık sizlerle bir araya gelemezsemde sizlerin desteğini albileceğimi bilmek insanı rahatlatıyor.

Bridgestone marka lastiklerimin diş derinlikleri iyi olmasına rağmen çok sertleşti ve yol tutuşuda fena . Zaten aracım otomatik (Mondeo 2,0 AT) olduğu için hakimiyet diye bir şey kalmadı.

Lastik fiyatlarıda bu aralar beni üzecek seviyede. Bu sebeble Daha önce duyduğum ve olumlu eleştirilerini okuduğum Petlas marka lastik düşünüyordum. Ama Satıcının elinde SAVA marka yeni bir Lastik varmış. Tipi 4 mevsim Adapto. Birde Petlas ın İmperium PT511Ne dersiniz Sizler bu işin Miri olmuşsunuz . Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden yorum ve tavsiyeleriniz için Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Tayfun Karakuş
Selam Arkadaşlar,

Çok sık sizlerle bir araya gelemezsemde sizlerin desteğini albileceğimi bilmek insanı rahatlatıyor.

Bridgestone marka lastiklerimin diş derinlikleri iyi olmasına rağmen çok sertleşti ve yol tutuşuda fena . Zaten aracım otomatik (Mondeo 2,0 AT) olduğu için hakimiyet diye bir şey kalmadı.

Lastik fiyatlarıda bu aralar beni üzecek seviyede. Bu sebeble Daha önce duyduğum ve olumlu eleştirilerini okuduğum Petlas marka lastik düşünüyordum. Ama Satıcının elinde SAVA marka yeni bir Lastik varmış. Tipi 4 mevsim Adapto. Birde Petlas ın İmperium PT511Ne dersiniz Sizler bu işin Miri olmuşsunuz . Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden yorum ve tavsiyeleriniz için Teşekkürler.

bence önemli olan ilk önce sizin lastikden beklentiniz

eğer sessizlik istiyorsanız düz desenli bir lastik almalısınız

eğer performans ve yol tutuşu istiyorsanız lastik üzerinde bol kanal ve şerit olmalı

yok önemli olan hız diyorsanız v desenli lastik almanızı tavsiye ederim

çok çukurlu bol kasisli yerlerde geziyor iseniz , durmadan rot balans ihtiyacınız oluyorsa lastik yanağı ekstra kuvvetlendirilmiş jant kenarını dışdan kavrayan lastiklere bakmalısınız

tüm bunların yanında ekomi , yakıt tüketimi , lastik ömrü diyorsanız , daha az sürtünen , daha az aşınan sert yada yumuşak hamurlu lastiklere bakmalısınız .....

lastik marka ve modeli hakkında sizin isteklerinize göre öneride bulunabilirim ....

Yorum bağlantısı
Cem Borak
bence önemli olan ilk önce sizin lastikden beklentiniz

eğer sessizlik istiyorsanız düz desenli bir lastik almalısınız

eğer performans ve yol tutuşu istiyorsanız lastik üzerinde bol kanal ve şerit olmalı

yok önemli olan hız diyorsanız v desenli lastik almanızı tavsiye ederim

çok çukurlu bol kasisli yerlerde geziyor iseniz , durmadan rot balans ihtiyacınız oluyorsa lastik yanağı ekstra kuvvetlendirilmiş jant kenarını dışdan kavrayan lastiklere bakmalısınız

tüm bunların yanında ekomi , yakıt tüketimi , lastik ömrü diyorsanız , daha az sürtünen , daha az aşınan sert yada yumuşak hamurlu lastiklere bakmalısınız .....

lastik marka ve modeli hakkında sizin isteklerinize göre öneride bulunabilirim ....

İlginize teşekkürler,

Bu bahsettiklerinizi şöyle bir araya getirebilirim. Dört mevsim kullanabileceğim ekomik , yakıt tüketimi az , lastik ömrü uzun performans ve yol tutuş iyi olan bir Lastik istiyorum. Umarım çok şey istemiyorumdur. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Dört mevsim diye bir lastik yok şimdilik (yeni çıkan bazı modelleri saymazsak ki onların da 4 mevsimde de çok iyi performans verdikleri söylenemez) Ebatınızı bilmiyorum ama Continental ya da Michelin sizi üzmez.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sava (galiba romanya) ve petlas ta fiyatı ile orantılı lastiklerdir. Petlas biraz seslidir (uğultu), ayrıca herhangi bir testine rastlanılamaz; ancak sava nın testlerini okuyabiliyoruz. Bu lastikler için hangi ebatta ne kadar fiyat aldınız acaba?

Genel: ne kullandığınzı bilirseniz sıkıntı yaşamassınız.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tayfun Karakuş
İlginize teşekkürler,

Bu bahsettiklerinizi şöyle bir araya getirebilirim. Dört mevsim kullanabileceğim ekomik , yakıt tüketimi az , lastik ömrü uzun performans ve yol tutuş iyi olan bir Lastik istiyorum. Umarım çok şey istemiyorumdur. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

açıkcası bu dediklerinizin hepsinin bir arada olduğu bir lastik var ise bende almak isterim :)

benim size tavsiyem kış haricinde 3 mevsim kullanabilceğiniz , yakıt tüketimi az , lastik ömrü uzun , performans için bişey diyemem ama yol tutuşuve fren mesafesi iyi olan , biraz sesli ama kafa ağrıtıcı değil , ve bence diğer markalar ile kıyaslandığında oldukça ekonomik bir fiyatı olduğunu düşündüğüm lastik marka ve modeli : Michelin Energy Saver

daha detaylı bilgiyi burda bulabilirsiniz ...

http://www.michelin.com.tr/tr/front/affich...=20060301144421

Yorum bağlantısı
Cem Borak

Arkadaşlar Dunlop SP Sport Maxx için ne diyorsunuz. veya Michelin Energy Saver . Aracım Ford Mondeo 2,0 AT 2001 model. ne olur alternatifler verin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fiyat/perfomansta Fulda Carat Progreso yu inceleyin derim. Aracınıza daha uzun zaman bineceksiniz, Goodyear Optigrip fena halde çok uygun bir seçim. Aşınması inanılmaz az, yakıt tüketimini düşürüyor, yol tutuşu harika, ilk satın alma fiyatı, yıllar sonra kendini çıkarıyor. Ayrıca her türlü yarılma-balona karşı değişme garantili.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Aşınmanın az olması kullanım ömrünü arttırmalı mı? Yıllar sonrasına etkisi performans eğrisinin daha geç düşmesi anlamına gelir herhalde ama bu çok fazla ömrü uzatır mı?

Ben yumuşak ya da değil her lastik için 20-30 bin'lerde performansının düştüğünü ve 40-45 bin gibi de değiştirmek gerektiğini düşünüyorum. Michellin, Pireelli ve Conti kullanmışlığım var. Max. 55 bin km kullanmışımdır ama hep 45 bin'de artık değiştirmem gerektiğini hissetmiş yaz sonunda değiştirmişimdir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Optigrip ezber bozan bir lastik. Yol tutuş özelliklerini, 5000 km sonra bile hiç kaybetmiyor. Şimdiye kadar 7000- 10.000km geçince lastiğin yarı kabiliyetinin yok olduğunu çok gözlemlemiştim.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Fiyat/perfomansta Fulda Carat Progreso yu inceleyin derim. Aracınıza daha uzun zaman bineceksiniz, Goodyear Optigrip fena halde çok uygun bir seçim. Aşınması inanılmaz az, yakıt tüketimini düşürüyor, yol tutuşu harika, ilk satın alma fiyatı, yıllar sonra kendini çıkarıyor. Ayrıca her türlü yarılma-balona karşı değişme garantili.

"Ayrıca her türlü yarılma-balona karşı değişme garantili."

Çağlar abi emin misin bu garantiden? Kaza garantisi gibi bir şey bu. Yarmak zor bir şey değil yani, nasıl olacak o iş?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Goodyear, H serisinden sonraki lastiklerine, balon-yarılma-yırtılma dahil birebir değişim yapıyor, yetkili bayiden fatura ile satın alırken, 1 bilgi formu veriliyor, 1 sene içinde ücretsiz, sonraki senelerde cüzi ücret ilavesi ile değişim yapılıyor. yaralı lastikl ile bayiye başvurulması ve onların yetkili kontrolü sonrasında değişim yapılıyor. PAtinaj;lastik yüzeyinde düzleşme hariç!

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Goodyear, H serisinden sonraki lastiklerine, balon-yarılma-yırtılma dahil birebir değişim yapıyor, yetkili bayiden fatura ile satın alırken, 1 bilgi formu veriliyor, 1 sene içinde ücretsiz, sonraki senelerde cüzi ücret ilavesi ile değişim yapılıyor. yaralı lastikl ile bayiye başvurulması ve onların yetkili kontrolü sonrasında değişim yapılıyor. PAtinaj;lastik yüzeyinde düzleşme hariç!

vallahi süpermiş. eskidikçe yarıp yenilemez mi kullanıcılar?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Goodyear bölge müdürleri ve kendi teknik ekibi de o kadar salatalık kıvamında değildir yane :p

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Goodyear bölge müdürleri ve kendi teknik ekibi de o kadar salatalık kıvamında değildir yane ;)

:) tahmin etmiştim. üretim hatalarına karşı balon ve yarılma gibi garantileri var diyorsun yani.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hakan Yıldız
Autoshow dergisinde güzel bir test vardı. Ülkemizde pek fazla bilinmeyen, bilen lastikçilerin de bildirmediği 4 Mevsim lastiği konusu ilginçtir. Lastikler, genelde satın alma aşamasında, fiyat üzerinden değerlendirme yapılan bir konudur. 4 mevsim lastikleri, her zeminde ortalama performans sunan lastik cinsleridir, ortalıkta ralli yapmadan geziyor ve karlı günlerde de yolda kalmadan şehir içinde ulaşım imkanı istiyor iseniz bu lastik cinsi nispeten en ekonomik çözümdür, yeterki zemin şartlarında nasıl davranacağını bilin. Test sonuçları kısaca:

Çok iyi:

Goodyear Vector - Hankook Optimo 45

İyi:

Kumho Slous Vier KH21 - Vredestein Quatrac 3

Tatminkar:

Barum Quartaris - Dunlop Sp - Pirelli P 2500

Uzak durun:

Maxxis All Season

Testlere bakarken en önemli kriter sıralamasında ıslak zeminde fren mesafesi vardır: Yaz lastiğine en yakın durma mesafesi +2 metre ile Goodyear Vector, kuru zeminde Hankook 45 ön plana çıkmakta. Bunun dışında karlı zeminde kış lastiğine çok yakın performans sergiliyorlar.

Ayrıca yaz lastikleri içinde, en sessiz lastiği arayanlar var ise, Adac testlerine göre en sessiz lastik Yokohama C Drive çıkmış. Kuru-Islak zeminde de mükemmel performansı olan bu lastiğin tek dezavantajı hızlı aşınması.

Test linki

yokohama_cdrive_m_tcm8-177572.jpg

Mesela bu lastik toplam puanda test birincisi değil ama tesleri yorumlarken, size yakın, ilgilendiğiniz kriterlerin puanına bakarak size en uygun seçimi yapabilirsiniz. Örneğin aynı test için konuşursak, ömrü en uzun lastik olsun, ben fazla km yaparım diyenler Fulda Carat Progresso yu seçecektir gibi.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Emre Samet Yılmaz

arkadaslar bende roadstone 175/65/14 lastık almayı dusunuyorum acaba roadstone kullanım acısından nasıl bır rahatlık hıssı verıcektır yardımcı olurmusunuz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fiyatını bilmem ama o ebatta en iyi marka lastikte, adette 10-15 TL oynar. Ben olsam bir daha araştırırdım.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
arkadaslar bende roadstone 175/65/14 lastık almayı dusunuyorum acaba roadstone kullanım acısından nasıl bır rahatlık hıssı verıcektır yardımcı olurmusunuz

esnaf adam hesabını iyi yapar. başta vereceği parayı düşünmez tek başına. toplam sahip olma maliyetine bakar. bu lastiği bedava vermedikleri sürece kullanmaz.

Fiyatını bilmem ama o ebatta en iyi marka lastikte, adette 10-15 TL oynar. Ben olsam bir daha araştırırdım.

işte kimsenin reddedemeyeceği bir öneri. bu kadar az fark varken kötü lastikle hayattan uzaklaşmak niye?

Yorum bağlantısı
Emre Samet Yılmaz

esnaf adam hesabını iyi yapar. başta vereceği parayı düşünmez tek başına. toplam sahip olma maliyetine bakar. bu lastiği bedava vermedikleri sürece kullanmaz.

pekı senın fıestaya 175/65 r14 ebatlarında onerebılecegın en ıyı lastık nedır

Yorum bağlantısı
Emre Samet Yılmaz

suan bırde bridgestone er 300 var bu nasıldır kullanan varmıdır

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...