İçeriğe Yönlendir

Ford fiesta 1.6 otm. fazla yakıt sorunu


Rıfat Tuğrul

Recommended Posts

Rıfat Tuğrul

2009 model ford fiesta 1.6 benzinli araç kullanıyorum.henüz 2200 km de depoyu fulledim 340 km maksimum yol yapabileceğimi gösteriyor günlük 4 km gibi kısa mesafe yapıyorum aracın otomatik vitesli olmasından kaynaklandığını belirtiyorlar ay sonunda benzin sinyali yanıyor ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler,

Yorum bağlantısı
Bayram Köksal

Merhabalar,

Aynı aracın 2006 modelini kullanıyorum, uzun yol 5.7/100 km, şehir içi 8,6/100 km kısa mesafe kullanım. Sakin kullanım ile dip gaz yapmadan kullanırsanız daha ekonomik olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel

Bende 2004 asm fiesta aldım yaptığım km tabii ki günlük fazla ama 150-180 arası yakıyor. Dizel olasının faydası diyecem. Artıları eksleri ile dizeli siz değerlendirin artık. Sadece önceki aracım rover tam otomotikti ve günlük 6 km gidip 6 km geliyorumdum. Kışın km de 350 liranın altına düştüğümü görmedim. Yaptığım araştırmalarda aracın yaşı, km si bakımı önemliydi ama en önemlisi ilk 4 km de araç ısınıncaya kadar en yüksek tüketimi yapmasıymış. Belki bu konuda daha bilgili arkadaşlar size yol gösterebilir.

Yorum bağlantısı
Doruk Akyıldız

Hocam bende de 2006 modeli var, öncelikle yol bilgisayarına bakıp da fazla üzülmemeni tavsiye ederim. Çünkü nedense anlık yakıt tüketimi hesabı yok bizim yol bilgisayarlarında. Bu da şöyle bir sonuç ortaya çıkarıyor: Dururken araç 99lt/(100km) gibi bir yakıt tüketimi hesaplıyor. Haliyle ortalama tüketim, menzil gibi parametreler bundan olumsuz şekilde etkileniyorlar. Otm. vitesin minimum ortalama 1lt/(100km) fazla yaktığını unutmamak gerekir. Bence LPG taktır (Ben öyle yaptım), böylece üzülmeden gaza basıp otm. rahatlığını yaşayabilirsin. Yoksa az yakacam diye insanın sağ ayağı ağrıyor :)

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir

Bende de aynı araçtan var . İstanbulda 8-9 lt /100km gibi bir tüketim var normal kullanımda ( Çok fazla dikkat ettiğim söylenemez).

Yorum bağlantısı
Rıfat Tuğrul

Bence LPG taktır (Ben öyle yaptım), böylece üzülmeden gaza basıp otm. rahatlığını yaşayabilirsin. Yoksa az yakacam diye insanın sağ ayağı ağrıyor. demişsiniz, aslında çok doğru söylüyorsunuz.Lakin bu aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorum ve LPG taktırmak istedim.Bana önermediler aracın yeni diye...sizlerin önerileri de benim için önemli bilgilerinizi beklerim.

Teşekkürler.

iyi günler,

Yorum bağlantısı
Utku Çay

ufak araçlarda robotize şanzıman araçlar tercih etmekten yanayım.....

maalesef tam otomatik araçların yakıtları fazla...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...