İçeriğe Yönlendir

Focus 1 sis farı Montajı

Atilla Korkmaz

Recommended Posts

Atilla Korkmaz

focusuma yeni sis farı takmıştım. ghia olduğu için ön sislerin kabloları hazır şekilde çekilmişti. bir süre bu şekilde ön ve arka sisleri birlikte kullandım. ama kısa süre önce sislerim arızalandı. sigorta kutusuna baktığımda sigortasının attığını farkettim. yeni sigorta alıp taktığımda sisleri açtığımda sigorta tekrar attı.

röle bağlamak gerekiyormu bilmiyorum. kabloları orjinalde çekili olduğuna göre röle yeride belli olabilirmi. yoksa kısa devre yaptığı için mi sigortayı attırıyor.

daha önce sis takmış arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Atilla Korkmaz

banada öyle geldi. o yüzden dün sislerin kablolarını tekrar kontrol ettim ve yeni bir sigorta taktım çalıştı. ama çok fazla elektrik kullandığın farkedebiliyorum. arabanın rolantisi değişiyor. malum lpg li olunca.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

role takmak gerekiyor, ama takılıdır zaten, motordaki sigorta kutusuna bakın..

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Benim ambiantede de sis tesisatı hazırdı ve sisleri takıp ön-arka sis aynı anahtarla kullandım hiç sigorta sorun olmadı . Röle falanda bağlamadım .

+1 Ben de bir süre böle kullandım, problem olmadı...

Sonra 50 ytl'ye çıkma anahtar aldım, çok daha güzel oldu...

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Çağrı Harman

Arkadaşlar, Sis farsız arabaya binmek benim için ızdırap bir hal aldı :p Alttaki ızgara yekpare onun kesilmesi lazım sanırım.Ama ben becerebileceğimi sanmıyorum. Ghialarda sis farı için tesisat çekili midir. yoksa sıfırdan tekrar kablolama mı yapacağız. bir de sarı olan sinyalleri beyaza çevireceğim. Geçenlerde aynı (safir mavi) renkte focusda gördüm çok hoşuma gitti.

Dün bornova seymenlerde sordum 70 YTL dediler sadece montaja.

İZMİR'de

Hem sis farını alacağım hem de taktıracağım hesaplı bir yer var mı yada bu işi daha önce yapan biri bana tarif edebilir mi ?

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Arkadaşlar, Sis farsız arabaya binmek benim için ızdırap bir hal aldı :p Alttaki ızgara yekpare onun kesilmesi lazım sanırım.Ama ben becerebileceğimi sanmıyorum. Ghialarda sis farı için tesisat çekili midir. yoksa sıfırdan tekrar kablolama mı yapacağız. bir de sarı olan sinyalleri beyaza çevireceğim. Geçenlerde aynı (safir mavi) renkte focusda gördüm çok hoşuma gitti.

Dün bornova seymenlerde sordum 70 YTL dediler sadece montaja.

İZMİR'de

Hem sis farını alacağım hem de taktıracağım hesaplı bir yer var mı yada bu işi daha önce yapan biri bana tarif edebilir mi ?

ben yeni aldım beyaz sinyalleri ampullerini ayrıca sis farını panjurunu sis farın varta ampullerini hepsini 150 tl ye sinyalleri hemen taktırdım fakat sisler bir hayli zaman alıyor.ayrıca sislerin işçiligi içinde 50 tl istediler.bilginize

Yorum bağlantısı
Çağrı Harman
ben yeni aldım beyaz sinyalleri ampullerini ayrıca sis farını panjurunu sis farın varta ampullerini hepsini 150 tl ye sinyalleri hemen taktırdım fakat sisler bir hayli zaman alıyor.ayrıca sislerin işçiligi içinde 50 tl istediler.bilginize

Bahtiyar bey,

Ürünler yansanayi değil mi ?

Nereden aldınız ve parça fiyatlarını listeleyebilir misiniz ?

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
(düzenlendi)

Bahtiyar bey,

Ürünler yansanayi değil mi ?

Nereden aldınız ve parça fiyatlarını listeleyebilir misiniz ?

link vereyim netten de alabilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ford_focus_1999_...pXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/ford_focus_99_ve...pXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/ford_focus_beyaz...pXQQdisplayitem

bu arada can arkadışımızdanda yardım isteyebiliriz.yetkili servisde bu aksesuarlar varmıdır varsa fiyatları nasıldır.

tarihinde Bahtiyar Aydo?du tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Arabanız 2000 model ben kesin tesisat hazırdır benim 2000 ambiantede var tesisatı görebilmeniz için ön panjuru çıkarıp sis lambasının olacağı yerdeki yuvarlak deliğin arkasında kablo olması lazım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bence montajı kendiniz yapın ben yaptım oldu :D ama sis ampullerinin 55w olmasına dikkat edin 100w sorun yapıyor kablolar eriyebiliyor

Yorum bağlantısı
Çağrı Harman
fiyatlar burada daha uygun sanki bana öle geldi biras

Yan sanayi fiyatları aşağı yukarı aynı Sis farında . 30 ...35 TL arası geziyor.

Çamurluk sinyallerinde de yan sanayi ürüne güvenmemek lazım. Şeffaf Polycarbonat ilk alındığında parlak görünür ancak zamanla sararır, opak yada gri bir hal alır. UV katkılı ürün bulmak lazım. Benim laboratuarımda UV test cihazı var. İzmirden arkadaşlarla irtibata geçelim; piyasadaki çeşitli markaları test ederek / kıyaslayarak fotoğraflı bir dosya hazırlayalım, site için de güzel bir çalışma olacağına inanıyorum.

Tampon sinyallerinde de bazı markalarda yaklaşık 2 mm açıklık kaldığını duydum. Hangi markanınki bilen var mı ?

Bunu fitil kauçuk conta kullanarak aşabiliriz diye düşünüyorum. Yine bu ürünlerde de UV charpy impact testleri yapabiliriz.

Ankarada bir parçacı iki sis farını alt ızgarayı 100 TL ye gönderebileceğini belirtti. Ama ben kendim takabileceğim konusunda yeterli gazı aldım :) sanırım deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Yan sanayi fiyatları aşağı yukarı aynı Sis farında . 30 ...35 TL arası geziyor.

Çamurluk sinyallerinde de yan sanayi ürüne güvenmemek lazım. Şeffaf Polycarbonat ilk alındığında parlak görünür ancak zamanla sararır, opak yada gri bir hal alır. UV katkılı ürün bulmak lazım. Benim laboratuarımda UV test cihazı var. İzmirden arkadaşlarla irtibata geçelim; piyasadaki çeşitli markaları test ederek / kıyaslayarak fotoğraflı bir dosya hazırlayalım, site için de güzel bir çalışma olacağına inanıyorum.

Tampon sinyallerinde de bazı markalarda yaklaşık 2 mm açıklık kaldığını duydum. Hangi markanınki bilen var mı ?

Bunu fitil kauçuk conta kullanarak aşabiliriz diye düşünüyorum. Yine bu ürünlerde de UV charpy impact testleri yapabiliriz.

Ankarada bir parçacı iki sis farını alt ızgarayı 100 TL ye gönderebileceğini belirtti. Ama ben kendim takabileceğim konusunda yeterli gazı aldım :) sanırım deneyeceğim.

bende ordan aldım sisleri senin bahsettigin yerden.ama taktırmadım daha kendi gözümde yemedi biras ama ....

Yorum bağlantısı
Çağrı Harman
bende ordan aldım sisleri senin bahsettigin yerden.ama taktırmadım daha kendi gözümde yemedi biras ama ....

Dün İzmir 3. Sanayi oto UZ da sordum sis farı takımı 60 TL , 25 TL de tampon çıtası. Toplamda 85 TL ye geliyor. Takım da adamlar tarafından yapılacak. Ben Cts günü taktırıyorum üstad.

Bu arada krom yan çıta ve krom kapı kolları da ilgimi çekiyor sanırım 200 - 210 da o tutuyor :D

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

beyaz sinyaller içlerine su aldıkları için sararıyor...arkalarına ek yerlerine şeffaf silikon veya çekomastik sürerek takarsanız içine su alma durumu olmadığı için,her hangi bir sararma solma renk atma durumu olmayacaktır,şerefsizin biri çamurluk ve tampon sinyallerimi çalana kadar 6 ay kullanmıştım.... :D

Yorum bağlantısı
Uğur Bozkurt

merhabalar bi soru sorcam ben 01 focus ghia kullanıcısıyım sis farı takmak istiyorum alt ızgarayı cıkardım ama kablo goremedim orada baska bi yerde mi bağlı ortada hiç kablo yok yardım ederseniz cok sevinirim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Uğur Bozkurt
sağda solda bantlı şekilde olacak iyi bakın

teşekkür ediyorum peki bağlantıyı nasıl yapmam gerekiyor direk bağlasam arka sisle beraber mi yanar elektrikçiye para vermek istemiyorum da ankarada 90 liraya orjinal visteon marka sis farı orta ızgara ve tozluk şeklinde buldum bir tek ayak yok biraz yardım ederseniz kendim hallederim diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bağlaması kolay saibtlemeside koaly sayılır aldığınız üründe soket varsa direk soketi takarsınız olur biter yoksa soketi kesip bağlarsınız ama ampullere dikkat edin 100w olmasın tesisata zarar veriyor direk bağlayınca arkalarla yanıyo ben kendim taktım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ben kestim ama kestiğime pişman oldum dibinden kesmişim :nazar:

Yorum bağlantısı
Uğur Bozkurt
Sarı soketlidir..

yardımlarınız için teşekkür ederim alıp deneyim yapamassam sorarım yine üstadlarıma aracı şu an boyaya verdim marşpiyerler ve kapı çıtalarını boyatıyorum çıkınca boyadan hemen denicem

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

boya işlemini nasıl yapıyorsunuz üstünde mi bende çıtaları boyatayım diyorum ama sökünce takılmıyo yenisini alıp öyle boyatsamda çok masraflı oluyo

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...