İçeriğe Yönlendir

Apartmanda doğalgaza geçiş şartları

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Benim apartman 8 daire, bodrumu kileri falan toplam 1700-1800 metrekare gelir, 2000 metrekareyi geçmez..

Ortağımın apartman 20 daire ve toplamda 2600 mertekare falan..

Soru şu;

Benim apartmandan birisi ben doğalgaza geçme istemiyorum, eskisi gibi merkezi sistemle ısınmak istiyorum derse, bu kişi bana engel olacak mı.. ?

Ortağımın apartmandan bir kişi aynı şeyi söylerse bu ortağımın apartmana engel teşkil edecekmi.. ?

Yorum bağlantısı
Cem Boneval
(düzenlendi)

ENERJİ VERİMLİLİ

tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Yani Emmi'nin apartmanında 5 daire, ortağının apartmanında ise 11 dairenin kararı yeterli oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Üstad sen anladın beni.. Teşekkür ediyorum..

2000 metrekareyi geçen yerlerde tüm hisse sahiplerinin olurunun alınması ile mümkün olacağı, ancak 2000 metrekarenin altındaki apartmanlarda çoğunluğun kararının yeterli olacağı şeklinde bir duyumum var.. ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Barın
(düzenlendi)

8 daire ve üzerindeki yapılar için % 51 çoğunluk ile doğalgaz yakıtlı merkezi ısınma sistemi uygun olur.

Mehmet abi o kanun daha çıkmadı galiba.

tarihinde Mehmet Bar?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şöyle bir şey buldum...

Bu kanunun son şekli bumudur..?

MADDE 42 - Kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarına bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve il
Yorum bağlantısı
Cem Boneval
(düzenlendi)

TMMOB açıklayıcı belgesi (sayfa 11)

Bizde de aynı sorun olacak yakında, ben var olan mazotlu sistemi doğal gaza dönüştürüp merkezi sistem olarak kullanma taraftarıyım, yazlıkçılar ve kirada evi olan ev sahipleri kombi arzusunda. 2000 m2 üstü inşaat alanı nedeniyle mevzuatın son durumuna göre benden çekecekleri var :jedi:

tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O zaman özetleyeyim..

Benim apartman; 1800 metrekare falan,

Ben %51'i bulduğum an ferdi sisteme geçebileceğim..

Ortağım 2000 metreyi geçtiği için % 100 bulmadan geçemeyecek...

Doğrumudur... ?

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
Ben size bir alternatif sunayım. Kişisel kullanımlı merkezi sistem var. Merkezi sistemden kontörle ısıtma ve sıcak su hizmeti alıyorsunuz. Burada bizim kayınpederlerin bina şöyle bir çözüm bulmuş. Evde olmasan da aylık 50liralık yakıt kullanacaksın diyorlar. Bu durumda ısı kaybı da olmuyor. Hem de diğerleri, sürekli oturanlar kadar ödeme yapmamış oluyorlar. Ayrıca cephe farkından dolayı, az ısınma-çok ısınma sıkıntısı olmuyor.

Hakan, onun için kalorifer tesisatının kolonlu değil yatay (kombi gibi) olması lazım. Eski binalarda zor o iş.

O zaman özetleyeyim..

Benim apartman; 1800 metrekare falan,

Ben %51'i bulduğum an ferdi sisteme geçebileceğim..

Ortağım 2000 metreyi geçtiği için % 100 bulmadan geçemeyecek...

Doğrumudur... ?

Aynen öyle abi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Peki apartmanı siteden nasıl ayrılacağım.. ?

Benim apartman 3 apartmandan oluşan bir siteye bağlı, tek merkezden ısıtılıyor..

3 apartman; 1. apartman 16 daire, 2. apartman 4 daire, bizim apartman 8 daire..

Kalorifer kazanı, 16 daireli apartmanda..

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
Peki apartmanı siteden nasıl ayrılacağım.. ?

Benim apartman 3 apartmandan oluşan bir siteye bağlı, tek merkezden ısıtılıyor..

3 apartman; 1. apartman 16 daire, 2. apartman 4 daire, bizim apartman 8 daire..

Kalorifer kazanı, 16 daireli apartmanda..

Apartmanların üçünün de yönetimi ayrı mı ve apartmanların üçü aynı parsel üzerinde mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Apartmanların üçünün de yönetimi ayrı mı ve apartmanların üçü aynı parsel üzerinde mi?

Tek yönetim..

Aynı ada ama farklı parsellerde..

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
Tek yönetim..

Aynı ada ama farklı parsellerde..

Farklı parsellerdeyse tek yönetim olamaz abi, o yönetim yasal değildir. Muhtemelen tapuya da tescil edilmemiştir. Şayet 1 parsel = 1 apartman şeklindeyse, herbiri yönünden ayrı ayrı site yönetimi kurarak tapuya tescil ettirdikten sonra toplantı yapıp kombiye geçme kararı alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Zaten şu anda da yönetim olduğu söylenemez Erhan..

Ben geçen yıl toplantıya gittim 28 daireli sitede 6 kişi ile yönetici seçtiler..

Ben hopladım..

Al o zaman sen yap dedi yönetici..

En son; Ne yakıta karışırım ne aidata yap diyorsanız böyle yaparım ben dedi.. Alan çıkmadı.. Böyle devam ediyor..

Bu senede toplandılar.. Yine 6 kişilermiş, karar almışlar.. yönetici olmuş yine.. Bana imzalasın diye göndermişler..

Ben imzalamam dedim gönderdim ama en az sitenin yarısı gitmediği toplantı tutanağını gitmiş gibi imzalamıştır yine..

Ben şu parsel işini bi kesinleştireyim..

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
Ben şu parsel işini bi kesinleştireyim..

Abi bir yandan onu kesinleştirirken bir yandan da tapuya gidip sizin parsel için yönetim planı verilmiş mi ona bak. Plan verilmemişse, kombiye geçmek için sadece yarım saat harcayacaksın (komşuları ikna turları hariç :jedi: ).

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Abi bir yandan onu kesinleştirirken bir yandan da tapuya gidip sizin parsel için yönetim planı verilmiş mi ona bak. Plan verilmemişse, kombiye geçmek için sadece yarım saat harcayacaksın (komşuları ikna turları hariç :jedi: ).

Komşu işi tamam.. Benim apartmanda karşı çıkacak, 2 kişi çıkar, onlarında ensesine çökerim..

Yönetim planı olduğunu sanmıyorum, tapuya tescilli bir site olduğunu sanmıyorum.. Ama araştıracağım..

Öğle paydosu bitsin telefonla ulaşırım tüm bilgilere

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut

Bu arada, senin tapuda ne yazıyor abi? Arsa, kat irtifakı, kat mülkiyeti ...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tapuda yönetim planı gördüm Erhan :(

Bak bakalım bi..

tapu.jpg

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut

Tapudan bir suretini al, sonra orada yazılanlara göre konuşalım abi. Kat mülkiyetine geçmek için usulen verilmiş bir plan olabilir.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Mehmet Abi, biz apartman olarak %51'i geçtik ve dönünüşümü ya da d.gaza geçişi yaptırdık. Siz de aynı şekilde yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Barın

% 51 herşeyi çözer m2 fark etmez ama yönetim planı anayasasıdır binanın,ona uygun olmayan herşey için dava açılabilir,

%100 şartı şurada gerekli,binanın yönetim planının tamamen değişiminde.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Ben size bir alternatif sunayım. Kişisel kullanımlı merkezi sistem var. Merkezi sistemden kontörle ısıtma ve sıcak su hizmeti alıyorsunuz. Burada bizim kayınpederlerin bina şöyle bir çözüm bulmuş. Evde olmasan da aylık 50liralık yakıt kullanacaksın diyorlar. Bu durumda ısı kaybı da olmuyor. Hem de diğerleri, sürekli oturanlar kadar ödeme yapmamış oluyorlar. Ayrıca cephe farkından dolayı, az ısınma-çok ısınma sıkıntısı olmuyor.

Şuanda oldukca maliyetli bir işlem gerektiriyor.Sanırım 20 dairelik bir binada ortalama 300-400 euro arası masraftan bahsediliyor.Ayrıca aylık yaktığınla birlikte birde bunu yazmaya gelen kişiye belli bir miktar ödeme yapılıyor.Ayrıca yedek parça bakım-onarım gibi şeyleride tek bir elden karşılamak gerekiyor.Yani kısacası bu yöntem pek tutacağa benzemiyor.Eğer rekabet olur farklı firmalarda el atarsa iş değişebilir tabi..Yoksa Şu ortamda 2-2.5 bin liraya kombi döşenebiliyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Barın

En güzeli ve ucuzu merkezi sistem ısınma ve pay ölçer sistemidir.

En ideal ısınmayı sağlar,ısı kaybı olmaz,cebi yakmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...