İçeriğe Yönlendir

Spin atma (Exprorer)

Murat Korumaz

Recommended Posts

Murat Korumaz

arkadaslar 2000 exprorer 5000 kulanıyorum yuksek hızlarda ve duz yolda bır sıkıntım yok fakat mazlar uzerunden gecerken bıle arac zıplayıp yoldan cımaya calısıyor yıkama cıkıslarında da aynı sorun var ılk kalkıslarda arabanın kıcı sureklı savuruyor vıraj demır lerıneve lasıtıklerıne baktırdım sorun yok dendı lastıklerın dılsrı normal uretım tarıhlerıne baltım 2005 sorun hakında bılgısı olanlar varsa paylasmasını rıca edıyorum

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Murat bey mesajınızı yazdıktan sonra bir kere okumanızı tavsiye derim. Hiç bir yazım kuralına uymadan yazdığınız bu mesajınızı kimsenin anlayabileceğini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu
Murat bey mesajınızı yazdıktan sonra bir kere okumanızı tavsiye derim. Hiç bir yazım kuralına uymadan yazdığınız bu mesajınızı kimsenin anlayabileceğini sanmıyorum.

Ben anlamadım mesela.

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Arkadaş acele yazmış herhalde, ben düzelttim.. :rolleyes:

"Arkadaşlar, 2000 model expoler 5.0 aracım var. Yüksek hızlarda ve düz yolda bir sıkıntım yok, fakat mazgallar üzerinden geçerken bile araç zıplayıp yoldan çıkmaya çalışıyor. Yıkamacıdan çıktığımda'da aynı sorun var, ilk kalkışlarda arabanın kıçı sürekli savruluyor, viraj demirlerine ve lastiklere baktırdım sorun yok dendi. Lastiklerin dişleride normal, üretim tarihlerine baktım 2005.. Sorun hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşmasını rica ediyorum.."

Lastiklerinizden diye tahmin ediyorum, Aracınızın çekiş gücüne lastikleriniz cevap veremiyor bence..Hatta lastik havalarınız yüksek olabilir..

Tabii sizin kontrol ettirdim dediğiniz şeylerden eğer eminseniz.. :bravo:

Galip doğru söylüyor, amotisörlere baktırın..

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Güçlü motor, kontrolsuz gaz verme, zıplayan ve yer ile teması kesilen arka taraf ve düz durmayan direksiyon varlığında aracın arkadan kayma eğiliminde olması normaldır. Kullanma stilinizi bu özelliğe göre değiştirin derim.

Tabii işlevini tam görmeyen amortisörler sorunun bir parçası olabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Korumaz

hakılısınız bencede bundan sonra bır okumamda yarar var tek elle ve hızlı yazmak ısteyınce bolca hata yapmısım amortısorler de bır sıkıntı olsa sureklı bır kompresor sesı gelmeye devam etmezmıydı yoksa o ındırıp kaldırma ayarını yapan mekanızmada bagamsız bır sıstemmı kı?

arac motoru buyuk anı yuklenmelerde kıc amtma olayı normal kabul etsekte sureklı 4x4 olan bır aracın bukadar kontrolsuz kıc atması bana pek normal gelmedı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Explorer yapısı gereği içindekini biraz sağa sola sallayabilen ama spin atamayan mekaniğe sahip bir otomobildir. Devamlı 4x4 özelliğinde iptal edilmiş bir tarafı yok ise, patinaj çekebilir, arka tarafı yana yatırabilir ama spin atamaz. Test edilmesini arzu ederseniz ehil teknisyen tavsiyesi yapabiliriz.

Yorum bağlantısı
Murat Korumaz
(düzenlendi)
Explorer yapısı gereği içindekini biraz sağa sola sallayabilen ama spin atamayan mekaniğe sahip bir otomobildir. Devamlı 4x4 özelliğinde iptal edilmiş bir tarafı yok ise, patinaj çekebilir, arka tarafı yana yatırabilir ama spin atamaz. Test edilmesini arzu ederseniz ehil teknisyen tavsiyesi yapabiliriz.

4x4 un ıptal edıldıgını sanmıyorum bunuda nerden cıkarıyorum dersenız rot balans yapılırken tek tek yapma sansımız olamadıgından 4 teker kaldırıp yapıyorlar yada capraz ıkı teker kaldırılıyor. İptal edılmek bu sekılde anlasıla bılırse eger ıptal olmamış gıbı duruyor.

Ama bununla anlasılmaz dersenız Çaglar bey o zaman baska bır sekılde baktırayım su lıderler otoyada gıtmek bır nasıp olmadı sanırım oraya gıtsem sızıde fazla mesgul etmıyecegım

tarihinde Murat T tarafından düzenlendi
Israrl? bir ?ekilde yaz?m hatas? tekrar?
Yorum bağlantısı
Murat Korumaz

rot ayarlarına baktırdın benımde ılk aklıma o gelmıstı o kımdada bır sorun yok yanlız bugun aklıma lastık havaları geldı lastıklerın uzerınde 35 psı yazıyor aracın kapısında 30 psı olmalı dıyor benım lastık havaları 34 35 olarak yapılmıs lastık ustundekı rakam ı baz alıp yapmıs rot balans cı az once lastık havalarını 30 dusurttum yakıt artar cok salar falan dedıler ama bırde boyne deneyecegım

Yorum bağlantısı
Gürkan Üşenmez

Yüksek araçlarda lastik şişkinliği diğer araçlara göre daha fazla etki eder. Bir böyle deneyin. Olmadı daha sonra amortisör kontrolune bakın. Ve lastiklerinizi inceletin.

Yorum bağlantısı
Furkan Esgin

Lastiklerin yeterli diş derinliği olsada ömrünü tamamlamış olablir.Malum lastik içindeki teller kırılmışsa lastikleriniz yere tam ve düzgün basmayacaktır.Dolayısıyla aracı zıplatma şeklinde bir tepki gösterecektir.Spin atma isteğinin nedenide bu olabilir.Bence lastiklerinizi kontrol ettiriniz akabinde rotlarada baktırmak lazım.

Yorum bağlantısı
Serkan Çok

merhaba

benim aracımdada aynı şey var

mazgaldan yada çukurdan biraz hızlı geçtiğimde arabanın zıpladığını fark ettim.

pek üzerinde durmadım araç ağır yumuşak amortisörlere sabip diye düşündüm.

birde lastik havaları 32 civarında buda yumuşatıyor aracı sandal gibi salınım yapmasını

sağlıyor.

rot problemi olsa düz gittiğindede sıkıntı yaratacağını düşünüyorum.

ben aracın normal hareketi bu diye düşünüyorum.

ama üstadlar çok daha iyi bilir.

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu araçlar salınım yapar gibi giderler doğru tespit, ayrıca, şase ayrı kupa ayrı dizaynın da bunda etkisi vardır, kaldı ki amerikan tarzı sürüş için de bu istenir.

Yorum bağlantısı
Murat Korumaz
Bu araçlar salınım yapar gibi giderler doğru tespit, ayrıca, şase ayrı kupa ayrı dizaynın da bunda etkisi vardır, kaldı ki amerikan tarzı sürüş için de bu istenir.

arkadaslar dun lastıklerımdekı havayı 30 cektım zıplama olayı cok ama cok azaldı donuslerde bıraz daha fazla yatıyor ızlenımı versede yol tutusu cok daha ıyı oldu ve ayrıca amerıkanın verdıgı o slınımıda cok daha hos oldu bır kasıten gecıyorsunuz besık gıbı salıyor buda benım hosuma gıdıyor acıkcası hem artık cukurlar yada tumseklerde darbeyı cok daha ıyı emıyor ve benım hısetıgım darbe cok azaldı 30 psı denemenızı onere bılırım

Yorum bağlantısı
Serkan Çok
arkadaslar dun lastıklerımdekı havayı 30 cektım zıplama olayı cok ama cok azaldı donuslerde bıraz daha fazla yatıyor ızlenımı versede yol tutusu cok daha ıyı oldu ve ayrıca amerıkanın verdıgı o slınımıda cok daha hos oldu bır kasıten gecıyorsunuz besık gıbı salıyor buda benım hosuma gıdıyor acıkcası hem artık cukurlar yada tumseklerde darbeyı cok daha ıyı emıyor ve benım hısetıgım darbe cok azaldı 30 psı denemenızı onere bılırım

murat bey merhaba

havayı 30'a çekip uzun yolda lastik yanaklarınıda çok ısıtmış olmayalım sonra

ben 32 yi kullanıyorum çokda yol yaptım isterseniz sizde deneyin derim.

syg.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Murat Korumaz
murat bey merhaba

havayı 30'a çekip uzun yolda lastik yanaklarınıda çok ısıtmış olmayalım sonra

ben 32 yi kullanıyorum çokda yol yaptım isterseniz sizde deneyin derim.

syg.

kesın cozum bulundu konuyu acalı baya olmus ama parcayı anca bulabıldım kavga dovus bayramdada uzun yola cıktım otobanınada gırdım hız yaptım dagına tepesınede cıktım test ettım arkadakı o zıplama hoplama spın atma kalmadı soylendıgı gıbı lastık havaları fazla ınık oldugunda uzun yolda sorun cıkarıyor cok ısınıyor ve arac asırı bır esneme ve gezme yapıyor bu sorunu yasayan arkadaslara tavsıyem arka vıraj demır denge lastıklerını yenılemelerı bendekılerde baya bır bosluk cıktı yenılerı takılırken farkedıyorsunuz yanlız garıp olan sey genelde lastıklerın bır tarafı kesık olurdu (dıger araclar ıcın ) yerıne rahat gırsın dıye ama bana gelenler tek parca kesık yok o yuzdende lastıklerı deyısmek ıcın vıraj demır ı komple sokmek gerekıyor

not arka teker bılyelerınıd deyıstırdım muayınede bosluk var yazmıslar dı onların deyısımııcınde arka ıkı dıskıde komple cıkarılması lazım hata dıfransıyel sokulerek ıcınden mılerı tutan bır seyı sokup oyle ala bıldıler bılgınıze :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...