İçeriğe Yönlendir

5x7 Hangi Hoparl&#246rü Almalıyım?

Hakan Erlat

Recommended Posts

Hakan Erlat

Arkadaşlar merhaba,

97 Mondeomun 4 kapısına da yeni hoparlör takmak istiyorum. Aracımda CD6000 Radyo var . Daha önce Çağlar beyin verdiği bilgiye göre 5X7 hoparlör olması gerektiğini biliyorum. Şimdi sormak istediğim:

En iyi verim alabileceğim ve uygun fiyatlı hoparlörü nereden alabilirim?

Kaç watt olmalı?

Herkese şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Orjinal teyple kullanacaksanız RMS gücünün mükün oldukça düşük ürünleri seçin ki teybiniz hoparlörü besleyebilisin yoksa hiçbir işe yaramaz.

JBL'i ben pek beğenmiyorum. Alt serileri pek güzel değil ama size hoş gelebilir.

Paranız varsa size Clarion öneririm çok güzel çalıyorlar. JBL yanına yaklaşamaz ama biraz pahalı. Aslında dışarda Clarion bu kadar pahalı değil ama TR böyle maalesef. Belki ucuza bulursunuz diye modeli yazyıyorum. Clarion SRC5715.

Kasnak kestirin derim 13 ya da 16 Cm lik. Yuvarlaklarda alternatif daha çok

Yorum bağlantısı
Hakan Erlat

Bilgiler için çok teşekkür ederim, Sinan Beye katılıyorum herhalde bende öyle yapacağım.....

Tekrar teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Arda Inan

Arkadaşlar "Kasnak" ne demek ? :seytan: Cahilliğimin kusuruna bakmayın ben de 98 mondeomun ön hoparlörlerini değiştiricem ama 5x7 lere o kadar para vermek istemiyorum :/ bu kasnak olayı nedir, nasıl yapılır ?

Yorum bağlantısı
Arda Inan

Tamamdır, teşekkür ederim bilgilendirme için. Kesinlikle verilmez o kadar para. Bu kasnağı her elektrikçi yapar mı yoksa hazır yapılmışı var mı ? Mümkün olduğu kadar kendim yapmak istiyorum herşeyi de :D

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mustafa Atam
(düzenlendi)

tam suan ihtiyacım olan konu bu bende 16 cm lik component taktırmak istiyiroum buralarda ses sitemcisi pek yok oyuzden buralarda iyi denilebilcek birisi yapacak kasnak olayını tam anlamadım desem yalan olmaz ama yaptıracagım adama bir sormalıyım bizim arkadasta 2008 accent era var arabanın bir tek begendigim yeri var ses sitstemi cok güzel orjinalden banada component o sesi verebilcegini dusunuyorum birde son olarak bişi soracagım bu kapı dosemeleri cıkartılıp tekrar takıldıgı taktirde herhangi bir ses geliyormu tıkırtı vs.

tarihinde Mustafa Atam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

17 cm lik pıoneer güzel oluyor.Az bir boşluk kalıyor kartonla kapatıyorsun.

Yorum bağlantısı
Mustafa Atam

gittigidiyordan veya sahibinden link atarsanız sevinirim 5x7 lik mi artık bilemicem uyacak sekildeki hoparlorlerin link lerini paylasırsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Halit Er

kardeş bende değiştiricem 5x7 alıcam benim aklımdaki tek marka alipineydi ama bilen biri infiniti nin kapı kolonlarının çok güzel olduğunu söyledi bende araştırdım gerçektende öyle tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
kasnagın ölcülerini verme şansınız varmı peki yaptırmak icin?

orjinal hoparlörü sök ve cevresini kartona çiz sonra içini yuvarlak hoparlör çapı neyse ona göre çiz ve bu şekilde marangoza yada kendin tahtayı yapveya yaptır.

ön ve arka hoparlör ovalligi biraz farklı

Yorum bağlantısı
Bunu ses sistemciler iki dakikada yapıyorlar. Ama el işinden hoşlanan kişiler için güzel yöntem. Evde kesmek için cihaz varsa, en incesinden mdf ile yapılır.

katılıyorum.iş bitincede kendine güven gelir ve moral olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kapı yüzü, söküp takınca ses yapmayacak tek yer...

Ses yapacak olsa benimki yapardı..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

MondeoI-II-III kapı döşemesi vidalıdır, kırılacak kopça yok, 100 defa sök-tak sorun olmaz. Passat mı sandın sen bunu :bambam:

Yorum bağlantısı
MondeoI-II-III kapı döşemesi vidalıdır, kırılacak kopça yok, 100 defa sök-tak sorun olmaz. Passat mı sandın sen bunu :bambam:

katılıyorum.ben defalarca söktüm taktım sıkıntı yok.yalıtım malzemesi var zaten de ses izalasyonu için süngerden tekrar üzerinden geçmek fena olmaz hani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
O zaman söküyom

Yarın yeni konu açılırmış... Başlık şu; Mondeo MK3'ün kapı yüzü nasıl sökülür :bambam:

Yorum bağlantısı
Yarın yeni konu açılırmış... Başlık şu; Mondeo MK3'ün kapı yüzü nasıl sökülür :p

bence mk3 kapı yüzü nasıl toplanır olmalı :bambam:

sökmek basittir cogu zaman toplarken zorlanılır.

Yorum bağlantısı
Benim hiç Passat'ım olmadı aaaabi :)

O zaman söküyom

Gizli vidalara dikkat Hakan Bey.

Bir de aynaların iç tarafında yuvarlak kapaklara dikkat. Çok ince saat tornavidası ile çıkarın. Yoksa çok zedelenir. Zaten o küçük kapağı oraya takan mühendis, hiç çıkmayacakmış gibi tasarlamış. Çok dikkatli bile açıldığında, kapağın çıkarılıp takıldığı anlaşılıyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yarın yeni konu açılırmış... Başlık şu; Mondeo MK3'ün kapı yüzü nasıl sökülür :)

söktüm, takamıyorum başlıklı konu yakışırdı.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

hakan üstadımız gizli ustalardan bakmayın öyle bilmiyorum davranışlarına söktügü yeri toparlarrr :ohooh::bravo: :lol: :good1:

başlıgıda mk3 hoparlörünü nasıl degiştirdim gibisinden olabilir

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yok yok... En güzel başlık şu ... "Ben dağıttım toplayamıyorum.. Gelin biriniz toplayın" :bravo:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...