İçeriğe Yönlendir

Kapı Trimi Sökümü

Cem Saygın

Recommended Posts

Cem Saygın

Arkadaşlar herkese selamlar. Aracıma, sürücü camları dahil film uyguladım fakat cam açılıp kapandıkça özellikle, sol ön cam filmi attı. Ben de söktüm; şimdi daha sağlıklı bir şekilde uygulama yapmak istiyorum ama kapı içindeki bu trim kısmını sökemedim. Forumda bir arkadaşımız bu kısıma led uygulaması yapmış ancak nasıl söküldüğü konusunda ayrıntı yok. Ben inceledim vidaya da rastlamadım. Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Komple klipsli olması lazım.. klips noktalarını bulup zarar vermeden asılarak sökülebilir..

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Aman dikkat edin benim sağ arka kapıyı elektrikçi sökerken tırnağı kırdı,şimdi sağ arka kapı trimi 1,2 cm açıkta duruyor,zamanım olursa ve de tutarsa güçlü bı yapıştırıcı ile deniyeceğim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aman dikkat edin benim sağ arka kapıyı elektrikçi sökerken tırnağı kırdı,şimdi sağ arka kapı trimi 1,2 cm açıkta duruyor,zamanım olursa ve de tutarsa güçlü bı yapıştırıcı ile deniyeceğim.

404 Power mix

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Sabit olan 2-3 vida vardır geri kalan yerleri hafif hafif ani asılmalarla çıkarırsınız. O vidalarda kapı açma kolunun içinde bir tane olması lazım. Diğerleide kapıyı kapatmak için çektiğimiz kolun civarlarında olması lazım. Fiestada böyleydi focusda da böyle olabilir.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Ya cam açma düğmelerine gelen kablolar bi yere yakın duruyor. Ya da trim, kapıya pek alışamamış. Trimin kapıya bağlanmasını sağlayan ufak parçalar var onlar kendini bırakmıştır belki çok az da olsa. Sustamıydı öyle bişeydi o küçük tırnaklı geçmeli plastiklerin adı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Araba eskimiş, sat yenisini al demek :spiteful:

Ne vidası imiş o gevşeyen? Normalde yapmaması lazım ama bas var bas var. Yani müziğin türüne göre mi her zmaan mı zangırdıyor?

Yorum bağlantısı
Cem Saygın

Arkadaşlar alakanıza teşekkür ederim, bugün itibarı ile söktüm trimi. Bilgi olması açısından, vida olan kısımlar, evvela tweeter de bir ufak torks vida mevcut. Trim kısmında ise cam kumandalarının bulunduğu kısımın altında iki adet 8 mm lik civata var. Bunlar alındıktan sonra geri kalanlar plastik tırnak. Yani itinalı bir şekilde kuvvet uygulamak gerekiyor. Bu arada kapı açma kolunun çevresinde de plastik bir çerçeve var malum, o da tamamen geçme yani vida yok. çerçeveyi aldığınızda karşınıza çıkacak torks vida sizi şaşırtmasın o sadece açma kolunu gövdeye bağlıyor. Yani kısaca trim gövdeye sadece iki civata ile tutturulmuş.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Fotoğraftaki kitaplık da bir kitap mağazasının bilgisayar kitapları bölümü gibiymiş :)

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an
Çağlar abi

Ben de senin gibi dedim servise.

Daha 1.5 yıllık arabada vida mı gevşermiş dedim.

Kapı kolunun altındaki siyah plastik vidaları sıktılar. Biraz azalır gibi oldu.

Evet abi

Müziğin türüne göre değişiyor. Her şarkıda olmuyor. Sıkı baslı şarkıların çoğunda oluyor.

Hatta konuşmalarda bile oluyor.

İşe giderken sabah genelde Power FM'de gevezeyi dinliyorum.

Orada da genelde "Muammer Abi" tiplemesi denk geliyor.

"Muammer abi" karakterinin konuşmalarında zangırdama oluyor. Sanki hoparlörler patlak gibi.

Aynı sorun bende de var ve hala servise götüremedim. Daha doğrusu götürdüm ve zamanım olmadığı için sorun düzelmeden geri geldim... Bende ilk başlarda yüksek seslerde ve bazı şarkılarda baslarda tiz bir zzz sesi şeklinde başladı ama zamanla artarak şimdi düşük seslerde bile baslarda patlak hoparlör sesine benzer ses geliyor... Bu arada bende ses hoparlör kısmından geliyor, fırsat bulsam hemen söktüreceğim.... Fena halde kafama takılıyor çünkü...

Yorum bağlantısı
Fatih Akar
Aynı sorun bende de var ve hala servise götüremedim. Daha doğrusu götürdüm ve zamanım olmadığı için sorun düzelmeden geri geldim... Bende ilk başlarda yüksek seslerde ve bazı şarkılarda baslarda tiz bir zzz sesi şeklinde başladı ama zamanla artarak şimdi düşük seslerde bile baslarda patlak hoparlör sesine benzer ses geliyor... Bu arada bende ses hoparlör kısmından geliyor, fırsat bulsam hemen söktüreceğim.... Fena halde kafama takılıyor çünkü...

boşuna söktürmeyin bende de aynı problem var sokturdum hıc bır sey degısmedı kaplamanın altındakı metal bolum (trımın altında) komple oynuyor ses yapan o cozum ben bulamadım.vıda falan da gevsememıs selamlar

Yorum bağlantısı
Guest Yakup
(düzenlendi)

ok işareti ile gösterdiğim yerde "yüksek sesde" çızırdı şeklinde ses yapıyordu...fakat parmağımı o araya getirince ses gidiyordu :D

dsc02362nx2.jpg

tarihinde Yakup tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Mustafa Ülger

Bahsedilen kapı iç döşemesini, tam kapanmayan arızalı perde tamiri için açmak zorunda kaldım,

kapı üzerinde sadece 2 civata var diğerleri tırnak, bu tırnak düber gibi bişey, ben sökerken sıkışmadan dolayı biraz kastım ve 3 tırnağı kırdım, paçacıdan zor bela 3 tanesini 10 liraya bulabildim.

Bazılarının kapı döşemesi ayrıksa bu tırnaklar kırılmış olabilir ve ses çıkarabilir, genelde tamirciler sökerken bu tırnağı kırıyor ve yenisini takmıyor.

Bu parça tamamen tırnaklı, tonavidanın ucunu yaralamadan kullanarak birkaç tırnağı kaldırın gerisini çekince geliyor.

Lokma anahtar, 6 veya 8 unuttum?kullanarak 2 adet olan vidayı sökün

Cam açma kapama anahtarının soket bağlantısı ve küçük hopörlörün elektirik bağlantısını sökmeyi unutmayın.

Kapı açma kolunun çerceveside tırnaklı biraz uğraşınca kolayca sökülüyor.

Şimdi tırnakları sökmeye geldi, kapı kulpundan çekince gelmesi lazım ama tırnak sıkışmış, mutfak ahşap spatula kullandım, zarar vermeden iş görüyor. burda biraz zorlayınca tırnak kırılmıştı.

Bahsi geçen tırnak, dübere benziyor altında dairesel yastıkları var, içinden geçen mil ittirilince düberin kafasını açarak deliğe sıkışmasını sağlıyor, bu parça çıkabiliyor

Tırnakların yeri görünüyor, 3 tanesini söktüm yenisini takacağım, yeri boş görünüyor.

Sökülen bu parçanın geri takılması çok kolay, gireceği deliklerin üzerine oturtup pimlerin üzerine vurunca monte oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Çağlar Bayur

Alttan başlayın, hem birşeyler kırılırsa görünmeyen yerde kalsın. Perdeyi bulmak sorun değil de, ödemesi sorun, mesela 300TL isteseler bu perde için verir miydiniz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klipsten korkamyın hem bulunr hem de kolay kırılmaz, 150 ye bulursanız 2 takım perde alırım ben de.

Yorum bağlantısı
Yusuf Yeşilkaya
çağlar bey kapı trimini sökmeye gerek kalmadan perde cercevesini söktü benim usta, bi kac tırnak kırdı ama kapı tırnagındansa buna razı oldum. perde içerdeymiş perdeyi yukarda sabitleyen minik plastik yok ve üst plastik şerit kırılmıs ama perde sağlam içeri kacmıs önceki sahibi de ilgilenmedi demekki şimdi ona uygun bir takma tırnağı ayarlayıp şeritide 404 le(tutarsa) yapıstırcam :D diğer taraftaki gibi kullanabileceğim umarım becerebilirsem. çok şükür perde masrafı ortadan kalktı

Hadi hayırlısı Seratcım, perde işini sonunda halledeceksin inşallah. Çok faydalı birşeymiş ya bu perde. Olmayınca eksikliğini hissettim. Özellikle arkada bebek varsa ona gelen güneşi kesmek için birebir. Acaba benm focus 1 e bu perdeden olur mu? Bu aralar çok ihtiyacım var.:)

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Bu perdelerin fiyatı çok pahalı. Bizim Focus 2,5 lar için olanına 980 TL+Kdv gibi bir fiyat söylamişlerdi.

Yorum bağlantısı
Umut Özkan

eline sağlık ne güzel olmuş :flowers: böyle uğraşmak zevklide oluyor :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Bu hafta benim de arabamın orasından ses geldiğini duydum.Bende aracıma film çektirmiştim.Usta sökerken büyük ihtimal ordaki klipsleri kırmış olmalı.En yakın zamanda benimde el atmam lazım.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Önder Tanrısever
(düzenlendi)

Bahsedilen kapı iç döşemesini, tam kapanmayan arızalı perde tamiri için açmak zorunda kaldım,

kapı üzerinde sadece 2 civata var diğerleri tırnak, bu tırnak düber gibi bişey, ben sökerken sıkışmadan dolayı biraz kastım ve 3 tırnağı kırdım, paçacıdan zor bela 3 tanesini 10 liraya bulabildim.

Bazılarının kapı döşemesi ayrıksa bu tırnaklar kırılmış olabilir ve ses çıkarabilir, genelde tamirciler sökerken bu tırnağı kırıyor ve yenisini takmıyor.

Bu parça tamamen tırnaklı, tonavidanın ucunu yaralamadan kullanarak birkaç tırnağı kaldırın gerisini çekince geliyor.

Lokma anahtar, 6 veya 8 unuttum?kullanarak 2 adet olan vidayı sökün

Cam açma kapama anahtarının soket bağlantısı ve küçük hopörlörün elektirik bağlantısını sökmeyi unutmayın.

Kapı açma kolunun çerceveside tırnaklı biraz uğraşınca kolayca sökülüyor.

Şimdi tırnakları sökmeye geldi, kapı kulpundan çekince gelmesi lazım ama tırnak sıkışmış, mutfak ahşap spatula kullandım, zarar vermeden iş görüyor. burda biraz zorlayınca tırnak kırılmıştı.

Bahsi geçen tırnak, dübere benziyor altında dairesel yastıkları var, içinden geçen mil ittirilince düberin kafasını açarak deliğe sıkışmasını sağlıyor, bu parça çıkabiliyor

Tırnakların yeri görünüyor, 3 tanesini söktüm yenisini takacağım, yeri boş görünüyor.

Sökülen bu parçanın geri takılması çok kolay, gireceği deliklerin üzerine oturtup pimlerin üzerine vurunca monte oluyor.

bugün bende ön kapı trimini söktüm yalnız geri takamadım o tırnaklı parçalar kapıda kaldılar. Sökmeye çalıştım ancak yerlerinden çıkaramadım. Acaba o tırnakların nasıl söküleceğini bilen var mı? Çünkü onları söküp trimde yerlerine yerleştirip kapıya trimi o şekilde takmam gerekiyor.

tarihinde Önder Tanrısever tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Emre Şimşek

20150202_125805_zps6ea4b677.jpg

Fotoğraflar silinmiş ama konuyu sonradan okuyanlara bilgi olsun diye ekliyorum. Bahsedilen tırnaklı parçalar sanırım bunlardır. Ön kapı içlerinde 8'er tane var arkaları bilmiyorum. Eğer kapıyı açarsanız komple değiştirmekte fayda var. Serviste tanesi 6 lira ama direkt gitsem bana satarlar mı bilmiyorum. İnternette de 5 liraya bulmuştum şimdi bulduğum linki kaybettim. Duyduğuma göre bir dönem Passat'larda da aynı bağlantı plastiği kullanılmış.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Ayni klipsleri Seat bayisinden 10 adetini 5-6 lir gibi bir rakama almistim 2 yil once.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

20150202_125805_zps6ea4b677.jpg

Fotoğraflar silinmiş ama konuyu sonradan okuyanlara bilgi olsun diye ekliyorum. Bahsedilen tırnaklı parçalar sanırım bunlardır. Ön kapı içlerinde 8'er tane var arkaları bilmiyorum. Eğer kapıyı açarsanız komple değiştirmekte fayda var. Serviste tanesi 6 lira ama direkt gitsem bana satarlar mı bilmiyorum. İnternette de 5 liraya bulmuştum şimdi bulduğum linki kaybettim. Duyduğuma göre bir dönem Passat'larda da aynı bağlantı plastiği kullanılmış.

Ayni klipsleri Seat bayisinden 10 adetini 5-6 lir gibi bir rakama almistim 2 yil once.

50 Tanesi yaklaşık 15 tl :)

http://tr.aliexpress.com/item/In-Stock-New-50x-for-Ford-Focus-for-C-Max-Interior-Door-Card-Trim-Panel-Retaining/1782293132.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Evet, biliyorum. Beklemek istemeyen veya aciliyite olanlar icin soylemistim. Yoksa yurtdisindan almak en iyisi dediginiz gibi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...