İçeriğe Yönlendir

Focus II direksiyon modları

Şükrü Güzelsu

Recommended Posts

Şükrü Güzelsu

benim araçta dreksiyon modları var yol bilgisayarında deniyorum spor moduna alıyorum bir değişiklik hissedemiyorum standarta alıyorum gene aynı konforda aynı peki bir değişiklik hissedilemiyorsa neden yapmışlar acaba merak ediyorum ne işe yarıyor kullanıma bir etkisi olmayacaksa bilgisi olan varmı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

comforta alınca daha yumuşak oluyor, sporta alınca daha sert oluyor gibi geldi bana. norlam de ortası.

Yorum bağlantısı
Gürkan Üşenmez

Aracınızı seçtiğiniz moda göre kullandığınızda farkını anlarsınız..

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu
benim araçta dreksiyon modları var yol bilgisayarında deniyorum spor moduna alıyorum bir değişiklik hissedemiyorum standarta alıyorum gene aynı konforda aynı peki bir değişiklik hissedilemiyorsa neden yapmışlar acaba merak ediyorum ne işe yarıyor kullanıma bir etkisi olmayacaksa bilgisi olan varmı

bence psikolojik olsa gerek ruh haline göre mesela spor modunda yorgun ve bitkinseniz modlar birbirini tamamlamayacaktır :D

Yorum bağlantısı
Ali Yaşar

Bende uzun zaman sizin gibi düşünmüştüm, bunların hiç farkı yok diye. Bir ara spor moda almıştım öyle bırakmışım. Uzun zaman öyle kullandım. İki gün önce kurcalarken farkettim ve sportdan konfora aldım. Bariz bir fark oldu. Direksiyon hafifledi. Deneyin sizde farkedeceksiniz.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Yücel Çekmez

bende uzun süredir spor modda kullanıyorum. 3 modunda aralarında belirgin bir fark yok.bana sanki bi özellik olsun diye konmuş gibi geldi. fiat araçlarındaki city modu gibi bişi değil yani..konfor moduna alındığında fazlaca bi elektrik desteği sunmuyor.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

sırf bu modların benim arçta olup olmadığını öğrenmek için servise gideceğim. çünkü yol bilgisayarında hla görünmüyor.bugün aracın akü ile bağlantısını kestim 5 dk bekledim belki kafası karışmıştır diye ama nafile yine yok :D

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Sefa abiye katılıyorum onun farkı dururken yada düşük süratlerde anlaşılmaz ve sadece süs olsun diye yapılmamıştır... Aksinin ispatlanması halinde fordun uğrayacağı zararı düşünün birde ??

Bizdede transporter var ve direksiyonu bana o kadar hafif geliyor ki fiestaya göre, yüksek sanki yanlış bi harekette araba anında bir tarafa yatacak gibi...

Bence fordların direksiyonu tam ayarında ve süper ne çok ağır ne çok hafif ilk kullananlar ağır bulurlar bende öyleydim ama kullandıkça faydasını görürsünüz...

Yorum bağlantısı
Okan Beloğlu

Özgür bey,

Sizin araçta bu özellik varmı acaba ? Benimkinde yokta .(direksiyon modu) Yada ben mi göremiyorum...

Yorum bağlantısı

Okan bey:

Bildiğim kadarıyla dizel araçlarda var bu direksiyon modu aracınız benzinliyse sizinkinde olmayabilir. :)

Yorum bağlantısı
Yücel Çekmez

servisin attığı koca bir yalan...yüksek hızda kendini hissettirmesi çok saçma bi tez...konfor modunun yüksek hızda kendini hissettirmesi zaten bi üretim özelliği olamaz...en azından 1 asırlık bir oto markasının böyle bi mantık yürütmesi çok saçma...basitçe düşünelim..park yaparken konfora alırız...yumuşacık olur,serçe parmağımızla bile döndürebiliriz...ama böyle olmuyor...konfor moduna aldım 190 a çıktım, yine taş gibi oldu..demek ki yüksek hızda da değişmiyor...park ederken spor moduna alıyorum, konforda nasılsa yine öyle oluyor..diyelim ki benim sistemim çalışmıyor..arkadaşım benden 1 ay sonra aldı...onunkinde baktım, yine aynı...aracı aldığım yerde tanıdık bi usta var..düşüncemi söyledim...hiçbişi demed, sadece güldü..boşver abi satarken böyle bi özellik var dersin işte dedi..yani ben kendi arabam için söyleyecek olursam, 3 modun birbirinden çok küçük bir farkı yok...diğer üye arkadaşlarınkinde varsa ne mutlu sizlere..ben aracımı almadan önce fiatın city modunu kullanmıştım, gerçekten farkı görmüştüm...focusu alırkende öyle bişey olacağını sanarak almıştım...ama hayal kırıklığına uğradım

bu arada 2005 ghia da bu özellik yok...aynı şekilde şuan ki trendlerdede yok...yanlış anlaşılmasın...ben aracımın yüksek hızlarda verdiği direksiyon güveninden memnunum...sadece var olan bu donanımı hissedememek beni üzdü

Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak
(düzenlendi)
servisin attığı koca bir yalan...yüksek hızda kendini hissettirmesi çok saçma bi tez...konfor modunun yüksek hızda kendini hissettirmesi zaten bi üretim özelliği olamaz...en azından 1 asırlık bir oto markasının böyle bi mantık yürütmesi çok saçma...basitçe düşünelim..park yaparken konfora alırız...yumuşacık olur,serçe parmağımızla bile döndürebiliriz...ama böyle olmuyor...konfor moduna aldım 190 a çıktım, yine taş gibi oldu..demek ki yüksek hızda da değişmiyor...park ederken spor moduna alıyorum, konforda nasılsa yine öyle oluyor..diyelim ki benim sistemim çalışmıyor..arkadaşım benden 1 ay sonra aldı...onunkinde baktım, yine aynı...aracı aldığım yerde tanıdık bi usta var..düşüncemi söyledim...hiçbişi demed, sadece güldü..boşver abi satarken böyle bi özellik var dersin işte dedi..yani ben kendi arabam için söyleyecek olursam, 3 modun birbirinden çok küçük bir farkı yok...diğer üye arkadaşlarınkinde varsa ne mutlu sizlere..ben aracımı almadan önce fiatın city modunu kullanmıştım, gerçekten farkı görmüştüm...focusu alırkende öyle bişey olacağını sanarak almıştım...ama hayal kırıklığına uğradım

bu arada 2005 ghia da bu özellik yok...aynı şekilde şuan ki trendlerdede yok...yanlış anlaşılmasın...ben aracımın yüksek hızlarda verdiği direksiyon güveninden memnunum...sadece var olan bu donanımı hissedememek beni üzdü

Sanırım bir asırlık bi oto markası hiçbir işe yaramayan bir donanımı arabalarına koyup kendini rezil etmek istemez...

tarihinde U?ur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Eğer bunun tamamen söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorsunuz bi dava açın forda test edilsin ve yokluğu kanıtlandığı taktirde hem size maddi manevi tazminat ödemek zorunda kalırlar hemde dünya çapında büyük bir zarar uğrarlar...

Sanıyorum sizin beklediğiniz şeyle donanımda olan şey farklı... Siz şehir içinde park ederken yumuşamasını istiyorsunuz oysa aracınızda bulunan özellik sürüş sırasında etkileyen birşey...

Atıyorum aracınızda esp var ve siz düğmeden kapatıp sürüyorsunuz bi fark yok açıyorsunuz bi fark yok ama esp aracın limitlerini çok zorlayıp ta yüksek hızlarda savrulmadan devreye girmez ve çoğu zmn devreye girdiğini bile farketmezsiniz...

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Sedat Beşer

Merhabalar,

2011 Model benzinli otomatik titanium sahibiyim. Yol bilgisayarında bu bahsedilen özellik görünmüyor. Aktif edilebilitesi var mıdır?

Yorum bağlantısı

Merhabalar,

2011 Model benzinli otomatik titanium sahibiyim. Yol bilgisayarında bu bahsedilen özellik görünmüyor. Aktif edilebilitesi var mıdır?

Benzinlilerde yok maalesef sadece dizellerde var bu özellik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN

3 Mod arasında farkı hissetmeyen standart şofördür. Standart bir şoförün o modları hiç kurcalamaması tıngır mıngır ayağımı yerden kessin spec :D kullanması gerekir.

Bazı şeyler var ki, izah edilemiyor. Hissediliyor ya da kavranıyor. Kavramak... Evet bu :)

Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak

Kesinlikle fark var özellikle direksiyonun hafifliği konforda çok yumuşak oluyor. Spor modunda kullanma kılavuzunda direksiyon tepkilerini hissedersiniz diyor ayrıca denemedim ama. Şanzıman içinde var benzer ayarlar ekonomik filan diye daha alt devirde vites geçiyor otomatiklerde.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
İlyas Annaç

Herkese Merhaba

2006 TDCİ Ghia Focusumda direksiyon opsiyonları var  STANDART - CONFORT - SPORT bu modlar direksiyona ya da araca ne gibi özellikler katmakta ?

Şimdiden teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Herkese Merhaba

2006 TDCİ Ghia Focusumda direksiyon opsiyonları var  STANDART - CONFORT - SPORT bu modlar direksiyona ya da araca ne gibi özellikler katmakta ?

Şimdiden teşekkürler :)

Bunlar direksiyonun sertlik ayarıdır. Comfort bir nebze daha yumuşak daha rahattır, şehir içi için ideal, sporda da direksiyon biraz daha sertleşir, hislenir. Uzun yol ve yüksek hızlarda daha güvenli ve daha zevklidir. Standart da anlıycağınız üzere ikisinin ortasında bir ayar.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Sezgin Sağdıç-2

Mrb fark gerçekten hissediliyor peki ben başka birşey sormak istiyorum yakıtı etkilermi konfor spor veya standart benim mantığımda konforda sanki fazla yağ pompalıyormuş gibi geliyor sporda ise daha az, konfor sanki daha fazla akım çekeceğinden az da olsa etkiler gibi geliyor bana

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ben sürekli spor modda kullaniyorum. Eşim için komfora aldım oyuncak gibi oldu garipsedim :) fark yok diyenler nasıl hissetmiyor farkı garip.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...