İçeriğe Yönlendir

Yakıt sorunu


Tufan Aydın

Recommended Posts

Tufan Aydın

selamlar.

98 hb sahibiyim. aracımı benzinli olarak kullanıyorum.iniş aşağı doğru geldiğinde benzin deposu doluyor sanki. yokuş yukarı çıkarken azalıyor. şamandra problemi olabilirmi. ibre kırmızıya yaklaştığında korkuyorum bitecek diye. çünkü çok dik yokuşlarda ibre kırmızıdanda geriye geliyor. aracın böyle bir durumda benzini bitebilirmi. araç düzlükte iken benzin ibresi kırmızı olduğunda içerisinde 8 lt benzin olduğu yazıyor orjinal kitapçıkta. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bir sorun olduğunu sanmıyorum.Tam tersine şamandıranız normal.Her araçta rampalarda bahsettiğiniz durum olur.En güzeli araç kırmızıyı uzun süre göstermeden yakıt almak.İşi şansa bırakmamak gerek.

Yorum bağlantısı
Tufan Aydın

valla hocam malum ekonomik durum. tasarruf yaparken araçtanda yapıyorum. 20 20 40 40 derken bitip gidiyor. :) limitleri zorlama zamanı. :unknw:

Yorum bağlantısı
Tamer Demirci

Bende Ayhan kardeşime katılıyorum şamandıranız normal aracın eğimine göre ibrenin çok aşırı olmamak kaydıyla oynaması normal hele bu boş depoda çok daha bariz belli olur.Benim belirtmek istediğim escort v.b araçlarda deponun içinde motor var bu haliyle çalışan bir parça olduğu için ısınma problemiyle karşı karşıya kalıyor mecburiyet halleri dışında deponun içinde çeyrek depo benzinden az yakıtın bu motorun yanmasına sebep olacağı söylenir hep gerçi bu konuda benden daha tecrübeli,bilgi sahibi arkadaşlar vardır ama ben bildiğim kadarını anlatmak istedim

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Panik yok gayet doğal bi durum. Ben yokuş aşağıyken bile o ibre kırmızının sol tarafındayken kilometrelerce yol gittim. Pompa yanar,motor patlar hikaye. En sonunda bi yerde tık der kalır araba en fazla. En sağlam yöntem aldığınız litreyi bilerek odametreyi sıfırlayın. Atıyorum;gösterge en dipte,20 liralık benzin aldınız. 7 litre benzin yaptı. Bununla şehiriçi ortalama 60-70 km gidebileceğinizi göz önüne alarak benzin göstergesini unutun. :) Bu konuda ihtisas yaptım diyebilirim. :D Işık ilk kez yandıktan sonra 60 km şehiriçi rahatlıkla gidilebiliyor,içiniz rahat olsun.

Yorum bağlantısı
Tufan Aydın

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...