İçeriğe Yönlendir

2001 Model Fiesta Ghia


Uğraş Kaleli

Recommended Posts

Uğraş Kaleli

Merhaba Arkadaşlar 2001 model ford fiesta ghia sahibiyim.

Almadan önce çok araştırmadım kullanırken hoşuma gitti ve aldım alırken motor hacmini 1.25 sanıyordum. Ancak ruhsatında 1.4 yazıyor ve vergisinide ona göre ödedim. Ancak bazı internet sitelerinde satılık olan araçlar 1.25 motor olarak gösteriliyor acaba ghialar 2 çeşit motorlamı üretildi yoksa hepsimi 1.4

Bilenler konuyla ilgili yardımcı olabilirse sevinirim.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Fiestaların Ghia ve Fun modelleri 1.4 litre sanırım.

Yorum bağlantısı
Uğraş Kaleli

Ghia lar 1.25 se benim Ghia Nasıl 1.4 Oluyor ???

Yoksa Doğan Görünümlü Şahin Gibi Ghia Görünümlü Fun mı Benim Araba :D))

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.25 ler 2 tipti: Normal ve Ghia. İç döşeme-jant gibi aksesuar farkları vardı. 1.4 ler Fun olarak tek tipti ve Ghia arması vardı, abs opsiyoneldi, arka cam üstü spoiler ve değişik tasarım jantı standarttı, göstergeleri beyazdı.

Yorum bağlantısı
Sina Güran

Fun olanlar 1.4

Ghia olanlar ise 1.25

Yorum bağlantısı
Uğraş Kaleli

Benim arabamda 4 hava yastığı, elektrikli ayna,orj. çelik jant, klima, sis farı var ve bildiğim kadarıyla bu özellikler ghia'larda var.

Yine bildiğim kadarıyla ghia'lar 1.25 motor . Ama benim ruhsatta 1442 cc 75 bg olarak geçiyo bunda bi tuhaflık yokmu ya ?

1.4 fun 90 bg

1.25 ghia 75 bg die biliyorum ama benim ruhsatta 1.4 75 bg yazıyor. Ya motor hacmi yanlış yazıldı ruhsatta ya beygir gücü yada bildiklerimde yanılıyorum çok kafama takıldı. Sanırım Ford servisine gidip motor hacmini öğrenmem gerekecek :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lİfte alıp bloktaki hacim bilgisi yazan kabartma yazıya baktırın.

Yorum bağlantısı
Uğraş Kaleli

Bilgi için teşekkürler Çağlar abi yarın ilk işim o yazıya bakmak olacak .

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Ruhsata işlenen bilgi yanlıştır muhtemelen. Eğer Ruhsat yeni çıkartıldıysa hatayı düzeltiyorlar ancak Arkadaşımın İbizası 1.4 lt olduğu halde ruhsata 1.6lt Signo, motor hacmide 1596cc olarak işlenmiş, değiştirememişlerdi. Vergiyide o şekilde ödüyor muhtemelen. Uğraşın derim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O yazı dediğimiz blokta döküm kabartması şeklindedir. Veya bir serviste aracınızın şase no sunu Microcate yazın ve gerçek motor bilgisini okuyun.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğraş Kaleli

Sonunda işi kökünden çözdüm benim arabamda diğer Ghialar gibi 1.25 motor hacmine sahipmiş.

Ruhsat çıkartırken muamelecim işi halletmiş ve artık ruhsattada 1242 cc olarak geçiyor.

Tek sorun;eski ruhsatta motor hacmi 1454 cc olduğu için son bandrolü 1300 cc ve yukarısı olarak 137 lira yatırdım eski ruhsattada 1242 cc yazsaydı 77 lira ödeyecektim o konuda bi kazık yedik sanırım ama sorunum halloldu.

Yardımcı olan arkadaşlara özelliklede Çağlar Abiye çok teşekkür ederim .

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Dilekçe ile başvurursanız bir sonraki vergiden düşebilirler fazla ödediğiniz kısmını...

Yorum bağlantısı
Uğraş Kaleli

Nereye başvurmak gerekiyor acaba? Vergi dairesine mi ?Bide bu arabanın ruhsatını 2001 tarihliydi yani ilk günden beri 1300cc üzeri olarak vergisi ödenmiş bi araç, eğer böyle bişey söz konusu ise eski sahibide arkadaşımdı onada anlatıp birlikte dilekçe yazmamız daha mantıklı olur sanırım. Bu konuyu musahebecime bi danışmalıyım sanırım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Doğrudur vergi dairesine başvurmanız gerekir.Geri ödeme yapılmaz bence, arkadaşınız başka araba aldı ise alacaklı olabilir, yoksa onun işi biraz zor.Sizinki bana kalırsa kesin düşülür bir sonraki vergiden.

Yorum bağlantısı
Uğraş Kaleli

Arkadaşımda(aracımın eski sahibi) 4 tane araba var ! Eğer söylediğiniz gibi sonraki vergilerden düşülürse onunda çok işine yarar. Benimde temmuz bandrolüm 17 lira olur :)

Bu konuyu muhasebecimle konuşucam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Evren Ulusoy

ruhsat hatalı olabilir, benim araba içinde 105 beygir yazıyor ruhsatta :lol2: sanırım arabada ruhsatı okumuş ,105 beygir gibi davranıyor ama aslında 75 beygir.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...