Kenan Yılmaz 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Cam açma düğmesinin arızalı olduğunu düşünüyordum. Camlar bazen açılıyor bazen açılmıyordu. Açılıp kapanmıyordu. Yarım aşağıdayken kaldırmak istediğimde yine aşağı iniyordu. Dün cam açma düğmesinin yenisini takıp denedim. Aynı şekilde sorun devam ediyordu. Acaba bu cam açma mekanizmasının bir role ya da devre kartı falan mı var? Sorunun nereden kaynaklanabileceği hakkında fikri olan var mı? Benim sorunun program attırmakla düzelir mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Herhangi bir program işlemi yoktur, ehil bir elektrikçide kontrol ettirmek gerekir. Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 kenan bey benim yaşadıgım soruna benziyor bu anlatmanıza göre cam moturuna benziyor. cam motorlarını söküp içindeki kömürlerini kontrol etmeniz ve temizlemeniz gerekiyor benmim sorun böyle çözülmüştü konuyu bulayım buraya eklerim. Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 kenan bey benim çalışmam bu idi bu işlemleri yaptıktan sonra camım kız gibi oldu yardımcı olur inşallah. link. http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?showtopic=173495 Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 16 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2009 kenan bey benim çalışmam bu idi bu işlemleri yaptıktan sonra camım kız gibi oldu yardımcı olur inşallah.link. http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?showtopic=173495 Teşekkür ederim. Bir tamirciye cam motorlarının kömürlerini söktüreyim bakalım. Arkadaşın birisi sigorta olabilir mi demiş. Sigorta olsa camlar hiç hareket etmezdi. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 (düzenlendi) Sürücü tarafındaki dörtlü düğme ile diğer butonların ilintisi var. Sürücü tarafındaki dörtlü arızalı ise diğerleri de sağlıklı çalışmıyor. Kaç kez tamir ettirmiştim, paralarım boşa gitti bu yüzden. Hangi camda hata var belirtmemişsiniz. 17 Mayıs 2009 tarihinde Necat Ertan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 21 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2009 Sürücü tarafındaki dörtlü düğme ile diğer butonların ilintisi var. Sürücü tarafındaki dörtlü arızalı ise diğerleri de sağlıklı çalışmıyor. Kaç kez tamir ettirmiştim, paralarım boşa gitti bu yüzden.Hangi camda hata var belirtmemişsiniz. sol ön cam çalışıyor. Sağ ön camı açmıyor. Fakat kapatıyor. Bazen de kapatmak istediğimde daha fazla açıyor. Sağ ve sol arka camlarda bazen açılıyor bazen açılmıyor. Bazen kapanıyor bazen kapanmıyor. Sol dörtlü düğmeleri değiştirdim fakat sorun devam etti. Düğmeyi parçacıya iade ettim. Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 24 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2009 arkadaşım bütün düğmeleri sök içinde elektronik kart var küçük bişi onu ve diğer tüm içindeki parçaları güzelce alkol ve diş fırçasıyla fırcala temizle dört kapınınkinide temizle sorun çözülecektir merak etme benimde dün benzer bir sorun oldu bugün bende temizledim eskisinden güzel çalışıyor tüm kapıların düğmelerini mutlaka temizle Tamam arkadaşım, senin dediğini bir deneyeyim bakalım. Bende wd 40 denilen spreyden var. Onunla bir işlem yapayım bakalım düzelecek mi? Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 24 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2009 wd 40 yaptıktan sonra alkol ile sil yoksa yağlı yağlı kalır iyi de alkolü nereden bulacağım. Efe rakı falan mı yoksa yaş üzüm rakısı mı? Ben içmem de focus a faydası olacaksa içirelim bakalım. Kafayı bulup sağa sola kaçmasın sonra. Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 24 Mayıs 2009 Paylaş 24 Mayıs 2009 kolonyada olabılır ondada alkol var.rakı olmasın ama dedıgınız gıbı saga sola kaçabilir Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 29 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2009 peki sonucunu bizlerede bildir oldumu Bugünkü bagaj kilidinin sökme macerasından sonra cam motorlarına elletmeye cesaret edemedim. Usta cam motorlarının kömürünü temizlemenin de başka sorunlar çıkaracağını çok sesli çalışacağını bahsette. Hatta motorları kaybedebiliriz bile dedi. Bagaj kilidinin yanında onlara da bak diyemedim. Cesaret edemedim. Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 13 Haziran 2009 Yazar Paylaş 13 Haziran 2009 cam motorlarını değil cam açma düğmelerini temizleyeceksin sadece motor ile alakası yok Cam açma düğmelerini temizledim. Fakat sonuç değişmedi. Sağ arka camı açtı fakat kapatmadı. Bu kez kapı üzerindeki düğmeden de kapatmadı. Sonra biraz kurcaladıktan sonra açılan cam arka kapı düğmesinden kapandı. Sağ ön camı açmıyor. Kapı üzerinden açtığımda da tekrar açmak istediğimde de kapatmak istediğimde de camı kapatıyor. Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak 3 Temmuz 2009 Paylaş 3 Temmuz 2009 Cam açma düğmelerini temizledim. Fakat sonuç değişmedi. Sağ arka camı açtı fakat kapatmadı. Bu kez kapı üzerindeki düğmeden de kapatmadı. Sonra biraz kurcaladıktan sonra açılan cam arka kapı düğmesinden kapandı. Sağ ön camı açmıyor. Kapı üzerinden açtığımda da tekrar açmak istediğimde de kapatmak istediğimde de camı kapatıyor. aynı sorun bende de sağ arka camda var. kendi düğmesinden normal çalışıyor ama şöför kapısından sadece kapanıyor. aşağı da bassam yukarı da bassam sadece kapatıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Akın 5 Temmuz 2009 Paylaş 5 Temmuz 2009 aynı sorun bende de sağ arka camda var. kendi düğmesinden normal çalışıyor ama şöför kapısından sadece kapanıyor. aşağı da bassam yukarı da bassam sadece kapatıyor. evet aynı sorun bende de var 4lü düğmeden sağ ön camı açmıyor.kapı üzerinden açabiliyorum.açtıktan sonra 4lü düğmede aşağıda bassam yukarıda bassam kapatıyor. Bu işin çözümünü birisi bulsa ne hayra geçer ama Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 6 Temmuz 2009 Paylaş 6 Temmuz 2009 Benim de sağ arka cam kendi kapısından açılıp kapanıyor ama şoför tarafından ne açılıyor ne de kapanıyor, sadece hafif tık sesi geliyor. Yorum bağlantısı
Talip Eren 6 Temmuz 2009 Paylaş 6 Temmuz 2009 bu sorunu bende yaşıyordum,sağ ön cam kafasına göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu ve aksilik buya yolculuk sırasında böyle yapmaya başlamıştı.Ankara da başka düğme taktık düzelmedi,Bursa da bir iki yere sorup kafası çalışan ehil bi elektrikçi buldum.her yeri kontrol edildi motorlar,düğmeler,fişler ve sorun kabloların gövdeden kapıya geçtiği menteşelerin yanında kablo gurubu var,plastik bir körük içinde onlardanmış.usta körükleri yerinden çıkarttı(yeri dar olduğu için baya uğraştı),kablolar artık yıllardır kapı açılıp kapanmasından dolayı deforme olmuş,kırılmalar ve kopmak üzere olanlar vardı,hasarlı olanları tamir etti ve sorun halloldu. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 6 Temmuz 2009 Paylaş 6 Temmuz 2009 (düzenlendi) Şu el sıkışmalarını önleyici bir sistem var eğer aracınızda o sistem varsa ondan kaynaklanıyor olabilir. kapatmak için bastığınızda motor zorlanıyor yada yeterli güç gitmiyorsa sanki bişey sıkışmış gibi algılayıp açılıyodur sanıyorum... Yada herhangi bir yerden şase yapıyosa da saçmalıyo olabilir... 6 Temmuz 2009 tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlker Anıl 7 Temmuz 2009 Paylaş 7 Temmuz 2009 (düzenlendi) evet ama bence iptal etmeyin o roleyi.. hayat kurtarıyo güzel bişey.. 7 Temmuz 2009 tarihinde ?lker An?l tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts