İçeriğe Yönlendir

Fiesta Park Sensörü

Fırat Tarman

Recommended Posts

Fırat Tarman

Arabayı aldığım bayi son anda park sensörü taktı. Sadece sesli uyarı veren cinsinden. Önce kesik kesik, 30 cm'e gelince de sürekli ötmeye başlıyor. Sorularım;

- Bunun sesini kısmanın bir yolu var mı? Çok bağırıyor da :) Arkada oturanları rahatsız ediyor, özellikle bizim ufaklığı...

- Çevrede görünür hiçbir engel yokken bazen hiç ses çıkarmıyor, bazen de çok sık aralıklarla ötüyor. Tutarlı değil pek. Bu ucuz park sensörünün sorunu mudur, yoksa bir arıza mı var?

- Aynı altyapı (yani sensörler) kullanılarak daha gelişmiş bir model taktırabilir miyim? Yoksa tümünü baştan mı monte etmek gerekir? Devresi vs. arabanın neresindedir? Nasıl olsa işten anlıyoruz, belki bir modifikasyon yaparız :lol: Aslında bunları sorana kadar girişip sökücem sağı solu ama pek vakit bulamıyorum bu aralar, hem de tecrübesi olanları bir dinleyelim değil mi?

Teşekkürlerimle...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tarif ettiğiniz tip ucuzca markalar hatalı ötebiliyor, başka marka takılacak ise, eskisi tamamen sökülecek, sensör delik ebatı aynı ise sadece delikleri kullanabileceksiniz, sesin geldiği minik bir hoparlör genelde sensör beynine entegredir ve bagajın iinde bir yerlerdedri, onu bulun ve hoparlör deliğinin üstüne bant yapıştırın sesi azalır.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Ben 40 liraya hem sesli hemde görüntülü olanını almıştım geçen yıl, taiwan malıydı.. Ekranı takacak yer bulamadığım ve sadece sesi yeterli bulduğum için ekranı da döşemenin içine gizlemiştim.

Transportera takmıştım gayette memnundum.

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
bir ingiliz atasözü; ucuz mal alacak kadar zengin değilim. (bizim yahni meselesi yani)

garantili ve kaliteli bir ürün almanızı tavsiye ederim.

Bu tavsiyeyi bayiye yapmamın bir faydası olmaz değil mi ;)

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
Tarif ettiğiniz tip ucuzca markalar hatalı ötebiliyor, başka marka takılacak ise, eskisi tamamen sökülecek, sensör delik ebatı aynı ise sadece delikleri kullanabileceksiniz, sesin geldiği minik bir hoparlör genelde sensör beynine entegredir ve bagajın iinde bir yerlerdedri, onu bulun ve hoparlör deliğinin üstüne bant yapıştırın sesi azalır.

Anlaşıldı, kendim girişicem yine bu işlere ;) Vakit bulacağız artık bir şekilde. Adamlardan talepte de bulunmamıştım park sensörü için, kendi kendilerine takmışlar. Bilsem üzerine para verip doğru dürüst birşey taktırırdım.

Yorum bağlantısı
Ozan Mert

Ben geçen hafta aldım arabayı kocaeli den.Sensör ü de kargoyla gönderecekler bugün yarın gelir.

Bagaja mı delik açıyorlar nereye ? yoksa taktırmasam mı kararsız kaldım..

not:Bu arada koltuk çok içe gömük geliyor bu arabanın ön kaputu bile nerdeyse görmüyorum...yükseklik ayarları da en üstte??

acaba koltuk süngeri mi alsam..

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kadir Türkcan

servisin taktığı biraz dandik geçengün ona güvenip gerigeri giderken park yapımaz direğine çarptım ;)

Yorum bağlantısı
C.İlker Özsaraç

Benimki ile aynı bilmiyorum, benimkinde de ekranı yok. Bagaj da sol arka stop lambasının tesisatının olduğu bölüme koyuyorlar sensörün hoparlörünü. Döşemeyi kaldırın zaten göreceksiniz üzerinde üç kademe var ses düzeyi olarak, oradan ayarlayabilirsiniz. Eğer döşeme üstünde montaj yaptılarsa hoparlörü dediğim yere taşıyın (döşeme altına) ve sesi son konuma getirin.

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Zamanında ben de düşünmüştüm ama malesef serviste sıra olduğu için taktıramadım. Acaba arkaya 4 adet delik yerine 1 adet kamera alıp tamponu delmeden plaka aydınlatmanın oraya taksak olur mu? Ben de Prıhanna Leon marka navigasyon var AV girişine bağlasam işe yarar mı? Tabi bir de geri vites bağlantısı gerekecek..

Yorum bağlantısı
Çağrı Simsoy

Alfa 159 kullana yada binen varmı bilmiyorum

std. park sensörü mükemmel ön ve arka

geriye takmak filan yok arkanızdan yaya bile geçse çok yakın ise minik bir sinyal ile sizi uyarıyor

ön tarafta öyle

hatta kalabalık yerlerde yada trafikte

dıdıt dıdıt diye fazla öttüğüde oluyor ama arabayı korumak ve sağınızı solunuzu kontrol etmek için bence böyle aktif bir sistem olması gerekiyor

tabi ekranlı olması şart 159'da 3 kademeli gösteriyordu yanlış hatırlamıyor isem.

Bu şekilde harici bir sistem varmıdır bilmiyorum ama kaliteli olması şart. Bunların kablolarını filan nereden geçiriyorlar acaba en kötüsü arabanın olmadık yerlerinden kablo geçirmek aslında...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...