İçeriğe Yönlendir

Focus 1 sis farı Montajı

Atilla Korkmaz

Recommended Posts

Uğur Bozkurt

bişey daha danışcam... Aracıma makyajlı kasaların panjurundan takayım diorum ancak sadece kenarları kromajlı olsun istiyorum piyasaya baktım komple kromajlı var 50 lira istiyorlar alsam nasıl durur acaba

boya işlemini nasıl yapıyorsunuz üstünde mi bende çıtaları boyatayım diyorum ama sökünce takılmıyo yenisini alıp öyle boyatsamda çok masraflı oluyo

boya işini ankarada profosyonel bi servis var oraya verdim 2 yıl garantili olarak yapcaklar üzerinde mi yapar söküp mü yapar bilmiyorum ancak astar atacağı için sökeceğini tahmin ediyorum umarım geri yapıştırabilirler yoksa ekşirim başlarına:D

boya işlemini nasıl yapıyorsunuz üstünde mi bende çıtaları boyatayım diyorum ama sökünce takılmıyo yenisini alıp öyle boyatsamda çok masraflı oluyo

boya işini ankarada profosyonel bi servis var oraya verdim 2 yıl garantili olarak yapcaklar üzerinde mi yapar söküp mü yapar bilmiyorum ancak astar atacağı için sökeceğini tahmin ediyorum umarım geri yapıştırabilirler yoksa ekşirim başlarına:D

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

en son gördğümde yan çıtaları sökmeden,amcam etrafına düzgünce gazete kapatmış kağıt bantla yapıştırmış,öyle boyuyordu...astar boya falanda yoktu üzerinde allah ne verdiyse girişmiş direk boyamaya :seytan:

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
yardımlarınız için teşekkür ederim alıp deneyim yapamassam sorarım yine üstadlarıma aracı şu an boyaya verdim marşpiyerler ve kapı çıtalarını boyatıyorum çıkınca boyadan hemen denicem

boyanmış resimleri görmek isteriz.bende düşünüyorum boyatmayı birde boyacının telini ve adresini verirseniz belki benimde yolum düşebilir..

Yorum bağlantısı
Çağrı Harman

Ben sislerin takımını 30 a aldım ( yan sanayi) 55w iki ampul takımı 20 tl ara ızgara 20 tl Kendim takamam diye elektirkçiye taktırdım Röle falan bağladılar 10 TL , işçilik 40 TL

Adamlar baya uğraştılar ben yapamazdım sanırım ;) Ara ızgarayı da kestirmedim. Orijinali attım bagaja yarın öbürgün lazım olur.

Toplamda 150 TL maliyeti

bu arada

İzmirde krom yan çıta takımına genelde 150-160 TL istiyorlar. 3. sanayide

70 tl de krom kapı kolları

daha iyi fiyat alabileceğim yer bilen var mı

Yorum bağlantısı
Uğur Bozkurt
Ben sislerin takımını 30 a aldım ( yan sanayi) 55w iki ampul takımı 20 tl ara ızgara 20 tl Kendim takamam diye elektirkçiye taktırdım Röle falan bağladılar 10 TL , işçilik 40 TL

Adamlar baya uğraştılar ben yapamazdım sanırım :) Ara ızgarayı da kestirmedim. Orijinali attım bagaja yarın öbürgün lazım olur.

Toplamda 150 TL maliyeti

bu arada

İzmirde krom yan çıta takımına genelde 150-160 TL istiyorlar. 3. sanayide

70 tl de krom kapı kolları

daha iyi fiyat alabileceğim yer bilen var mı

kardeş ben ankarada oturuyorum eğer bana güvenirsen ben sana çok daha uygun bulurum krom kapı çıtaları ve kapı kollarını 120-130 civarına bulurum belki daha da ucuz olabilir. Sen bana haber ver para yolla ben sana alıp hemen kargolayım sana bi faydamız dokunsun

Yorum bağlantısı
Çağrı Harman
kardeş ben ankarada oturuyorum eğer bana güvenirsen ben sana çok daha uygun bulurum krom kapı çıtaları ve kapı kollarını 120-130 civarına bulurum belki daha da ucuz olabilir. Sen bana haber ver para yolla ben sana alıp hemen kargolayım sana bi faydamız dokunsun

Uğur bey,

Güven problem değil zaten birilerine güvenmeden de iş olmaz. Öteki şekilde de kaybedeceğimiz 120 - 130 beni fakir etmez seni de zengin etmez zaten...

Sen çıtaları ve kapı kollarını bul, bana fiyatlarını belirt. Para yollarım orası basit iş akrabam çok orada Ankaralı sayılırım ben de

Yorum bağlantısı
Uğur Bozkurt
Uğur bey,

Güven problem değil zaten birilerine güvenmeden de iş olmaz. Öteki şekilde de kaybedeceğimiz 120 - 130 beni fakir etmez seni de zengin etmez zaten...

Sen çıtaları ve kapı kollarını bul, bana fiyatlarını belirt. Para yollarım orası basit iş akrabam çok orada Ankaralı sayılırım ben de

tamam ben fiyatları öğreneyim kapı çıtalarını ve kapı kollarını öğrenirim cam kenarınada krom çıta sorayımmı

Yorum bağlantısı
Çağrı Harman
tamam ben fiyatları öğreneyim kapı çıtalarını ve kapı kollarını öğrenirim cam kenarınada krom çıta sorayımmı

şık olur mu ?

İyice kıro işi yapmayalım arabayı :D ama sen yine de sor

Yorum bağlantısı
Uğur Bozkurt

kardeş kapı çıtaları ve kapı kolları toplam 130 lira cam çıtalarıda 40 lira istersen alıp yollarım

Yorum bağlantısı
Çağrı Harman

Arkadaşlar, bildiğiniz üzere sisleri açabilmek için farları da açmak gerekiyor. Sadece sisler ve parkları açabilecek bir sistem ne kadar mümkündür ? nasıl bir modifikasyon gerekiyor ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ön sisli anahtarlarda dediğinizi gibi açılıyor yani anahtarın değşmesi gerekiyor

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Arkadaşlar, bildiğiniz üzere sisleri açabilmek için farları da açmak gerekiyor. Sadece sisler ve parkları açabilecek bir sistem ne kadar mümkündür ? nasıl bir modifikasyon gerekiyor ?

bende arıyorum aynı anahtardan çıkma bakacam olmassa .........

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Koray Şimşek

Bende de Focus I comfort var. Acaba bende de sis farı için düzenek hazırmıdır? Sadece sis farlarını alsam yeterli olur mu?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bende de Focus I comfort var. Acaba bende de sis farı için düzenek hazırmıdır? Sadece sis farlarını alsam yeterli olur mu?

Alt panjuru sökün orda kablo soketlerini görürsünüz.Gerçi kaputu açıp bakıncada gözüküyor sarı soketler bant ile oradan geçen bir kabloya sarılı duruyorlar.Var mı yok mu kontrol edin.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Barış Mutluer

ben gecen gun ereyon.com dn 70 ytl ye aldım montaj için kablo çekti role taktı sigorta taktı yani anlayacagın düzenek yok bide arka sis kablosuna bagldı arka sisle berber yanıyor

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Emre Bozkurt

Arkadaşlar sitede araştırdım daha önce bu konuyuy açan yok genelde sis farı seçimini ve röle gbi ayrıntıları sormuşlar.Benim sorunum şu aracım 2001 Model Focus Ambiante aracımda kademeli sis farı anahtarım tesisatım herşeyim hazır sis farlarımıda aldım fakat bir türlü montajını yapamadım ayrıyetten elimde 2 adet ayak denilen ufak plastk parçalar war fakat bir türlü montajını yapamadım..Arkadaşlar eğer mümkünse resimli anlatım yapabilecek bir arkadaş varmı yada bana bu konuda ayrıntılı bir şekilde yardımcı olurmusunuz.Şimdiden Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Emre Bozkurt
Arkadaşlar sitede araştırdım daha önce bu konuyuy açan yok genelde sis farı seçimini ve röle gbi ayrıntıları sormuşlar.Benim sorunum şu aracım 2001 Model Focus Ambiante aracımda kademeli sis farı anahtarım tesisatım herşeyim hazır sis farlarımıda aldım fakat bir türlü montajını yapamadım ayrıyetten elimde 2 adet ayak denilen ufak plastk parçalar war fakat bir türlü montajını yapamadım..Arkadaşlar eğer mümkünse resimli anlatım yapabilecek bir arkadaş varmı yada bana bu konuda ayrıntılı bir şekilde yardımcı olurmusunuz.Şimdiden Teşekkürler..

Aldığım ürün Bu Arkadaşlar ( AYAKLARI)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

HAzırdaki far anahtarı çıkarılacak, yeni anahtar takılacak, soketi sorunsuza takılabilmeli? Alınmış ayaklar olmasa da olur ama almış olmanız iyi, sis farı titremez. Sis farı da alt plastik panjur sökülerek yerine takılacak, tesisatı hazır beklemekte, alt plastik parça ya kesilecek ya da sis farlı tip alınıp takılacak.

Sorun hangi kısımda?

Yorum bağlantısı
Emre Bozkurt

Neden Hazırdaki far anahtarı sökülüyor onu anlıyamadım cünkü benim far anahtarımda sis lambaları yeri var iki kademeli ön ve arka sisleri ayrı.Ayaklar nereye takılıyor onu anlıyamadım .ızgarayı kendim kesicem ama sisleri yerine montaj yapamadım , vida deliği vs... göremedim.Farlar tampona nasıl sabitlenicek ve o iki adet ufak beyaz ayak dedikleri parca nereye konuyor.Resimli anlatımı bu yüzden istemiştim çünkü sabitliyeblicek bi yer bile göremedim farları.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Far anahtarı da alındı diye anladım, arka-ön beraber yanaar şekilde orjinal anahtar kalabiliyor tabii.

Yorum bağlantısı
Emre Bozkurt

Anahtar problemi yok suan tek sorunum montaj o ufak ayaklar nereye takılıyor far nereye montajlanıyor blmiyorum.Ayakların üzerinde vida deliği bile yok enteresan bir şey anlıyamadım o yüzden yardımlarınızı bekliyorum.Daha önce yapan ya da bilen varsa cok iyi olucak farlar elimde öyle duruyor :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sis farının arka kapağı ve tamponun dış kısmına geçen ayak var mı?altan bir vida için yer var üsttende yaylı bir mekanizma olması lazım tamponun iç kısmında. ben o iç kısma bakn ayak yerine "z" şeklinde metal yapıp bir vida ile tamponua diğer vida ile sis farına takmıştım. forumda vardı birisi nasıl yapıldığını göstermişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...