Yılmaz Karahan 14 Nisan 2009 Paylaş 14 Nisan 2009 Merhaba arkadaşlar, ben Yılmaz Karahan, kulübe yeni üye oldum. 1 ay önce 2009 model bir focus titanium aldım. Bir hafta sonra sol arka kapıdan çift kilitleme sırasında elektrik kaçağı sesi gibi bir ses gelmeye başladı. Servise götürdüm kapı kilidini değiştirdiler ama bu sefer de kapnının kapanış sesi diğerlerinden farklı gelmeye başladı. Ayrıca yakıt sarfiyatını çok fazla buldum şehir içi 100 km'de 10'u buluyor, şehirler arası 6.5 oluyor bu 5000 km'den sonra düzelir dediler, doğru mudur? Aracın 3. ve 4. vitesleri zor geçiyor, bunun da parçalar alışınca geçeceğini söylediler sizde de oldu mu? Bilen arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum. Selamlar. Yorum bağlantısı
Serkan Öz 14 Nisan 2009 Paylaş 14 Nisan 2009 (düzenlendi) Hoşgeldiniz, -Kapının ayarı diğerlerinden farklı yapılmış olduğundan ses farklı çıkar, kapı kilidinin karşılığının ayarlanması gerekebilir ama eğer kapı yerine tam oturuyorsa bence öyle kalsın.. -Araç dizel mi, benzinli mi? -3-5.000 km sonra yakıt yüketiminin biraz azalacağı doğrudur, -Vitesin zor geçiyor olması da aşınmaya bağlı olarak alışabilir ama zorlanma miktarı çksa bir bakmak lazım.. 14 Nisan 2009 tarihinde Serkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yılmaz Karahan 14 Nisan 2009 Yazar Paylaş 14 Nisan 2009 Araç benzinli, ilgilerinize teşekkür ederim. Daha önce Reno Megan kullanıyordum. Yorum bağlantısı
Serkan Öz 14 Nisan 2009 Paylaş 14 Nisan 2009 Benzinli için şehirlerarası 6,5l/100km normal bence, şehiriçi ise şehrin ne kadar içi olduğuna bağlı :lol2: Trafik yoğunluğuna göre değişir, 5 km yolu 10 dakikada da gidebilirsiniz 1 saatte de.. İstanbul'da 1 saatte 5 km gittiğim oluyor bazen.. Ama ortalama bir şehiriçi için de 10l/100km bence aşırı değil. Yorum bağlantısı
Aydın Özgür 14 Nisan 2009 Paylaş 14 Nisan 2009 Merhabalar, ben de 1 Ay önce 09 Focus aldım. Şu an araç 2.500 km de ve genelde hep uzun yol yapıyorum. Ama yakıt tüketiminin 100/9.5-10 dan aşağı düştüğünü görmedim. Acaba araçta mı bir sorun var diye düşünmeye başladım. Aracın maximum hızını test etmeye kalktığımda 180 de takıldı kaldı, oysa yanımdan focus'lar geçip durdu. Motor açılmayla ilgili bir sıkıntımıdır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Aracım : 2009 Focus - Benzinli Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Nisan 2009 Paylaş 14 Nisan 2009 max hızı hangi viteste denediniz 4 mü 5 mi tüketiminizide yaptığınız hıza oranla normal gibi 100 küsürlü hızlarda tüketim yüksek olacaktır Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 15 Nisan 2009 Paylaş 15 Nisan 2009 oysa yanımdan focus'lar geçip durdu. Motor açılmayla ilgili bir sıkıntımıdır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. yanınızdan geçenler 1,6 tdcı dır... Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal 15 Nisan 2009 Paylaş 15 Nisan 2009 Merhabalar, ben de 1 Ay önce 09 Focus aldım. Şu an araç 2.500 km de ve genelde hep uzun yol yapıyorum. Ama yakıt tüketiminin 100/9.5-10 dan aşağı düştüğünü görmedim. Acaba araçta mı bir sorun var diye düşünmeye başladım. Aracın maximum hızını test etmeye kalktığımda 180 de takıldı kaldı, oysa yanımdan focus'lar geçip durdu. Motor açılmayla ilgili bir sıkıntımıdır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.Aracım : 2009 Focus - Benzinli Arcınız hayırlı olsun.Düz vitesmi otomatikmi?Otomatikler 100hp,düz vitesler 115 hp onun için sordum.Uzun yolda 9,5-10 lt/100 km yakıtınız varsa fazla.Baktırmanızda fayda var,çünkü bu durumda şehir içinde 15 den aşağıya düşmeyecektir. Yorum bağlantısı
Aydın Özgür 16 Nisan 2009 Paylaş 16 Nisan 2009 Arcınız hayırlı olsun.Düz vitesmi otomatikmi?Otomatikler 100hp,düz vitesler 115 hp onun için sordum.Uzun yolda 9,5-10 lt/100 km yakıtınız varsa fazla.Baktırmanızda fayda var,çünkü bu durumda şehir içinde 15 den aşağıya düşmeyecektir. Aracım düz vites 115 hp. biraz da hızlı kullanıyorum galiba neyse, bir servise göstereceğim ama normal derlerse yapacak bir şey yok. artık focus III çıkınca tdci ile takas etmem gerekecek bu durumda 200'e ulaşabilmek için sanırım. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 16 Nisan 2009 Paylaş 16 Nisan 2009 focus III çıkınca tdci ile takas etmem gerekecek bu durumda 200'e ulaşabilmek için sanırım. İyi günlerde kullanın Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Araç benzinli, ilgilerinize teşekkür ederim. Daha önce Reno Megan kullanıyordum. Hayırlı olsun. Yakıt bence normal. Bende şehir içi yol bilgisayarına göre ortalama 12 lt. Şh içi ve dışı karısık olarak 420 km 12 lt. Yorum bağlantısı
Levent Eksen 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 yanınızdan geçenler 1,6 tdcı dır... 109>115 Yorum bağlantısı
Necat Ertan 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 Benzinli ile dizel arasında son sürat farkı 3-5 km kadar benzinli lehine diye hatırlıyorum. (bilo yu ayrık tutmakta fayda var ) Yorum bağlantısı
Semih Nigri 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 200 e ulaşmanın amacı nedir onuda anlamış değilim gerçi ama hayırlı olsun... bu araçların hızı belli gücü bellidir klasik aile arabası sonuçta.. Yorum bağlantısı
Hakan Dede 26 Nisan 2009 Paylaş 26 Nisan 2009 Arkadaşlar benimde 2008 benzinli düz vites f2 titanyum aracım var. şehir içi 8.5 lt yi buluyor ancak ankarada şehir içi nerdeyse ışık görmeden varıp geliyorum. buda bana fazla geldi yani 140 tl ye 550 km yol yapmakta şehir içi ancak konya-samsun yolundan oran-etlik yapıyorum hemen hemen her gün. yarı şehirler arası gibi. bana da fazla geldi ve ford bünyesinde ankara da tan oto da brc lpg kiti taktırdım . araç hız olarak 205 km/ saat i gördü 100 km de 10-10.5 lt yi buluyor ancak 557 liraya ortalama 400 km gidiyor yani önceki 260 kuruş yakarken aynı yollarda lpg li de (simit tüp) 140-145 tl yakmakta. garantisi devam ediyor bi sıkıntısı olmaz dediler bakalım ben şimdilik memnunum. lpg taktırma işlemi sırasında sol yada sağ kapıda kilitleme sırasında anlayamadığım ses geliyordu onuda hallettiler. kronik bi sorunmuş heralde. klima soğutmaması ile ilgili sunroof ile ilgili sesli kapanma gibi sorunları vardı aracımın hepsini elden geçirerek tan oto da garanti kapsamında halletiler. ( servis sorumlusu cihan bey... ) klima ön panelinde off düğmesinde kaplamasının soyulduğunu ifade ettim baktılar.ellediler ki tırnak darbesi olabilirmi bayan yada çocuğunuz kaynaklı falan dediler kendileride bu arada parmak atıncada birazda onlar soydular düğmedeki gri titanyum kaplamayı. ford otosana bildirdiler bakalım sonuç bekliyoruz.tüm klima paneli 1200 tl değişirse toptan panel değişri dediler inşallah olumlu sonuç bildiriler... iyi günler tüm ford klup üyuesi arkadaşlarım... Yorum bağlantısı
Guest Yakup 5 Mayıs 2009 Paylaş 5 Mayıs 2009 kapı sesine takılmayın Sıfır kilit takıldığından ses farklı gelir sonra o ses düzelecek diğer arka kapı gibi olacak... Tüketim değeri...Sizin sürüşünüze ve trafik durumuna bağlı... 9 LİTRE iyidir.Ş.içi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts