İçeriğe Yönlendir

Güzergah Önerir misiniz?


Fedai Özoğlu

Recommended Posts

Fedai Özoğlu

Allah nasip ederse pazartesi Alanyaya gidiyorum. Yollar konusunda sizden yardım istiyorum Konya üzeri nasıl kar kış var mı? Lastiklerim yıpranmış(60.000 inci km'resine adım atacak) Silifke Alanya arası virajlı biliyorum ama buzlanma olur mu onu bilmiyorum. iki güzergahtan hangisi size mantıklı gelir sizinle istişare edeyim dedim.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

bu aralar buralarda hava iyi yalnız cıkmadan önce alacabel in durumunu karayollarından sormanızı tavsiye ederim tabi konya üzeri gideceksiniz pozantıya kadar zaten otoban pozantı ulukuşla arası biraz sıkışık olur sonrasında sıkıntı yasamazsınız

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

otobüsler Sahilden alanya antalya yapıyorlar. ama benim lastikler çok iyi değil hatırladığım kadarı ile toroslar çok rüzgarlı geceleride çok soğuk oluyordu. acaba buzlanma yapıyor mu diyorum.

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Silifke - Gazipaşa arası benim favori yollarımdandır, manzarası, doğası, az trafik ve çok virajla sportif araç kullanmaya izin vermesi başlıca nedenleri.

Ancak yaklaşık 150 km neredeyse hiç düzlük olmayan ve göreceli dar bir yolda katediyorsunuz. Yorucu ve sıkıcı olabilir.

Gece geçmenizi önermem.

Buzlanma ise hiç duymadım, sahil şeridinde şu sıralar ısı 15 derece civarında ancak yağışlı. Yani risk faktörü ıslak yol şu anda. 60K lastiklerle çok cazip bir yolculuk olmaz.

Herşeye rağmen sahil yolunu öneririm, sabırla ve yavaş kullanarak gelin.

Ve kendi güvenliğiniz için lastiklerinizi en kısa zamanda, hatta bence yola çıkmadan önce değiştirin...!!!!

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Bir keresinde Ankara-Mut-Silifke arasında gittim, perişan olmuştum, arabayı bırakıp geri dönecektim. Yol kötü diye Silifke-Antalya arasını otobüsle dönüp Antalya'dan Ankara' ya döneyim dedim. Arabayı bıraktığım yer yanımada çocuk verdi, çocuk limon koklayıp duruyordu, yolları görünce neden kokladığını anladım :D Silifke-Antalya arasınıda 6 saatde gitmişti otobüs. Seçim sizin..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan

Hemşerim Antalya desydin kesinlikle Konya üzeri derdim ama Alanya olunca bilemiyorum.Mersin den sonra o yol perişan ediyor insanı.Çok virajlı ve dar.Ben Antalyaya giderken hep Adana-Pozantı-Konya istikametinden gider gelirim.Yol yaklaşık 90 km daha fazla ama yakıtta pek farketmiyor.Çünkü devirli kullanıma müsait bir yol.

Şehirlerarası otobüs firmaları hangi güzergahı tercih ediyorsa siz de onu tercih edin.

Otobüs firmaları yolcu potansiyeli daha fazla olan güzergahı tercih ederler :D

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Levent Temel

Mersin-Silifke ye geldiğinde 2 tercihin olabilir.Ya Antalya yolu ya da Mut-Karaman-Konya yolu..Burdan güzergahın mut ermenek sarıveliler alanya olur ki bu yol 45 km diğer yola göre kısadır.Ancak bu yoldan kışın gitmeni tavsiye etmem.Ermenekte havanın durumu belli olmaz..

Diğer istikamet ise silifke aydıncık bozyazı anamur gazipaşa alanya'dır.Bu yol manzarası çok güzel ancak yol tek şerit ve dar gazipaşaya kadar.Bir de çok virajlı.Bazı yerlerde iki otabüs yanyana geçemez birbirine yaol vermesi gerekir.Tercih senin ancak ben olsam ikinci seçeneği seçerdim(daha güzel ve eğlenceli)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...