İçeriğe Yönlendir

1998 ve 1999 Model Mondeo Ghia Hk.


Fatih_Keskin

Recommended Posts

Fatih_Keskin

Merhabalar Mondeo Ghia 2.0 Modelinin 1998 ile 1999 yıllarında üretilen ve Türkiyede satılan modelleri arasında bariz farklar var mıdır? teknik olarak varsa nelerdir mesela 4 teker disk midir ? yoksa önler disk arkalar kampana mıdır. veya yürüyen aksam ve motorda farklar var mıdır? donanım olarak bir fark var mıdır hız sabitleyici v.b gibi ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

99'un motoru az da olsa değişiktir.. 99'lardaki motor Focus ST ve Focus 2,0 Sedanda kullanılan motorun aynısıdır..

Bir çok kimse 136 desede 99'lar 130 ps'dir..

99 öncesi motorlarda hararet sorunu neredeyse kronik iken, 99'dan itibaren kullanılan motor gerçekten sorunsuz bir motordur..

Yürüyen aksam aynı olması lazım..

Arkalar 99'da da kampanadır... Sadece V6'larda disk diye biliyorum.. Birde ESP'li geldiyse onlar disktir..

99'un donanım olarak 98'den pek bi farkı yoktur...

Benim 99'da; ABS, EBD, TC, 4 Hava yastığı, Yol bilgisayarı, Arıza bilgi ekranı, Elektronik klima, Hız sabitleyici gibi donanımlar mevcut.. Diğer yazmaya değer gördüklerim; Fasılalı silecekler, Elektrikli aynalar, Elektrikli 4 cam, Güneşliklerde lambalar, ayak bölgesi aydınlatmaları,

Bildiğim 98'de olmayıpta 99'da olan; far yükseklik ayarı var..

Yine bildiğim kadarıyla 99'da olmayıpta 98'de olan, İç kapı kolu aydınlatmaları var...

Ama genel olarak, mondeoların çok karmaşık donanım paketleri var.. Neredeyse her ay üretilen mondeo farklı üretilmiş.. yada otosan farklı donanım listesi talep etmiş..

98 ghianın; otomatik klimalısı, Sis farlısı, Hız sabitleyicisi olanı da var.. olmayanı da var.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emin Taşkın

Merhaba, Fatih Bey'in sorusunu biraz değiştirerek sormak istiyorum. 1997 ile 1998 model mondeo 2.0 Ghia (aynı kasa) bir fark var mı? Donanım olarak aynı olsalarda fiyatta farklılık oluyor ve ya ben öyle gözlemledim. Bu fiyat farkı 1998 - 1999 arasında fazla belli olmuyor. Yani sormak istediğim 98 model escort cl mi, mondeo ghia ile değiştirmek istiyorum. Bi arkadaşım 98 modelin altına bakma satışı zor oluyor dedi. (II kasa olsa bile) Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum. Saygılar..

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)
97 ile 98'in benim bildiğim farkı yok..

Farklı olan 99

+ 1

99 lar daha tırt... ;)

Bizim ailede ikiside var.Kardeşimdeki 2000 model ve bariz farkı motorları.Ama donanım bakımından 98 ler daha dolu.Özellikle 99 ve 2000 lerin koltuk kılıflarının renkleri hoş değil.

99 ve 00 larda ayak aydınlatma varken 98 lerde yok .Cd çalar ve tam bilgi ekranıda 00 larda yok.Ama direksiyonda teyp kumandası da 98 lerde yok.

Birde 98 lerde çift fan var 00 larda tek fan...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emin Taşkın
97 ile 98'in benim bildiğim farkı yok..

Farklı olan 99

Yani II kasa ve özellik dolu olduktan sonra 97 ile 98 arasında sadece model farkı var. 97 ler daha az tutuluyor 98 daha fazla tutuluyor diye bişey yok. Öyle mi?

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Bana göre herhangibir arabanın tutulanı,temiz olanı ve geçmiş bilgileridir.97-98 mondeo ghia arasında tercih yaparken:Yaklaşık 500-1000 tl lik model yılı farkını da dikkate alarak,motor-kasa-öndüzen durumu ve elektrik-elektronik aksamların kusursuz çalışıyor olmasınıda kontrol ettirin.Temiz bir mondeo bulursanız kaçırmayın derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ortak, direksiyondan kumanda 99 larda da yok..

Yani II kasa ve özellik dolu olduktan sonra 97 ile 98 arasında sadece model farkı var.

Evet...

Yorum bağlantısı
Emin Taşkın

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sürekli 98-00 arası mondeo ghia bakıyordum, bundan sonra 97 yi de listeme alacağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Donanımı zengin olsun diyorsan 99'u geçme... 2000'lerin donanımı zayıf...

Motor bakımından, 99'lar daha başarılı,

99'larda 2,0 ST ve 2,0 Ghia Focuslarda kullanılan motorun aynısı var...

Yorum bağlantısı

Kasalar aynı olsa da 97-98 yerine daha farklı motoru ve zengin donanıma sahip olmasından dolayı, 99 modeli tercih edin. Sizin için hız sabitleyici, uyarı

bilgi sistemi, orjinal alarm ve cd değiştirici önemli değilse model yılı yeni olması dolayısı ile 2000 veya 2001 tercih edebilirsiniz. Uzun süre

kullanmayacaksanız 2000 yılı ve üstü modelleri daha hızlı satabilirsiniz.

4-5 sene kullanırım derseniz model yılının çok önemi kalmayacağından 99 iyi bir tercih olur. Yüksek vergi gözünüzü korkutmazsa V6 çok daha iyi bir

tercih olur. Hepsinde ısıtmalı deri koltuk, spoiler, modeline göre far yıkama, 2000 öncesi model ise araç bilgi ekranı ve en önemlisi 174bg'lik mükemmel

bir motora sahip olursunuz. Bu araçların yüksek modelli araçlardan eksiklikleri kararan ayna, far yıkama ve esp'dir. Diğer mevcut özellikleri ve sürüş

keyfi ile ile yüksek modelli araçları aratmazlar. Üretim yıllarını gözönüne aldığınızda çok zengin donanımlı ve kaliteli araçlardır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
keyfi ile ile yüksek modelli araçları aratmazlar. Üretim yıllarını gözönüne aldığınızda çok zengin donanımlı ve kaliteli araçlardır.

+

Yol tutuşu da mükemmel.. Ben almadan önce bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...