İçeriğe Yönlendir

Bel fıtığı

Zafer Ofli

Recommended Posts

Zafer Ofli

19 Mayıs akşamı sitenin bahçesinde zibidi kızma nasıl ip atlanacağını gösterirken (ip kısa olduğu için çömelerek atladım) birden belimde acı hissettim ve hemen bıraktım sonrasında o gece uyku uyumadım. Ertesi gün doktora gittim ve muayenelerin ardından (Eski MR sonuçlarınada baktı) bel fıtığı başlangıcı dedi ve 5 adet iğne, ağrı kesici ve kas gevşetici verdi. Ayrıca fizik tedaviyede gitmeye başladım. Şu an itibarıyla ilk güne nazaran oldukça iyiyim ama hala sandalyede uzun süre oturunca belimde ağrı oluşuyor. Siz siz olun belli bir yaştan sonra gençlikteki hareketleri yaparken dikkat edin. Ben ettim siz etmeyin

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

zafer abi çok geçmiş olsun allah şifa versin elimizden gelen bişy olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırız.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Teşekkürler. Allah kimsenin başına vermesi böyle bir hastalığı gerçekten çok zor. Eğilemiyorsun kalkamıyorsun...

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Çok geçmiş olsun aynı sorundan bende muzdaribim.Artı olarak kireçlenme de var.

Çok dikkat etmemiz gerek, doktorun bir tanesi ameliyat dedi ama ben istemedim hem kendim, hem de işim için ve bu ameliyatların çok iyi yapılması gerekiyor daha sonradan nüks edebiliyor.Başka doktora göründüm bir haftalık iğne tedavisi ve akabinde bu hafta fizik tedavisi yapılacak.

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan
Teşekkürler. Allah kimsenin başına vermesi böyle bir hastalığı gerçekten çok zor. Eğilemiyorsun kalkamıyorsun...

Geçmiş olsun ,Allah acil şifalar versin Zafer bey.En kısa sürede sağlığınıza kavuşmanızı temenni ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Serdar Özbekar

Geçmiş olsun, zaten masabaşı çalışıyorsanız daha da suçlusunuz, bende bel ağrıları çekiyorum, doktor çocukları kucağıma almayı bile yasakladı, Allah acil şifalar versin en kötü bişey..

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Geçmiş olsun..

Bende 3 yıl önce ileri derecede bel fıtığı vardı, üçü beyin cerrahı olmak üzere beş doktor muayene etti. Doktorlardan dördü ameliyat dedi birisi gerek görmedi ve 6 aylık düzenli iğne, ilaç kullandım. hareketlerime çok dikkat ettim ve Allaha çok şükür ameliyat gerekmeden düzeldi, şimdi çok iyiyim..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çok geçmiş olsun..Bende de biraz bu fıtık başlangıcı var sanırım.Bazen belimde kitlenmeler yaşıyorum.Çevremizde yanlış bilinen bişey var daha 30 yaşındasın ne fıtığı diyorlar.Fıtık sanki ihtiyar hastalığı gibi biliniyor ancak genç yaşlarında kabusu.Dikkat etmek şart.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Herkese çok teşekkür ederim. Bu sıkıntılarımın büyük bir kısmı zaten ufaklığı devamlı kucağa almam yüzünden. Bu sebepten önceden yer etmiş demekki zorlayıncada kendini belli etti. İnşallah yakın zamanda düzelirim.Tekrar herkese teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çok geçmiş olsun..Bende de biraz bu fıtık başlangıcı var sanırım.Bazen belimde kitlenmeler yaşıyorum.Çevremizde yanlış bilinen bişey var daha 30 yaşındasın ne fıtığı diyorlar.Fıtık sanki ihtiyar hastalığı gibi biliniyor ancak genç yaşlarında kabusu.Dikkat etmek şart.

Yaş ile kesinlikle ilgisi yok.Doktorlar bende oluşan kireçlenmenin normal şartlarda 45-50 yaş aralığında olabileceğini söylerken vücudun kendisiyle de ilgili olduğunu, oluşma sebeplerinden de biraz bahsettiler.Bunlar; çok ağır işler ve yanlış oturma - kalkma - kaldırma, çok fazla oturma, sporsuzluk.Benim gibi daha önceden çok spor veya ağır iş yapıp birden bırakmak ve spor - cimnastik hareketleri yapmamak en büyük nedeni.Daha önceden spor yapıp bırakanlar var ise tekrardan yavaş yavaş başlasınlar.

Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan

Büyük geçmiş olsun kardeş ALLAH şifalar versin , bundan sonrasında dikkat etmen gerek yerden bir ağırlık filan kaldırırken dizleri kırarak kaslarla kaldırmak lazım beli zorlamamak gerek.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Geçmiş olsun, en kısa zamanda şifa bulursunuz inşallah...

Annemde de var 1 ameliyat olmuş ve kurtulmuştu sobalı dönemlerde sobayla uğraşırken tekrarladı.

Doğrusu eğilip kalkarken bile dikkat etmek yerden birşey alırken belden değil dizlerden bükülerek eğilmek ama dikkat etmiyoruz maalesef....

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
(düzenlendi)

Herkese tekrar teşekkür ederim. Siz siz olun genç dahi olsanız (bende yaş 35 yolun yarısı) ağır kaldırırken ve kimi hareketleri yaparken dikkat edin sonrasından çekilen sıkıntı çok büyük bana birşey olmaz demeyin

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...