İçeriğe Yönlendir

225 45 17 mi 205 50 17 mi?

Guest Onur Yılmaz

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Şu anda elimde uygunluk tablosu yok ama, 7.5 luk bir janta 215/45-50 takarsanız, jant kenarı lastikten de dışarıda duracak diye tahmin ediyorum yani takılabilecek ilk başlangıç ebatı 215 olmalı, bu da çok güvenli bir durum değil.

Yorum bağlantısı
Guest Onur Kara
Şu anda elimde uygunluk tablosu yok ama, 7.5 luk bir janta 215/45-50 takarsanız, jant kenarı lastikten de dışarıda duracak diye tahmin ediyorum yani takılabilecek ilk başlangıç ebatı 215 olmalı, bu da çok güvenli bir durum değil.

http://www.pneus-online.co.uk/equivalency-tables-advice.html

sanırım bahsettiğiniz tabloyu buldum.

min 205 max 235 ideal 215 ve 225 görünüyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

8 inch te 215 lastiğin çokkötü durduğunu görmüştüm, ama tabloya göre de 215 lastik 7.5 luk janta uygun gözüküyor, Lastikçiye giderek en azından 1 tanesini deneme amaçlı takıp, jant kenarı ile lastik yanağının uyumuna baktıktan sonra takılması mantıklı olur.

Yorum bağlantısı
Guest Onur Kara
8 inch te 215 lastiğin çokkötü durduğunu görmüştüm, ama tabloya göre de 215 lastik 7.5 luk janta uygun gözüküyor, Lastikçiye giderek en azından 1 tanesini deneme amaçlı takıp, jant kenarı ile lastik yanağının uyumuna baktıktan sonra takılması mantıklı olur.

anladım peki yanak olarak %1 çap küçülmesi yaratan 45 yanak mı yoksa %2buçuk çap büyümesi yaratan 50 yanak mı tercih edilmeli.

görsellik açısından küçülmeye karşıyım ama daha sağlıklı olanı yapmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lastik seçimi ciddi ve geri dönülmez masrafı yaptıran konudur, kimse sıkılmaz da, yazacak fikirler yazılmıştır diye düşünürüm. Açıkça yazacağım dost acı söyler:

1. Öncelikle motor hacmine göre max. 205 olmalı öngörüsünden yola çıkılmalı

2. Buna göre jant seçilmeli idi ama seçilmemiş

Neyse, elimizdeki veriler ile:

3. 215 taban takılması gerekecek ve 215/45 ebadı zorunlu olarak kendiğinden gün ışığna çıkmakta.

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
E 2 sayfa konu olmuş. Kaç kişi cevap vermiş. Sündürmenin alemi yok. Karar sizin.

++ :s

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Hakan Amasyalı
kimsenin sesi çıkmıyor sıkıldınızmı yoksa benden?

Hangi lastiği taktınız acaba ?

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

225 çok geniş bence muhtemelen tavana kadar çamur atacak :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...