Vedat Orhan 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 Hadi bakim buzbaş yiyen var mı? yada duyan? Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 abi nerenin yemeği bilmiyorum ama buzbaş deyince aklıma direk burgaz geldi Yorum bağlantısı
Vedat Orhan 15 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2009 Valla yemek konusunda kendime çok güvenirim ama hiç duymadum. Googleda da bualadum. Ama işin doğrusu isim hiç yabancı gelmiyor. Molla gugıl yazmadı mı bişi vah vah.... Iğdır tarafında yapılan yöresel bir yemek bir nevi haşlama et. Metal konseve kutusu gibi bir kapta veriliyor içinde sarı renk bir sıvı var(sanki safran özütü varmış gibi) ben ığdırdan geçerken yemiştim ,çokta beğenmiştim.. Yorum bağlantısı
Vedat Orhan 15 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2009 Bi saniye ya hocam bu buzbaş değil bozbaş olmasın.Tamam şimdi bildim. Azeri yemeği bu. Kars, Iğdır'da da yapılır. hee o ha buzbaş ha bozbaş bi harfin ne önemi var ;) http://mobil.lezzetler.com/bozbas-igdir-17996.htm Yorum bağlantısı
Vedat Orhan 15 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2009 Bi saniye ya hocam bu buzbaş değil bozbaş olmasın.Tamam şimdi bildim. Azeri yemeği bu. Kars, Iğdır'da da yapılır. Yok ben zaten bilmiyordum da google a "buzbaş yemeği" yazınca o "bozbaş yemeği" mi demek istediniz dedi Yabancı dğeilsiniz numara yapmaya gerek yok Çok lezzetli bir yemek yolunuz düşerse mutlaka deneyin... Yorum bağlantısı
Vedat Orhan 15 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2009 İşte başta biliyormuş ayağına yatacaktım da sonra neyse dedim. Bir gün mutlaka deneyeceğim. Hehe he kaçmadı Kışın sarıkamışa giderken yemiştim , ağzımın suyu aktı bak şimdi. Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 Bozbaş buzbaş oluyorsa buzbaşta buzbağ olurki oradan rakıya geçilir. Yorum bağlantısı
Vedat Orhan 16 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2009 Bozbaş buzbaş oluyorsa buzbaşta buzbağ olurki oradan rakıya geçilir. Rakıdan da tekirdağa gidersek bu durumda ığdır ın adını tekirdağ olarak değiştirebiliriz Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Rakıdan da tekirdağa gidersekbu durumda ığdır ın adını tekirdağ olarak değiştirebiliriz Iğdır Tekirdağ yapmayalım,Tekirdır yapalım. Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 17 Haziran 2009 Paylaş 17 Haziran 2009 bu hafta sonu doğubayazıta gezi düzenledik. ığdır da illa tutturdum bozbaş yiyelim diye. ama arkadaşlara sözümü geçiremedim. doğubayazıt ta ızgara türü şeyler yediler ve yedirdiler. ama hepiniz şahitsiniz iki elim yakalarındadır . belki 100 kere söyledim yiyelim diye.... Yorum bağlantısı
İsa Köse 18 Haziran 2009 Paylaş 18 Haziran 2009 Bozbaş Iğdır'ın meşhur yemeğidir. Orada çalışırken tatmıştım. Herkes kaldıramayabilir zira oldukça yağlıdır. Ama bir o kadar da lezzetlidir. Canım çekti şimdi. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 nasıl olmuşta bu konu benim gözümden kaçmış Iğdır'lı olarak. sanırım askerlik dönemime denk gelmiş tüm herkesi bozbaş yemeğe beklerim hatta en iyisi beklerken gidip yiyeyim canım çekti. bu arada yukarda tarifi olan yemek halkımız arasındaki adıyla şorva (söylendiği gibi yazdım) yani bozbaş değil bu salçalı asıl bozbaşın yapılmasını bilmem biraz zordur ama netten bulduğum doğrusu bu Malzemeleri: (6 Kişilik) 1 kg. dömaca veya yağlı koyun budu yarması 250 gr. nohut yarım kilo baş soğan iki büyük patates yeteri kadar tuz, biber ve sarıkök. Yapılışı: Nohut bir akşam evvelinden ılık suya konur. Ertesi sabah kabuktan çıkarılır. Et 8-10 parçaya ayrılır. Her ikisi de (nohut ve et) yıkandıktan sonra tencereye konur. Eğer düdüklü tencere kullanılıyorsa soğanlarda temizlenip dörde bölünür. Patateslerde aynı şekilde doğranıp, tuzu, biberi ve sarıkök tozu bunlara ilave edilir. Bütün bunların üzerini tam örtmeyecek kadar su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra sıcak ateşe konur. İlk düdük çaldıktan 20 dakika sonra tencere ateşten alınır. Şayet normal bir yemek tenceresinde pişirilecek ise, nohut, et vs. bir saat kaynatıldıktan sonra soğanı ve patatesi ilave edilir. Bundan sonra da iki saat hafif ateş üzerinde pişmesi devam ettirilir. Bazı yerlerde mesela Iğdır ilinde bozbaş yemeği güveçte pişirilir. Arzu edenler bu yemeğe 10-15 tane ikiye ayrılmış yeşil fasulye ve iki tane de dolmalık biberi doğrayıp koyarlar. Servisi : Yemeğin suyu evvela tabaklara alınır. Ekmek (bilhassa lavaş dediğimiz yufka ekmek) buna doğranıp çatalla yenilecek kadar ıslatılıp yenir. İkinci olarak da eti, nohudu ile beraber alıp ezerek ve birbirleriyle karıştırılarak yenilir. Patates nişasta olduğu için pişme esnasında eridiğinden ezilen nohut ve ete daha hoş bir lezzet verir. Yemeğin yanında yeşil veya baş soğan muhakkak bulundurulur. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 benim bildiğm kadarıyla bizim piti boz baş olmuş Yorum bağlantısı
Recommended Posts